Inlägg från: Pinkgrape |Visa alla inlägg
  • Pinkgrape

    Kuvertbröllop

    Vi kommer ha kuvertbröllop och känner oss otroligt nöjda med det valet :) Vi har bjudit in kring 80 personer och räknar med att bli ca 60st till middagen. Kuverten ligger på 350kr/person för 3-rätters.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Oj, ja, absolut! Vi har inte hört ett enda negativt ord om det från någon annanstans än här på BT faktiskt. De gästerna som redan OSAt eller som vi pratat med om det tycker att det är en superbra idé och förstår vårt val till 100%. De är bara glada för att de får vara med och fira och ser det som en självklarhet att man betalar för sig :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Nej, det var ju lite vårat orosmoment också faktiskt. Speciellt då flera av vänner är stundenter och inte har stor inkomst alls. Det visade dock sig att även de tyckte att det var en bra sak och gärna vill betala. Vi kunde då pusta ut :) hehe

    Men det är ju så olika det där, vad man umgås med för folk faktiskt. Våra vänner är inga som är fina i kanten och vi visste nog innerst inne att de skulle vara okej med kuvertavgiften :)

    Vi kommer dessutom ha betalbar under kvällen. Vi har middagen på ett hotell och vi kommer stå för brudskålen, två glas dryck till maten och tårta med kaffe. Gästerna betalar alltså för sin egen mat och all övrig dryck de vill ha under kvällen. Det kan de då köpa i hotellets bar till hotellets priser. Det känns väldigt smidigt tycker vi, då vi inte behöver försöka beräkna hur mycket som kommer drickas och köpa in osv osv.

    Hela vårt bröllop kommer gå på drygt 36 000kr beräknat på 70 gäster och alla utgifter förutom hotellnatten. Vi kommer inte åka på bröllopsresa, så det är ju inte heller en kostnad för oss. Maten kommer då gå på 24 500kr, om man räknar på 70 gäster och det skulle vi aldrig haft råd med, då vår smärtgräns var på 40 000kr.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Nej, men det behöver ju inte vara alkohol heller, det gör man ju som man vill :) Jag dricker personligen inte alkohol, utan kommer dricka alkoholfri cider hela kvällen :) Men bara att slippa tänka på drycken, alkoholfria drycken också, tycker vi var skönt :) Haha vi ville slippa göra så mycket som möjligt, så hotellet passade oss bra. Det enda vi behöver göra i stort sett är att dyka upp. De dukar, fixar dekorationer, maten och städar dagen efter :) Vår kuvertavgift täcker dock hela matkostnaden, men inte hela kostnaden för drycken och tårtan och det var lämpligt för vår del.

    Alla har ju olika förutsättning och olika tankar om hur man vill ha det. Jag tycker definitivt att ni kan ha kuvertavgift för att försöka få ner kostnaderna och kunna bjuda alla ni vill bjuda :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Kuvertbröllop