• Zelmah

    Varför ska nära, kära & utomstående krångla så förbaskat mycket?

    Tråkigt att höra att vänner och familj reagerar så negativt och konstigt.. Det är verkligen inte acceptabelt. Dock måste jag säga att jag tillhör en av de människor som frågat om det var ok att bära svart på ett bröllop. Min svägerska gifte sig på Santorini och jag letade hela sommaren efter en klänning men hade väldigt ont om pengar och glapp i inkomsten, när jag väl fick in mina pengar var det i slutet på sommaren och klänningssortimentet existerade knappt och en vecka innan avfärd var den enda klänningen jag fick tag på svart och med vita spetsapplikationer på så jag fick helt enkelt fråga om det var ok med den och svägerska svarade att det var lugnt trots att dresscoden var "sommarfin"..

    Annars måste jag ändå säga att vi har fått väldigt glada reaktioner på vårt bröllop. M2bs ena svåger har flera gånger utbrustit att det med barnfitt var ett jättebra beslut och att de är väldigt glada för det. De vill kunna slappna av hela kvällen. Ingen har sagt nåt negativt ö h t. Alla är glada och vill hjälpa till på olika sätt. Pappa o hans sambo ska hjälpa till med all mat, förra helgen sa han "Säg bara vad ni vill ha, så fixar vi!". "Du måste delegera vet du, du kan inte greja med allt själv..". Han har även fixat PA till festen så vi slipper tänka på ljud. Några vänners första reaktion var att direkt fråga om de inte kunde få spela nån låt för oss. Svägerskan studsade upp och kramade mig direkt när vi berättade för m2bs familj, hans pappa blev tårögd. M2bs svågern jublade typ "äntligen, fan vad kul.". Den enda som vart lite ljummen var en av mina närmsta kompisar som själv oxå planerade att gifta sig i samma tidsperiod så det första hon sa var "Ni får inte gifta er 27 augusti för då har vi bokat kyka!" (fast det hade de inte gjort visade det sig) men iaf så blev hon glad men vi båda blev nog chockade att vi båda visade sig planera bröllop i samma veva utan att veta om det. Nu har vi iaf koordinerat så de gifter sig den 20 aug o vi den 3 sept. Hon ska hjälpa mig med håret oxå :).

    Så än så länge bara positiv respons för oss och vi känner oss lyckligt lottade, särskilt när man läser här om hur konstigt folk verkar bete sig. Min enda tragedi och skugga över bröllopet är att min mamma inte lever och kan vara med...Men det räcker känns det som.

    Hoppas det ordnar sig för er! Försök att strunta i de som beteer sig konstigt o egoistiskt, låt dem inte stjäla er glädje! Försök att tackla dem genom att vara raka. När det gäller klädsel så är det ju mest dem själva de skämmer ut om de vägrar följa klädkoden. Folk kommer ju reagera på om de bär jeans o rynka lite på näsan.. Hoppas dessa vuxna människor kan inse att de beter sig barnsligt...

Svar på tråden Varför ska nära, kära & utomstående krångla så förbaskat mycket?