Inlägg från: Strawberry |Visa alla inlägg
  • Strawberry

    Inte okej att tågluffa?

    Vi planerar att gifta oss i april/maj 2012 och tanken är att vi seda på sommaren ska åka på en bröllopsresa och då vara borta 3 eller 4 veckor. Vi har rest en del förut, backpacking i asien osv. När vi pratade om vad vi vill göra så kändes en tågluff i Europa väldigt spännande, att åka runt i flera olika länder med våra stora ryggsäckar, leva ganska fattigt och planlöst,  bo på vandrarhem osv. Sambon var dock lite nervös över alla andras åsikter då det tydligen inte är "rätt sätt" att spendera smekmånaden, vi förväntas ta in på ett lyxigt hotell i ett paradis någonstans och bara slappa och vara kärleksfull. Jag tyckte han var var lite löjlig då jag inte kunde tänka mig att någon skulle ha åsikter, men men, jag had fel!

    Vi har nämt planerna om tågluff som bröllopsresa för några få kompisar och familjemedlemmar (de vet inte att vi ska gifta oss nästa år eller att det är nästa sommar vi pratar om) och alla har varit negativa. Tydligen  är det helt fel sätt och då räknas de inte som en bröllopsresa utan mer en fattigman semester, ungdomsresa och vi kommer enligt andra att ångra oss osv...

    Är det verkligen så konstigt att vi vill tågluffa och varför skule vi ångra oss?

  • Svar på tråden Inte okej att tågluffa?
  • Strawberry
    shakynose skrev 2011-04-26 10:34:06 följande:
    Jag älskar att äventyra med min kille, känna att det är han och jag i en stor och kaotisk värld där vi ofta måste hjälpas åt. Ser framför mig hur han hjälper mig upp på en fullastad buss som man måste hoppa på i farten, eftersom de aldrig riktigt stannar vid busshållplatserna, utan bara lättar lite på gasen. Det är något av det mest romantiska jag kan tänka mig, och varför ska nån annan säga att det är fel?
    Det där är romantik för mig också, och gärna ska man råka hoppa på fel buss och hamna i stad man inte alls hade räknat med och tvingas bo på något udda litet vandrarhem där ingen pratar engelska!!

    Jag har aldrig tidigare brytt mig om vad alla andra tycker men blev så paff av att alla hade så negativa åsikter att jag började ifrågasätta mitt egna omdöme. Nej, klart de blir tågluff, det är ju vad vi helst vill göra och vad vi kommer tycka är roligast! =)
  • Strawberry
    Kattpoet skrev 2011-04-26 11:47:50 följande:
    Och glöm inte att packa  matkåsa och drickkåsa och ett set med armens  kniv,sked och gaffel, man klarar sig inte  utan dem.  
    De står helt klart på packlistan, likaså kamera.. =)
    Tack för alla snälla kommentarer, jag känner mig nu extremt säker på vår resan och längtar, mer än till bröllopet till och med!
  • Strawberry

    Kul att höra att folk tycker tågluff verkar spännande och fungera som bröllopsresa! Det känns rätt för oss och det är ju det som är viktigast! Har rest en del förut men aldrig tågluff i Europa.

    Schweiz och Österike står nu på länder vi kanske ska besöka (kollade bilder på nätet och de ser ju helt underbart ut) och jag längtar nu ännu mer, tack "kattpoet". 
    "prinsessangrodan"; jag tycker absolut ni ska åka och fjällvandra, det är ju hur romantiskt som helst! Vi har funderat på det men var uppe och vandrade i somras, då vi även bilade och tältade i Norge. Ett helt otroligt vackert land! Sen blir det troligen fjällvandring i sommar då vi inte har så mycket semester gemensamt och i fjällen känns det som att både tiden och pengarna räcker längre... =)

  • Strawberry
    Lumys skrev 2011-04-26 15:16:21 följande:

    Vi får faktiskt lite liknande reaktioner när vi berättar att vi nog bara vill åka till Köpenhamn eller något sådant på bröllopsresa. De blir lite fördomande som att vi är snåla eller fattiga som inte "har råd" att åka till någon paradis ö. Men grejen är att vi båda vill bara ta det lite lugnt ett par dagar, äta lite gott och rå om varandra. Vi är inga människor som gillar att ligga och steka i solen och vi känner att vi kommer vara ganska slut efter bröllopsplanerringen och allt fixande de sista veckorna. Så vi vill inte göra nån jättesemester utan tar hellre det om något år eller så.


    Låter helmysigt ju!
Svar på tråden Inte okej att tågluffa?