• Aniara4

    Rätt att neka ammande mamma vin?

    Alltså, jag tycker det är två olika frågor.

    Förmodligen är det formellt fel av bartendern att neka henne. Jag vet inte exakt hur reglerna ser ut, men de ska ju neka underåriga och folk som är för fulla, inget annat. I praktiken kan väl folk som är störiga utan att vara så fulla också bli utslängda. Jag kan förstå att bartendern reagerade och inte ville bidra till mammans vinpimplande, men förmodligen finns det ingen saklig grund i krogarnas regler för att neka ammande mammor.

    Sen tycker jag också det är lite egendomligt att man prompt måste gå på krogen och dricka flera glas vin när man har en bäbis. Vissa verkar ha väldigt svårt att acceptera att livet förändras när man får barn, och tycker det är en mänsklig rättighet att få fortsätta exakt som innan. Jag fattar inte riktigt varför det är så nödvändigt att få dricka alkohol i alla lägen i livet. Bäbisar hör inte hemma på krogen. Och man blir en sämre förälder när man har druckit lite, vilket förstås även gäller fäder!

    När det gäller det rent "tekniska" kring alkohol och amning har jag f.ö. lärt mig att man snarare ska dricka strax INNAN man ammar. Detta för att man då förmodligen har brösten fulla med mjölk och inte bildar någon mer just då. Det är sämre att dricka precis efter att man har ammat, eftersom det bildas mycket mjölk då.

Svar på tråden Rätt att neka ammande mamma vin?