• ClaraH

    Äktenskapsförord, hur tänker ni?!

    Vi har båda två varit gifta förut och för oss var det självklart att diskutera äktenskapsförord. Vi kom fram till att inte skriva men jag tycker att det var väldigt viktigt att vi hade den diskussionen. Vi har båda särkullbarn och har ett sparande som ärvs av våra respektiva barn, så att vi skyddar dem på det sättet. Min blivande har ett aktiebolag och vi diskuterade om hans bolag skulle undantas men vi kom fram till att han inte skulle göra det utan att det ska ingå i ett gemensamt bo vid dödsfall. Vi har mestadels diskuterat dödsfall eftersom det är då barnen blir inblandade.

    Eftersom vi båda har skilt oss en gång är jag inte orolig för bråk om pengar om vi går isär. Ingen av oss har tidigare bråkat om det. Samtidigt anser jag att om man gifter sig med varandra så gifterman sig också ekomomiskt och har ett gemensamt åttagande. Om den ena tjänar mer än den andra kanske man bidrar på andra sätt till boet.

    Hursom helst tycker jag att man måste diskutera innan man gifter sig hur man ser på ekonomin. När jag gifte mig första gången trodde inte jag heller att jag skulle skilja mig, men så blev det.

Svar på tråden Äktenskapsförord, hur tänker ni?!