Inlägg från: 1995 11 17 |Visa alla inlägg
  • 1995 11 17

    Det verkar som att bröllopet blir inställt....

    En mycket tråkig situation du åker runt i, själv har jag varit i den karusellen flera gånger. Tycker att varje gång vi lyckas spara ihop lite pengar eller oväntat få pengar så nog tusan går bilen sönder eller någon av djuren blir sjuka eller vad som helst och så försvinner pengarna igen. Men i alla fall i mitt fall så har detta oxå bidragit till att vi (jag och sambon) har blivit mer sammansvetsade på ett mycket bra sätt. Vi har väntat i många år med att gifta oss, dels pga pengar och dels pga att vi tyckt barnen varit för små (det är en smaksak) vi har velat att dem ska kunna komma ihåg bröllopet. Men nu har vi bestämt att nu ska det minsann bli av och vi har spikat datumet 2012-11-17 och vi hade fått ihop en hel del pengar tills helt nyligen då karusellen drog igång igen så dem pengarna är borta men vi ger inte upp utan vi har bestämt att det viktiga är att vi får gifta oss. Nu har vi lite tid kvar men vi tjänar ganska dåligt båda så vi har ingen möjlighet att spara något alls. Men vi kommer göra så att vi ser till så att vi lyckas ha fina kläder som vi vill ha, jag är sömmerska så jag syr allt själv, och blommor ska jag köpa i siden på nätet. Ringarna och en fotograf ska vi på nåt vis snåla ihop till och önska oss pengar till när vi fyller år och i julklapp. Och så gifter vi oss den dagen vi bestämt. Fast enbart med barnen närvarande. Och året efter tänker vi ha en bröllopsfest, hur stor och flott den blir får ekonomin avgöra. Antingen i svärmors trädgård eller om vi lyckas hyra en lokal.
    Kanske kan vårt alternativ vara något som passar dig. Förhoppningsvis hittar du lite hos var och en av oss som försöker tipsa dig och till slut lyckas du få ihop ett bröllop som du känner blir jätte bra.
    Det finns för många måsten och bör i bröllopssammanhang, skit i allihop och gör som det passar er.
    Jag vet någon som tex bara bjuder på maten och all dricka får gästerna själv ta med sig. Då får dem dessutom det dem själv tycker om att dricka. Mycket smart och det kan jag tänka mig att köra på. Och som någon annan skrev att man kan ha knytis, så varför inte knytis och ta med vad du själv vill dricka. Jag skulle inte för en sekund tveka att gå på ett sådant bröllop.
    Och om ni nu har en sån svår ekonomisk situation så känner kanske dem flesta i er släkt och vännkrets till det och då tror jag säkert att dem flesta kan förstå att ni väljer att göra så här. Det viktigaste är ju att fira er kärlek och att ni har hittat varandra, hur ni sen gör det är ju upp till er och er ekonomi men lika lyckliga blir ni ändå!!

  • 1995 11 17
    Lilique skrev 2011-04-27 12:13:47 följande:
    Jag har provat att jobba på kvällarna också, men då jag redan jobbar 8-17 blev det väldigt tungt efter ett tag. Detsamma gäller att jobba 7 dagar i veckan. Jag antar att jag inte är så stresstålig. Han har redan gått in i väggen en gång tidigare så jag har sagt bestämt att han inte får göra det. Jobba mer än fem dagar i veckan då. Funderar på att börja sälja Mary Kay eller något så att jag iallafall kan få in ett par extra hundralappar i månaden och det gör man ju bara när man själv har tid och ork. Trixet är ju bara att få ihop pengarna till "startkitet". Och att hitta potentiella kunder. Vi har inte så många kvinnliga vänner.
    Kolla Oriflame istället, där får du nog ett startkit och kan köpa till extra visningsprodukter billigt. Jag sålde för dem innan och jag använder fortfarande endast deras produkter, tycker dem är superbra. Jag la lappar i brevlådan i olika kvarter åt gången och fick många napp på dem som ville ha visning hemma. Man får jätte mycket hjälp oxå. Idag köper jag bara till mig själv och några vänner som får vars en katalog var gång dem kommer, bara det lilla dem beställer var månad betalar i alla fall mina egna saker så slipper jag betala det Glad
Svar på tråden Det verkar som att bröllopet blir inställt....