Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Det verkar som att bröllopet blir inställt....

    Jag har en vän som gifte sig för 1000 kr,  hennes klönning var köpt på rean efter studenten,  karln hade bara fin skjorta och snygga byxor, blommor plockades i skog och mark.

    Gäster var all de som ville komma till kyrkan  och efteråt fick vi  Fika i prästgårdens trädgård.  Hembakta bullar och 7 sorters kakor och kaffe och väldigt enkel med god gräddtårta.

    Och efter det så gick brudparet i väg med de gäster som ville till sin favorite klubb och dansade hela natten lång. 

  • Kattpoet

    Ja just, det  det där med att göra sig  inget med sambo, det finns massor att göra som inte kostar något eller väldigt lite.  En bytta popcorn och stirra på en film tillsammans på tv,  ta långa promenader och njuta av vädret,  mata änder och picnic i skogen eller i lokal park är tämligen billigt.

    Man kan också hoppa på cykeln och utnyttja allemansrätten för en trevlig  mini semster. 

  • Kattpoet

    Du kommer vara vackrare än någosin automatisk när du gifter dig med honom .

    Kan du inte finna billigare ringar?
     
    Våra var arvegods, men maken  ville att jag skulle ha en ortak ring som bröllops ring, men  det hade vi itne råd med, vår budget var 10 000 kr och inte en krona över, vi hade inte mer och 10 000 kr är jäkligt mycket för oss.
    Om vi skulle samla ihop det nu, skulle det ta oss 2 år. 

  • Kattpoet

    Kronisk sjuk här med  och låg inkomst.   Vi har ingen bil,  vi tar bussen i stället, billigare och mycket bättre för våran ekonomi  men  om din man behöver  bilen i jobbet borde inte jobbet ordna med det?
    Eller får han mil ersättning?

    Vi  har en månad meny, sten hård på denna, inget köps in som inte står på menyn, frukostar, luncher, middagar och fika finns på den.  
    Vi storhandlar engång i månaden för 1200-1500 kr ,  då ingår  städprodukter, katt mat ( kisse har epelepsi och måste ha specialmat) och hygien i detta.  Sedan har vi 200 kr per vecka för extra saker, det är inte meaningen att vi ska handla upp dem varje vecka, ibland behövs de inte.
    Jag köper inte Euroshopper, jag upptäckte att eftersom det smakar  så illa eller lite tog vi mer  av det än vad tog av produkter som var 2 kr dyrare.   Euroshopper ketchupen var slut på 3 veckor medans vår flaska med Heinz  har överlevt i 3 månader nu, eftersom de smakar mer och man behöver mindre. 
    Bröd bakas hemma, vi har en bakmaskin och de 200 kr var de bästa vi har lagt ut.
    Kryddor köps endast på arabiska butiker,  50 gram för 10 kr är billigt med tänke hur mycket det kostar i glasburk. En annan sak som jag köper som kan ses som dyr, det Serla toapapper, MEN  18 rullar räcker i två månader och då blir priset lika mycket per skita som de billiga  toarullarna.   Och jag använder telefonkatalogen sidor  att plocka upp kattspyor, slask rens och annat äckligt-

    Mina mediciner är borttagna från högkostnadsskyddet, så jag får noll rabatt, det finns en  ny medicin för min sjukdom som inte funkar för mig  och maken är sjuk han med.

    Vi har internet  men ingen tiding eller  kabeltv, grannen lånar ut sin tidning till oss.

    Boende, det handlar inte alltid om mindre boende, ibland kan större boende vara billigare, I denna stad går de flesta  enrummarna på mer än  två eller  tre rummarna.

    Ja jsut det  läs reklam utskick och  planera din meny från dem.
     

  • Kattpoet

    Jag tycker inte ICAs billiga vecka blir så billigt, det är alltid någon ska man måste special köpa som   sedan inte används igen.

    Nä du, nu ska jag knalla till köket och steka blodpuddings burgare till min karl 

  • Kattpoet

    Bara ett tips, Idag hittade jag  falukorv på LIDL, 2 pack  för 29 kr.  det är 1600 gram korv, det är 8 middagar,  jäkligt bra pris min välrd och nu är den  uppdelad och i frysen!

Svar på tråden Det verkar som att bröllopet blir inställt....