Inlägg från: Anonym (P) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P)

    Äktenskapsförord, hur tänker ni?!

    BlackWIngedAngel skrev 2011-05-17 01:17:21 följande:
    Till de som inte kan tänka sig att de skulle gräla om sådana saker vid en skilsmässa, måste jag säga att det är lite naivt att tänka så. Visst finns det par som skiljer sig som vänner, men många par har precis som ni, tänkt att det aldrig skulle bli ett problem och att de alltid skulle lösa det som vänner. Sedan sitter de där med sina advokater och bråkar om alla tänkbara detaljer. Det är alltid lättare om man har satt ramarna från början. Ju mindre det finns att bråka om, OM det väl går så illa, ju lättare blir separationen och bättre blir förutsättningarna för att man ska kunna skiljas som vänner. 
    Ja, mycket kan hända som man inte kan förutse! Min blivande är jordens snällaste och mest omtänksamma och generösa person, men han har också en fallenhet för att bli bitter och långsint om någon behandlar honom illa. Just för att jag och vår relation är så viktig för honom så kan jag mycket väl se honom bli fullständigt oresonlig vid en skilsmässa, särskilt om det skulle vara jag som initierade den.

    Jag har full förståelse för äktenskapsförord när det gäller arvegods, släktgårdar och liknande, och även företag - jag kommer att få skriva på något sådant eftersom han är delägare i ett företag som jag inte har med att göra. Däremot tycker jag det är mer tveksamt när det gäller pengar, men det kan förstås fortfarande bero på situationen.

    En av anledningarna till att man normalt sett delar allt 50/50 vid en skilsmässa är ju att kvinnor i högre utsträckning är föräldralediga, jobbar deltid när barnen är små, och VABbar. Det ger dem inte bara mindre pengar för stunden, utan även lägre pension och kanske även sämre karriärsmöjligheter. I vissa fall kanske mannen har kunnat bygga upp en karriär och en förmögenhet genom att jobba jättemycket, tack vare att han haft en fru som gjort precis allting hemma så att han inte har behövt lyfta ett finger, och offrat sin egen karriär för att stötta hans. Då är det ju lite taskigt om han sen tar sin förmögenhet, som hon har hjälpt till att bygga upp, och drar!

    Har man barn tillsammans tycker jag det är ännu viktigare att man tänker på att deras andra förälder ska klara sig vad som än händer.
  • Anonym (P)
    pyret och snöflingan skrev 2011-08-07 20:29:57 följande:
    Det låter väldigt bittert det där.
    Nej, livserfaret. Till skillnad från dina inlägg.
Svar på tråden Äktenskapsförord, hur tänker ni?!