Inlägg från: Millemoj |Visa alla inlägg
  • Millemoj

    Det verkar som att bröllopet blir inställt....

    Förstår att det just nu känns jättetråkigt... Har ingen aning om vilken tillställning och allt runt omkring du har tänkt dig (klädsel, ringar, blommor m.m) men det viktigaste är väl kärleken er emellan? (låter lite drygt , jag vet, men menart det absolut inte så).

    Just nu finns det massor med vackra student- och sommarklänningar ute i butikerna som absolutfunkar som bröllopsklänningar, dessutom till en betydligt billigare peng - skor har du säkerligen redan hemma, annars finns det massor av billiga festskor ingör studenten nu också.

    Mannen kanske redan har kostym hemma och behöver kanske bara någon ny lips eller så - behöver ju inte bli så dyrt.

    Blommor kan man ju alltid hitta billigt på sommaren - antingen hitta själv ute, eller biligt i butik (finns alltid vackra buketter i sommarens tecken). Annars kan du beställa från Euroflorist - billiga men fina buketter som dessutom levereras till dig.

    Maten behöver inte heller bli ett jättestort och dyrt kapitel. Minska antalet gäster och bjud på goda smörgåstårtor med lite olika sallader till och lite annat småplock (oliver, röror, små starka korvar osv). Så gjorde min vännina när hon och hennes man gifte sig- ingen reagerade på att det var snålt eller dåligt på något sätt. Tvärtom, det var hur gott som helst och "buffén" skapade mingel och trivsel.

    Dryck - Vem har sagt att man måste ha alkohol på ett bröllop? Finns egentligen ingen anledning... kör på alkoholfritt (i många olika alternativ) och håll festen lite kortare. Säg till (antingen i inbjuadn eller på plats) att de som vill fortsätta fira er dag kan följa med ut på stan och fira med dryck och dans.

    Platsen för festen kan ju vara som andra tidigare nämnt i bygdegård för ett par tusenlappar, men kan faktiskt firas ute i det fria också! Sommaren bjuderr ju på fina festplatser i skog, strand och parker och om ni väljer ett matalternativ liknande det jag föreslog är det inget problem att bjuda på utomhus.

    Försök att tänka dig ett annat sorts bröllop än det du hade tänkt dig från början och diskuter med din blivande och kanske hittar ni goda alternativ till ert bröllop. I värsta fall kan ni ju skjuta på bröllopet tills dess att ni har möjlighet att få det som ni vill..

    Lycka till!

  • Millemoj

    Sorry för alla tryckfel! FF tidig morgon för mig, haha...

Svar på tråden Det verkar som att bröllopet blir inställt....