Inlägg från: zvartaliljan |Visa alla inlägg
  • zvartaliljan

    Trodde inte detta skulle drabba mig...

    Åhh vad jag känner igen det där...här är det svärmor som är värst, och tätt därefter kommer mina föräldrar.

    Först planerar vi ett LITET trädgårdsbröllop med de allra närmaste, runt 30 gäster.
    Slutar med att våra föräldrar lägger sig i och nu har vi hyrt en herrgård med tillhörande och kommer ha ca.115 gäster!!

    Svärmor bjöd in hela släkten utan att ens fråga oss, som tur är bor de alla på andra sidan jorden så det är bara ett fåtal som kommer. Men några av de som kommer är t.ex min svärmors kusiner och deras barn. Om jag skulle bjuda så avlägsna släktingar också så skulle vi ju komma upp i över 200 gäster...

    Min m2b valde ut de vänner han ville bjuda, sen fick han en utskällning av sin far för att han inte bjudit den och den, så då ökades listan på.

    Min mamma slänger kommentarer hela tiden om våra val, hon tycker inte om det men avslutar alltid med "ja men det är ju erat val" men med en sån ton i rösten så att man märker att hon tycker inte alls att det är vårt val!

    Vi skulle först ha ett alkoholfritt bröllop, då vi själva aldrig dricker och folk i min släkt har för vana av att dricka lite för mycket vid såna här tillfällen, medans hans sida inte vet vad supa är (de är inte svenska) och vi skulle skämmas om mina släktingar blir sådär fulla.
    När min pappa får höra detta så blir han rasande och tycker vi är helt galna.
    Någon vecka senare säger han "nu har jag fixat all dricka till brölllopet, så ni behöver inte oroa er för det"
    Då har han handlat in 300 starköl (8,6%), 5 liter sprit, 60 liter vin och några liter likör.
    Och sen fyller svärfar på med att gå o köpa champagne, som vi AVSKYR!

    Och detta vill de nu att vi ska vara såååå tacksamma för...det är ju "så otroligt snällt av dom att fixa det". Så jag får inte gnälla inför någon om det...

    Nu i förrgår ringde svärmor och ville veta om bordsplaceringen...o se till att JAG (inte vi...för hon tror ju inte att min m2b gjort något där) placerar alla dom från hans sida vid samma bord. Jag ska alltså inte blanda med min släkt...de har åkt längst och de ska därför sitta vid samma bord hos oss....mina föräldrar då? Förvånad Min mormor?? Ska hans mammas kusiner gå före min mormor bara för att de har åkt längst??

    Är så jäkla trött på skiten, svärmor hatar mig redan så hon får väl fortsätta göra det då för närmst oss sitter mina föräldrar och sen dom på VARSIN sida, det får de stå ut med o umgås med min familj lite, under 7 år tillsammans har våra föräldrar traffat varandra TVÅ gånger, vid barnens dop, och då pratade de knappt!

  • zvartaliljan
    Aniara4 skrev 2011-05-17 08:58:24 följande:
    Jag tror zvartaliljan just har vunnit juryns stora pris för "värsta familj"! Skrattande
    Loche skrev 2011-05-17 09:03:38 följande:
    Instämmer helt och fullt!! Vilken fasa!! Förvånad Jag hade rymt!! Demon
    haha jo jag har tänkt tanken Fick ett utbrott igår som heter duga och skrek att nu sticker vi o gifter oss i Thailand...

    Glömde nämna min bror som bjudit med sin flickväns föräldrar som barnvakter åt deras 8 månaders bebis...alltså 2 gäster till, och nej, han frågade INTE oss! Han frågade min mamma och eftersom hon sa att det var okej, så var det tydligen det enligt honom??

    Syrran nämnde att hon letar dejt till bröllopet för fullt nu...vi har INTE tillåtit några dejter...26 singlar kommer...har INTE plats med dejter!

    Vi har fått mycket gliringar för att vi skulle gifta oss borgligt utomhus, så nu blev det präst, men vi ska fortfarande gifta oss utomhus.

    O nu frågar alla om jag verkligen ska gifta mig i vitt...vi har ju två barn...

    O svärmor som är förbannad för att vi inte har vigseln på spanska och enligt deras tradition där hon följer sin son till altaret och min pappa följer mig....absolut inga brudnäbbar och ingen bestman och tärna....ehh...vi har varit tillsammans i 7 år och har 2 barn, överlämning skulle ju bara kännas helt sjukt! Och när 80% av gästerna är svenskar och vi faktiskt gifter oss i Sverige så faller det väl naturligt att ha vigseln på svenska?? Fast vi kommer såklart ha en tolk, och även texten på spanska i vigselprogram till dom.

    Åhh vad skönt o få skriva av sig lite...här går jag mest o kniper käft för att inte råka i ännu ett storbråk med svärmor...hon hatar mig som sagt redan (för att jag gjorde det hemska och tog ett NATTJOBB och lämnade barnen med deras pappa!! Hemska hemska mamma!!) så vill inte göra det värre än det redan är, samtidigt som jag knappt orkar bry mig längre. Hade jag fått välja hade hon inte fått komma på bröllopet. Men min m2b hade inte varit lycklig då och hans lycka kommer främst.
  • zvartaliljan

    Just det, svärmor har även bjudit deras grannar, 3 par = 6 gäster. De bor 30 mil från oss Felipe bodde där ETT år innan han flyttade...
    Jag har känt mina föräldrars grannar i 25 år (de bor 10 mil bort nu, bodde där hemma i 16 år) men ingen av dom är bjudna...
    Svärmor tycker att det måste "jämnas ut" bland gästerna för det kommer för många från min sida, vilket ju inte är så konstigt då de inte har några släktingar i Sverige! Så eftersom det ska jämnas ut enligt henne så bjuder hon typ varenda sydamerikan hon känner...

Svar på tråden Trodde inte detta skulle drabba mig...