• Strawberry

    Inte okej att tågluffa?

    Vi planerar att gifta oss i april/maj 2012 och tanken är att vi seda på sommaren ska åka på en bröllopsresa och då vara borta 3 eller 4 veckor. Vi har rest en del förut, backpacking i asien osv. När vi pratade om vad vi vill göra så kändes en tågluff i Europa väldigt spännande, att åka runt i flera olika länder med våra stora ryggsäckar, leva ganska fattigt och planlöst,  bo på vandrarhem osv. Sambon var dock lite nervös över alla andras åsikter då det tydligen inte är "rätt sätt" att spendera smekmånaden, vi förväntas ta in på ett lyxigt hotell i ett paradis någonstans och bara slappa och vara kärleksfull. Jag tyckte han var var lite löjlig då jag inte kunde tänka mig att någon skulle ha åsikter, men men, jag had fel!

    Vi har nämt planerna om tågluff som bröllopsresa för några få kompisar och familjemedlemmar (de vet inte att vi ska gifta oss nästa år eller att det är nästa sommar vi pratar om) och alla har varit negativa. Tydligen  är det helt fel sätt och då räknas de inte som en bröllopsresa utan mer en fattigman semester, ungdomsresa och vi kommer enligt andra att ångra oss osv...

    Är det verkligen så konstigt att vi vill tågluffa och varför skule vi ångra oss?

  • Svar på tråden Inte okej att tågluffa?
  • Aniara4

    Men vad har andra med det att göra! Om det känns romantiskt och rätt för er så är det romantiskt och rätt!

  • Emblas Mamma

    Tycker det låter jättespännande! Något jag hade gjort gärna om jag var bättre på engelska, och ute så osäker och mer berest! Kör på det :) det är tufft! Strunta i andras åsikter! Förklara istället hur roligt ni tycker det är och varför :)


  • Emsie

    Klart ni ska tågluffa om det är det ni vill! Strunta i vad folk tycker, det är er bröllopsresa. Om ni ångrar att ni inte åkte på nån lyxsemester nu kan ni ju alltid göra det senare isf, kanske när ni har tioårig bröllopsdag eller nått sånt. Jag tycker det låter betydligt roligare att resa runt och uppleva saker än att bara ligga på en och samma strand hela semestern.

    Hoppas ni får det toppen!

  • Loche

    Är det ni eller dom som ska på bröllopsresa?? Flört
    Gör en resa som ni känner för och skit i vad andra tycker!

  • shakynose

    Ja, för vissa är väl höjden av romantik att slappa tillsammans på ett spa i söderhavet med exotisk gourmetmat, men alla är ju inte så!
    Jag älskar att äventyra med min kille, känna att det är han och jag i en stor och kaotisk värld där vi ofta måste hjälpas åt. Ser framför mig hur han hjälper mig upp på en fullastad buss som man måste hoppa på i farten, eftersom de aldrig riktigt stannar vid busshållplatserna, utan bara lättar lite på gasen. Det är något av det mest romantiska jag kan tänka mig, och varför ska nån annan säga att det är fel?

  • Strawberry
    shakynose skrev 2011-04-26 10:34:06 följande:
    Jag älskar att äventyra med min kille, känna att det är han och jag i en stor och kaotisk värld där vi ofta måste hjälpas åt. Ser framför mig hur han hjälper mig upp på en fullastad buss som man måste hoppa på i farten, eftersom de aldrig riktigt stannar vid busshållplatserna, utan bara lättar lite på gasen. Det är något av det mest romantiska jag kan tänka mig, och varför ska nån annan säga att det är fel?
    Det där är romantik för mig också, och gärna ska man råka hoppa på fel buss och hamna i stad man inte alls hade räknat med och tvingas bo på något udda litet vandrarhem där ingen pratar engelska!!

    Jag har aldrig tidigare brytt mig om vad alla andra tycker men blev så paff av att alla hade så negativa åsikter att jag började ifrågasätta mitt egna omdöme. Nej, klart de blir tågluff, det är ju vad vi helst vill göra och vad vi kommer tycka är roligast! =)
  • Kattpoet

    Mamma och pappa tågluffade med oss barn när jag var 6 och äldsta systern 10,  visserligen bara mellan  Schweiz, Lichenstein,Österike och Italien.   När vi tågluffade så hade inte ens blivit på modet att göra något sådant och när vi kom hem, så förfasade sig folk över hur mina föräldrar kunde vara så tokiga, tänk om något hade hänt??

    Hehum, vi kom hem hela, rena och med mer erfarenheter än de flesta ungar.

    Om ni trivs med att  uppleva saker så ska ni tågluffa, man kan vara lika kärleksfull om inte mer  genom att uppleva saker tillsammans.

    Mina föräldras smekmånad togs innan de gifte sig, lite bakvänt men det funkade, de paddlade kanot i 2 veckor och efter det ansåg de att de kände varandra väl nog att gifta sig, så det gjorde det och hade ingen smekmånad efteråt.

    Var er själva och fall inte för grupptrycket. 

  • Smuppra

    Klart ni kan göra det! Det låter som att det är typiskt er att göra en sådan resa och bröllopsresan ska vara för ER skull!

  • TheD

    Strunta i andra och åk iväg!!! Tycker det är självklart att ni ska göra det eftersom NI vill göra denna resa. Det är definitivt inte en fattigmansresa anser jag. Själv har jag inte tåg/båtluffat men mina föräldrar gjorde det innan jag och min syster existerade och innan bröllop också för den delen och jag har sett bilder från deras resa och tycker det verkar roligt!

    Det är som vilken resa som helst Glad men med en annan utforming istället för flyg dit- strand/pool-flyg hem...

  • ClaraH

    Tycker att det låter som en jättekul resa, förstår inte alls vad som skulle vara fel med det om det är det ni vill. Andra borde inte ens kommentera era planer, och ni borde nog inte ta in de negativa saker de säger. Ni kommer att få en massa bra erfarenheter av er resa!

Svar på tråden Inte okej att tågluffa?