Inlägg från: MrsT2011 |Visa alla inlägg
  • MrsT2011

    Det verkar som att bröllopet blir inställt....

    Om ni känner att knytkalas eller kuvertavgift inte är er grej så finns det ett annat budgetalternativ:

    Boka bord på en restaurang, låt gästerna välja själva vad de ska äta & dricka, detta får de även betala själva.
    I utbyte bör ni vara noga med att meddela att det är enklare festklädsel som gäller, ingen behöver köpa en ny fin, outfit, och självklart undanber ni er från bröllopspresenter. Kostnaden för gästen blir den samma eller lägre, och kostnaden för er blir hälften av det ni budgeterat för, eller ännu mindre?

    Lycka till, och säg till om du vill ha fler budgettips! Tycker inte att ni ska behöva ställa in ert efterlängtade bröllop på grund av detta, flytta fokus från gästerna och allt "måste bjuda på ditt och datt" och tänk på vilken underbar vigsel ni kommer att få uppleva!

  • MrsT2011
    Lilique skrev 2011-04-27 10:10:51 följande:
    På andraplats på prioriteringslistan kommer att jag vill att han ska tycka att jag är vackrare än någonsin den dagen. Jag tror inte att det målet på något sätt skulle vara svårt att uppnå men jag har så svårt för att hitta en klänning som får mig att känna mig som en prinsessa men som inte kostar därefter. (Tips?)

    Resten är "inte så viktigt". Att fira kan man göra på praktiskt taget vilket sätt som helst, men även de små summorna blir stora om man inte har dom. Jag kan dela med mig av att när jag säger att våra sparkonton är tomma, då menar jag verkligen det. Tillsammans äger vi 5200 kronor på de kontona idag och det kommer man inte överdrivet långt på. Vi håller bara tummarna varje dag för att ingenting oväntat ska inträffa, då är vi nämligen ganska rökta hehe.
    Min klänning var på rea och dessutom ett provexemplar som jag köpte direkt från galgen. Det är en "riktig" brudklänning, lång, vit, med släp och genomarbetade detaljer. Kostnad? 1000 kr!

    Men på din BT-sida står det att datumet är bestämt till 30 juni 2012? 1000 kr i månaden blir 12000 kr. Förstår att ringarna är viktiga, kanske era föräldrar kan tänka sig att bidra med en liten slant?

    Om ni låter gästerna betala sin egen mat & dryck klarar ni er på 20 000 kr utan problem.
Svar på tråden Det verkar som att bröllopet blir inställt....