Inlägg från: midsommardagen 2011 |Visa alla inlägg
  • midsommardagen 2011

    Min tärna vill byta klänning efter vigseln?

    Ska jag vara ärlig så förstår jag helt enkelt inte varför man ska byta kläder? Då blir ju hela vigseln någon maskerad bara? Man har väl på sig kläder som man ska känna sig  fin och vacker och uppklädd i, och dessa kan jag tycka ska vara anpassade efter vilken slags fest man ska ha senare på kvällen. Om man har ett enklare utomhusbröllop, med härlig buffé i trädgården och sen bad från egna bryggan efter maten så kanske man som tärna ska välja (eller få valt åt sig) en tunnare sommarklänning, istället för en hellång balklänning om ni förstår vad jag menar (ett exempel alltså, jag syftar inte på någons bröllop här). 

    så nej jag tycker inte att det är ok för tärnan att byta, bara för att hon vill det. Då är det bättre, tycker jag, att hon har på sig sin andra (själv-valda) klänning hela tiden, genom vigsel och allt.

    Lite OT kanske, men jag har valt att inte ha folkdräkt på vår vigsel eftersom jag inte vill ha den på mig på festen sen (blir sjuuukt varmt) och jag inte vill behandla den som en maskeraddräkt. Det enda som jag någorlunda kan förstå är om man har valt en lång klänning med släp som man absolut inte kan dansa i. Men knappt ens då.  Men jag kanske är knäpp . Skrattande

Svar på tråden Min tärna vill byta klänning efter vigseln?