Inlägg från: Styrka |Visa alla inlägg
  • Styrka

    Prästen vägrar viga homopar!

    Aqwe skrev 2011-05-24 00:06:11 följande:
      Det är inte särskilt konstigt, då homosexuella inte delar uppfattningen om vad Gud menade med äktenskapet. Detta går att läsa i bibeln.
    Hur vet du vad alla homosexuella tycker i den frågan?

    Och hur kan du vara så säker på att alla homosexuella har samma tro och åsikter i den här frågan?

    Och om du syftar på Romarbrevet, som är den starkaste fördömningen av homosexuella i Bibeln, så står det där att homosexuella är "uppfyllda av all slags orättfärdighet, elakhet, själviskhet och ondska, fulla av avund, blodtörst, stridslystnad, svek ochy illvilja. De skvallrar och baktalar. De föraktar Gud. De är fräcka, övermodiga och skrytsamma, uppfinnigsrika i det onda, uppstudsiga mot sina föräldrar, tanklösa, trolösa, kärlekslösa, hjärtlösa."

    Om du finner detta på något sätt trovärdigt och rimligt och verklighetsförankrat då har du problem. Jag har träffat många fler heteros som stämmer bättre in på denna beskrivning än homos, men inte fan skulle jag vägra dem rätten att hylla sin kärlek enligt sin egen tro.

    Blir uppriktigt rörd av TS tankar och intentioner, sådana som dig behövs! Tack, du värmer! Hoppas du hittar en präst som kan viga er med ert förtroende!
  • Styrka
    An nA skrev 2011-05-24 12:07:03 följande:

    Hur man ser på Romarbrevets text som du citerar här kan tolkas olika… Många har tolkat den som att Paulus syftar på (eller i alla fall inkluderar) homosexuella/homosexuella handlingar i den uppräkningen. Men det finns många andra tolkningar också. Som att texten inte alls syftar till att beskriva homosexuella (och definitivt inte de jämställa, ömsesidiga förhållanden mellan två personer av samma kön som vi menar idag), utan vänder sig mot omoraliskt handlande i form av utnyttjande och dominans. Till exempel. Mycket har skrivits om detta och jag ville bara nyansera din kommentar en aning.


    Jämställda ömsesidiga samkönade relationer fanns även på den tiden, och Paulus nämner inget om utnyttjande eller ojämställda relationer. Jag har svårt att se något förmildrande i Paulus text (jag vet att jag är partisk) men den mest uppenbara tolkningen för mig är att Jesus kärleksbudskap och "älska din nästa som dig själv" helt gått Paulus förbi. Hela Romarbrevet i sin helhet ger snarare intrycket att syfta till att svetsa samman den kristna församlingen, som på den tiden var liten, mot omgivande dominanta religioner.

    Men detta är inte en tråd för att analysera Bibeln och/eller historia på denna detaljnivå, även om det är intressant och givande. Jag fick mest magknip av Aqwe's sätt tolka Bibeln, och komma med påståenden om sådana som mig (och därmed även om mig) som är så fullständigt uppåt väggarna galet att jag var tvugen att ryta ifrån lite.
  • Styrka
    Dazzle skrev 2011-05-31 06:52:27 följande:
    The Johanna) skönt du känner så inför vigselprästen. Jag hade aldrig känt mig respekterad.
    Jag ser inte hur man kan säga att man tycker folk är lika mkt värda om de inte får ha samma jobb som en själv eller älska den de blir kära i!?
     Jag vill ha en präst som tror på kärleken och respekterar den mellan alla fria vuxna.
    Precis så! Underbart att läsa! Härligt att se att det finns så många empatiskt begåvade människor!
    Kram till er alla därute!
Svar på tråden Prästen vägrar viga homopar!