Inlägg från: Mogen |Visa alla inlägg
  • Mogen

    färgtema! hjälp!

    Som jag förstår dig så vill du att gästerna ska klä sig i bröllopets färgtema, ja varför inte. Kan man ha andra tema ex. medeltidsbröllop eller det står i inbjudan "klädkoden" frack, då vill man ju också att gästerna ska klä sig där efter.
    Men det kanske också kan vara svårt att begära att ens gäster ska köpa kläder som dom sen aldrig kommer att använda.

    Själv ska vi också ha ett färgteama, vitt och mörkrött. Men det är bara dukningen, min bukett, tärnbuketten och vissa detaljer på mannens kläder som kommer att gå i dessa färger.

  • Mogen
    BlackWIngedAngel skrev 2011-04-14 14:06:14 följande:
    Att ange klädkod och färgtema är två skilda saker, vanligtvis. Visst kan man välj att ange färger i klädkoden. Men färgtemat brukar som många nämnt handla om det som brudparet själva planerar och inte vad gästerna har på sig. Jag hade personligen tyckte att det hade varit väldigt konstigt om brudparet talade i vilka färger jag var tvungen att ha mina kläder.

    TS; Guld svart och vitt är dessutom ganska svåra färger att klä sig i. De flesta är lärda att man inte bär helsvart eller helvit klädsel till bröllop och det skulle bara lämna guld. "Discokläder" är min första tanke när jag hör guld. Inte så lockande. ;) Sedan ska man minnas att klädkoden alltid är en vägledning för att förenkla för gästerna. Oavsett vilken klädkod man sätter så ska man vara medveten om att gästen själv väljer om den vill följa koden eller inte. Och ju mer komplicerad klädkoden är, ju fler är det förmodligen som inte kan anpassa sig till den.
    Du har helt rätt, klädkoden var kanske ett dumt exempel.
Svar på tråden färgtema! hjälp!