Inlägg från: GeneralElectric |Visa alla inlägg
  • GeneralElectric

    Varför ska nära, kära & utomstående krångla så förbaskat mycket?

    Aniara4 skrev 2011-05-02 09:22:10 följande:
    Mycket fräckt. Jag hade nog svarar "man håller kontakten och är en god vän under åren före bröllopet".

    I vårt fall hade jag iofs kunnat tillägga att alla är välkomna till kyrkan, det finns liksom mer plats där än på middagen.
    Haha, klockrent svar! Jag försöker absolut prioritera dem som varit goda vänner, d v s t ex ställt upp i jobbiga lägen.

    Men vi har som tur är en stor kyrka, så det är många av dem som antyder intresse som ska få kyrkbjudningar (vi bjuder informellt vartefter, och med en formell, elektronisk inbjudan två veckor före vigseln).

    Förra veckan hade vi en cocktailmottagning där jag bor i USA. Skickade ett tackkort till alla som kommit dit, och meddelade att alla är välkomna till kyrkan (tänkte på de svenska vännerna här, som ändå är hemma i Sverige i sommar men inte blir bjudna till bröllopet).

    Men en av de andra cocktailgästerna (icke svensk utan från ett afrikanskt land) svarade idag att hon eventuellt tänker komma farande till kyrkceremonin också!

    Hon bor i New York, men kommer att vara på uppdrag i Centralamerika veckorna före. Nu tror jag att hon knappast kommer, sedan hon kollat priserna på hotell och flygbiljetter -- men det är helt otroligt vad folk är beredda att göra för ett bröllops skull!

    Denna tjej är inte ens en särskilt nära vän, utan mer en gammal klasskompis som jag bara haft sporadisk kontakt med. Men några av våra gemensamma USA-vänner kommer till bröllopet, så det kanske var det hon tyckte lät kul också – plus att hon aldrig varit i Sverige plus att hon är mycket kyrkligt aktiv (och vi ska ha ett stort kyrkbröllop).

    Fast, när folk kommer sättandes från andra sidan jordklotet blir det ju väldigt svårt att _inte_ bjuda dem även till middagen, och där har vi just nu väldigt ont om plats...

    Annars har vi också problem med jobbiga reaktioner och synpunkter från anhöriga -- men mestadels är folk faktiskt glada och förväntansfulla.
Svar på tråden Varför ska nära, kära & utomstående krångla så förbaskat mycket?