• brolencarlsson

    Hur tänker kring namnbytet??? Vilket namn tar ni??

    Hej!
    Ja är jätteklyven....jag gillar mitt namn jättemkt men vill även heta som min blivande.
    Har länge tänkt att ja ska behålla mitt efternamn som mellannamn...men ja vet inte..

    Blir det inte väl och jobbit att skriva hela namnet då?

    hur ska ni göra???

    Kul att se hur ni tänker kring detta!!!!

  • Svar på tråden Hur tänker kring namnbytet??? Vilket namn tar ni??
  • sasssyy

    För mig är det ENKELT då jag varit gift tidigare... jag vill absolut inte ha kvar det efternamnet trots att mitt barn heter det.

    Hade min blivande inte friat hade jag troligtvis bytt efternamn ändå, alla tre inblandade namn är sson-namn, hade ett som ogift, ett annat som gift och får ett tredje (dock lite ovanligare) -sson- namn men hade jag inte blivit gift nu hade jag tagit ett namn som finns långt tillbaka i min släkt som INTE är vanligt.

  • pimory

    jag kommer att heta ANDERSSON!! jag tar min blivandes namn :)


    haha jag byter från ett ovanligt till typ sveriges vanligaste namn...


    men vafasiken det e ju bara ett namn .. 

  • helsingebrud

    Jag lutar mot att ta min blivandes namn Johansson
    Det är sveriges vanligaste efternamn i dag
    jag har ett -quist namn sedan tidigare
    kanske tar jag det som dubbelnamn .......

  • emeklund

    Jag kommer byta namn till min fästmans efternamn, jag vill att vi ska heta samma, han vill inte byta.
    Jag har hela tiden tänkt, innan jag träffade min fästman, att jag INTE skulle ta mannens namn utan behålla mitt eget (mest pga envis tonårsfemenism) men nu känner jag att det är viktigast att vi heter samma än att jag behåller mitt, så jag ser fram emot att byta namn Skrattande

  • Malois

    Vi har bestämt oss för gubbens namn, inget svårt val då jag heter Ericsson och han har ett väldans "eget" namn..

  • ElinFalk85

    Jag heter falk och han mether.
    det är bara hans familj/släkt som heter mether så varför inte.
    blir trevligt.
    :)

  • Hugo

    Vi kommer ta mitt efternamn. Tanken från början var att vi skulle ta min mors flicknamn (och med detta i åtanke så fick sonen mitt efternamn efterson att vi alla ändå skulle byta snart så spelade det ju ingen roll vad han hette) men det blev strul med skatteverket och jag orkade inte hålla på, så på nått vänster så lyckades jag övertala mannen om att vi skulle ha mitt namn eftersom sonen redan hette så. Han är väl inte super nöjd över detta men vill att vi ska ha lika så..

  • Felinne

    Ja det här med namn är verkligen inte lätt. Jag har ett ovanligt namn ( vi är 8st i Sverige /världen som heter det) och min bm har ett vanligt son namn. Det känns alltså lite tungt för mig om vi inte tar mitt men samtidigt är det jag som har föreslagit att vi båda ska byta för det känns mest rättvist. Även om min bm har ett vanligt namn så tycker han också att det känns tråkigt att byta eftersom ingen av hans systrar eller kusiner kommer hålla kvar namnet. Plus att han doktorerar och därför han publicerat handlingar i sitt namn. Vet inte hur vi ska göra men vi måste bestämma oss snart!

  • Miss L

    För mig känns det viktigt att visa tillhörighet med min man när vi har gift oss. Tror att det kan vara förvirrande när man reser/jobbar/bor utomlands i framtiden osv om man har två olika efternamn trots att man är gifta. Mitt namn är ganska ovanligt i Sverige, medan hans namn är väldigt vanligt i England där han kommer ifrån. För min del skulle jag ha ett ovanligt namn oavsett vilket jag väljer, förutsatt att vi bor i Sverige vilket vi har tänkt att göra till att börja med. För hans del skulle det dock låta konstigt med mitt svenska namn, som lätt skulle kunna missuppfattas eller verka lustigt i England. Därför sa jag till honom häromdagen att jag inte har något emot att ta hans namn när vi gifter oss. Han blev förvånad men lättad över mitt beslut då han gärna ville föra "familjenamnet" vidare, även om det inte är något ovanligt namn. Vi googlade sen mitt framtida namn (för- och efternamn) och fick upp någon blodtörstig tv-spelskaraktär som jag aldrig hört talas om!!! Nåväl, sålänge min blivande man inte har något emot det så :)

Svar på tråden Hur tänker kring namnbytet??? Vilket namn tar ni??