Inlägg från: izredam |Visa alla inlägg
  • izredam

    Äktenskapsförord, hur tänker ni?!

    Vi har diskuterat det där med äktenskapsförord, men grejen är den att vi flyttade ihop direkt efter gymnasiet, vi har inga större sparade pengar med oss in i förhållandet, alla större saker i lägenheten har vi köpt tillsammans. Det enda någon av oss har utöver det just nu är bilen, den är hans - men det är hans mamma som äger den, men det handlar om en 10 000kr ungefär (läs; första bilen som han köpte direkt när han tog körkort för två år sen).

    Vi väntar oss inga stora arv eller något. Det enda är väl när min pappa går bort någon gång i framtiden - då jag är den enda som ärver honom. Men helt ärligt, det är en risk jag är villig att ta, och vill inte pappa chansa så får han väl skriva det i sitt testamente, det är ju inte mer med det.

    Det må låta naivt, vi är inte så gamla och sådär - men när vi är färdigutbildade så räknar vi med ungefär samma lön då vi går ungefär samma utbildning. Jag är tjej och kommer tjäna lite mer på grund av det (så går det när man väljer rätt yrke) men hans utbildning ger ett mer högavlönat jobb.

    Så nej, det blir inget äktenskapsförord då vi inte ser någon nytta med det.


Svar på tråden Äktenskapsförord, hur tänker ni?!