Inlägg från: Oniq |Visa alla inlägg
  • Oniq

    Inga tärnor eller bestman?

    Pardon my ignorance....    ...men vad ska man ha dom till?

  • Oniq
    Syrinx skrev 2011-04-22 22:27:05 följande:
    Man kan "ha dem till" att hålla brudbuketten under ringväxlingen (tärnan då alltså) och att ansvara för ringen/ringarna (marskalken). Fast de praktiska uppgifterna går ju självklart att lösa på andra sätt. Jag har valt att ha min allra bästa vän sedan sju års ålder som tärna, både för att jag vill ha henne där bredvid mig som stöd (och fullastad med näsdukar till mig!) och för att jag vill lyfta fram henne som den viktiga vän hon är. Min fästman vill på samma sätt ha två av sina bästa vänner bredvid sig.

    TS, min syster som ska gifta sig i sommar har valt att inte ha tärna och marskalk. De tyckte också att det inte behövdes helt enkelt.  
    Okej :)

    Utan att söka sympatier så ka jag väl säga då att jag inte har någon vän tillräckligt nära för att kunna be henne om att vara min tärna. Ringarna har vi inte bestämt hur vi ska göra med och bukett vet jag inte riktigt om jag ska ha än ;)

    Jag säger absolut inte att jag tycker att det är konstigt eller fel med marsalk/-ar och brudtärna/-or, men för egen del har jag inte förstått poängen. Har hört att tärnan kan vara den som ser till att bruden får i sig något att äta på förmiddagen, en utöver det så..?
    Vi ska gifta oss borgerligt, det kanske är därför jag 'missat' syftet?
Svar på tråden Inga tärnor eller bestman?