Inlägg från: marimekko86 |Visa alla inlägg
  • marimekko86

    Kuvertbröllop

    Vi har kuvertavgift på 300 kronor. Skickar inbjudningarna om 1½ vecka. Men jag tror inte vi får en massa skit för att vi vill ha 300 spänn av varje person för här där jag kommer ifrån är det många som har kuvertavgifter på sina bröllop istället för presenter.


    Vet många som tycker att det är skönt att bara ge 300 spänn istället för att gå och fundera ut en bra bröllopspresent som kostar minst 300 spänn. Sen är det ju så att pengarna vi får in från gästerna för mat/dryck långt ifrån täcker den kostnaden, så de får ju betydligt mer mat/dryck och underhållning (liveband) än för den slant de betalar. Vi vill bara inte ha presenter. Och vad är skillnaden mellan att betala 300 spänn i kuvertavgift och ge oss pengar till en bröllopsresa? För det är vad vi skulle önska i sånna fall.

    Jag med har varit och kan ibland fortfarande vara nojjig över att folk ska bli sura, sånna som är lite mer avlägsna vänner/släktingar....men min sambo säger alltid: Skit i det, de behöver inte komma och vara sura och dra ner stämningen på vårt bröllop.!


     


     

  • marimekko86

    JAG personligen skulle inte ta illa upp om jag skulle betala kuvertavgift. Då slipper jag som sagt klura ut en present,för den kostar ju också pengar. JAG förstår inte folk som gnäller och klagar över bröllop. Blir chockad av att läsa här inne hur gäster hört av sig och gnällt om det ena och de tredje.

    Blir man bjuden blir man väl jätteglad? JAG skulle bli det i alla fall och inte ringa och ifrågasätta brudparets val... Kommer bli rejält arg om nån ringer till mig och gnäller elelr säger dumma saker om vårt bröllop. Men jag är rätt hetlevrad också

    Men spara så mycket ni bara kan och sedan ser ni ju hur mycket ni fått ihop när dagen kommer att skicka ut korten...då kan ni ju bestämma om ni behäver ha kuvertavgift eller inte

    Vi behöver inte ta ut kuvettavgift egentligen, men vill verkligen inte ha presenter eller pengar till presenter att köpa själva. Så därför tar vi ut en kuvertavgift.

Svar på tråden Kuvertbröllop