• Elila

    Österlenbrudar

    Hej!

    Tänkte se om det är några där ute som ska gifta sig på Österlen i sommar eller nästa sommar. Jag och min sambo har bokat 4/8-2012 strax utanför Simrishamn.

    Här tänkte jag vi kunde prata av oss om vigsel, håruppsättningar, florister, frisörer, sminköser, catering, lokaler och annat som måste planeras.

    Själv bor vi i Göteborg vilket gör att vi planerar på distans, lite klurigt ibland men å andra sidan är vi precis i starten av vår planering...

    Vi ses!

  • Svar på tråden Österlenbrudar
  • Elila

    Hej!
    Va spännande, vart ska ni ha festen någonstans? Hur många gäster är ni?
    Tusen frågor har jag...

    Vart ska ni bo på bröllopsnatten?
    Vad ska ni ha för mat, catering eller kuvert?
    Frisör? Florist?

  • Elila

    Hej igen...


    Sry att jag är så seg på att svara, förstår inte riktigt den här sidan och att man inte får meddelande när någon svarat på forumet...


    Hur som haver. Vi har bokat tommaprs bygdegård och är nästan 110-120 pers (puh!) min m2b har stooor släkt och måste bjuda alla.


    Vi hade tänkt att köra med catering rakt igenom och åka själva till Tyskland och köpa öl och vin. Catering ska vi försöka göra så enkel som möjligt med så lite "fancy" mat som möjligt. Bröllopstårta hade vi tänkt beställa vandliga 20-bitars tårtor och sedan ställa på ställning så att det ser ut som en bröllopstårta men inte lika dyr. Dukning har jag inte tänkt på än men vi gör nog ett honörsbord och sedan tungor ut. Däremot har inte lokalen linnedukar och så, vet du var man kan hyra det ngnstans?


    Frisören är det jag är mest nervös över. Känns tyvärr inte som att de i Simrishamn har så bra "koll" om man säger så.. känns mest som att tant gerda på 75 är deras kundkrets.


    Jag funderar på att boka florist och frisör i Ystad istället, har du hört ngt om det? vilka frisörer i simrishamn är det som inte är bra?


    Bröllopsnatten kommer vi nog spendera på Svea, Karlaby eller i Ystad.


     

  • Elila
    Flotten skrev 2011-06-08 16:11:51 följande:
    Lite orättvist tycker jag nog att det där med tant Gerda var ändå...
    Varför inte kolla med Hårizånt? eller kanske med en stylist som finns i Simrishamn www.emsjostrom.com innan man helt fördömmer vår del av världen!

    Blommor skall du väl inte behöva ta från Ystad i heller?  kolla med www.osterlensbinderi.com utanför S-hamn  eller Systrarna Blomster i Tomelilla, www.trolldruvan.se i Löderup,

    Dukarna kan du väl hyra av kemtvätten? Och skulle det nu inte finnas på den i S-hamn så finns det i alla fall på Österlentvätten i T-la. 

    Det var inte alls meningen att fördömma... Är ju mer min oro och jag älskar er världsdel, är där så mycket och ofta jag bara kan och hinner. Älskar simrishamnsborna och deras lugn...

    Tack för tipsen ang florist och kem, alltid bra att få tips ifrån folk som vet lite om området.

    Ale stenar: Låter fantastiskt med Ale stenar, det är ju drömscenariot egentligen... Hade ni tänkt på dagen eller vid solnedgång eller liknande?


    Hur ska alla göra med gäster? Har ni bokat rum till de som kommer långväga ifrån eller hur sjutton ska man göra?

  • Elila

    Åh va roligt att så många ska gifta sig på Österlen...


     


    Vi har mest bara kikat runt än så länge och inte köpt ngt ännu. Känns som att det är lång tid kvar och att man inte behöver stressa... Dock stressar jag redan ändå. Man vill ju ha det så perfekt som möjligt men ändå så billigt som möjligt vilket verkar vara en svår kombination...


     


    Kronovall är ju jättevackert. Men verkligen dyra kuvertpriser, hur många är ni?


     


    Ingen av er här som vet ngt om catering? har kikat lite på allé och så men det känns lite väl dyrt...


     


    Ni som inte har festen i direkt anslutning till kyrkan, hur gör ni med transport av era gäster?


    Ingen som har några tips på boende för era gäster som kommer långväga? Man vill ju inte att gästerna ska behöva lägga ut hur mkt pengar som helst bara för att komma på vårt bröllop...


     


    Kul att vi är så många här, kommer nog bli ett spännande år med er här. Mycket som kommer diskuteras, planeras, tipsas och våndas över ;)


     

  • Elila
    Fishkiss skrev 2011-06-11 23:30:14 följande:
    Vi vet inte hur många vi kommer bli för min blivande man har sin familj i Spanien och vi vet inte hur många som kommer. Tänkte skicka inbjudan ca 6 månader innan.  Har ni bestämt inbjudningskort?
    Vi tänkte skicka ut våra inbjudningar i januari (vi gifter oss i augusti) och det känns som en bra tid innan då de flesta (eller i princip alla) av våra gäster kommer ifrån Göteborg med omnejd.
    Vi har tänkt oss att kanske ha vitt/silver/rosa som färg och tänkte väl göra inbjudningar i lite hårdare papper som omslag och sedan lite tunnare papper inuti och sedan två sidenband i silver och rosa runt...

    Hur hade ni andra tänkt att göra? Själva eller beställa? Hur ska era se ut?
  • Elila
    Flotten skrev 2011-06-12 00:30:23 följande:
    Kollat in Tranesgården?  www.skanetranas.se
    Vi har redan bokat lokal och ska ha Tommarps bygdegård, nära för gästerna både till Simrishamn och till kyrkan :) Tack ändå för tipset!
  • Elila

    Det jag däremot vill ha tips på är catering....

    Såg i en gammal tråd att Bures rökeri hade catering, ngn som vet om de har det fortfarande? Eller ngt annat billigt ställe som man känner till?

  • Elila

     


    Flotten skrev 2011-06-13 22:40:27 följande:
    Oskyldig
    Catering på Österlen

    Buhres har väl fortfarande
    Klockareboden i Borrby
    Icabutiken i Hammenhög! Tro det eller ej
    Ingelstadkalkon
    Raskarums fjäderfä ( hörs inte kul men är gott)
    Nya Röken i Simrishamn

    www.evelinaskok.se i Simrishamn
    Kolla runt på de olika golfrestaurangerna, en del av dem har catering
    Stora Hotellet i TomelillaFinns en hel del i Ystad men jag själv gillar att hålla mig på Österlen!

    Annars finns alltid möjligheten med kock, kan ett par namn men har ju ingen koll på när de kan

    Tack för tipsen! Har redan kikat lite på dessa alternativ men kruxet är att det mesta är fat eller buffé och vi vill ha serveringspersonal och tre rätters. Känns som att det blir för mycket spring annars och vi vill ha rätt mycket spex under själva middagen...
    Vet du hur man kan få tag i kockar som du pratar om? Tror du att de kan ordna med serveringspersonal oxå?

    Hur gör man annars tycker ni? Vi vill jätte gärna ha tre-rätters med serveringspersonal men det verkar lite halv-svårt att hitta... Ska man köra på buffé då ändå eller fortsätta leta runt?
    Finns det ingen kockskola eller liknande på Österlen? Det vet jag finns här i Göteborg och de vill gärna laga mat och så till bröllop för en billig peng :)


    Fishkiss skrev 2011-06-13 22:30:25 följande:
    Det låter fint! vi beställde några provkort från Calligraphen och än så länge leder kort nr 3 men vi väntar provkort från denna sidan också: www.handicrafthuset.se/weddingCards/set/1 Tyckte om Exklusiv, Silver och Viktoria. Vad tycker ni?




    Jättefina inbjudningskort... Det översta påminde ju verkligen om det som jag beskrev med sidenband i silver och rosa...

    Jättefina alla tre men håller med om nummer 3, känns festligt och passande för kronovall :)

  • Elila

    Har någon förresten tänkt något på klänning och bukett än?

Svar på tråden Österlenbrudar