• Marie64

    Kuvertavgift ?

    Hur vanligt är det att man tar ut en egenavgift för varje kuvert och gäst ?

  • Svar på tråden Kuvertavgift ?
  • Marie64
    Vi har funderat men ville checka runt lite,har hört att en del har det. Jag tycker inte det är helt fel,dessutom så skall vi inte ha någon alkohol eller något eftersom de flesta kör bil och kommer en bit ifrån,och sedan är det inte folk som dricker särskilt ofta.
    Vi funderar isåfall att lägga dessa pengar på mat och småtugg, och en trevlig samvaro,för vad är väl värt mer än en trevlig samvaro med dem man vill ha i sin närhet och även mer värt än en massa presenter,men smaken är som baken !....Den är delad !!
    Ibland tycker jag att man känner sig som en snåljåp som tar kuvertavgift,men varför inte.Många gånger när vi träffas så har vi knytkalas och det är ju ungefär samma sak.
    Så vi får se hur det blir men tack för lite kött på benen Glad 
  • Marie64
    Pinkgrape skrev 2011-04-06 11:57:01 följande:
    Jag håller med dig, till en viss del. Vi har i stort sett ingen bröllopsbudget. Jag kommer inte köpa en dyr klänning, den går på 900kr. Kostym 1000kr. Vi ska båda använda skor vi redan äger och våra ringar kostar tillsammans 1800kr. Jag kommer få halva priset på tårtan och jag ska låna ihop till alla bordsdkorationer förutom dukar, där blir det knoppa-lakan. Våra tärnor och marsalkar kommer betala alla sina kläder själv. Jag kommer sminka mig själv och göra mitt eget hår. TROTS allt det, så har vi ändå inte råd att bjuda alla på middag och JA, vi vill ha middag. Spendera en HEL kväll tillsammans med våra familjer, släkt och vänner. Äta god mat, dansa och ha kul. Jag tänker inte välja bort det jag vill ha på min bröllopsdag och ja bara snittar och bubbel på eftermiddagen. Jag vill inte heller laga mat själv till 80 personer, jag har ingen möjlighet till det. Vi vill ha VÅRT bröllop som VI vill ha det och tar då en kuvertavgift som ALLA vi bjudit tycker är jättebra, för att de VILL vara med oss och äta middag och ha en bröllopsfest. Vi kommer efter middagen ha bar till självkostnadspris. JAG är övertygad om att den dagen kommer bli precis lika bra som jag tänkt mig och att alla kommer vara glada och nöjda, TROTS kuvertavgift.

    Vill man ha ett enklare bröllop, så ska man självklart välja det. Men jag tycker inte att det är något som bara de som inte har råd med middag kan välja, utan alla.

    Som gäst tycker jag att man ska lägga lite större vikt vid att man faktiskt är inbjuden att dela brudparets stora dag och glädjas över det, än att sura över en kuvertavgift.
    Håller helt med dej! Det är inte meningen att man skall gå på knä efteråt.Jag skall köpa klänning som jag kan använda sedan också,min sambo har kostym,vi har skor,och sambons syster är frisör så för att förenkla så mycket som möjligt så tänker vi beställa via catering en buffe'.
    De enda kläder sen vi skall köpa är till sonen,min brors dotter skall ha en klänning till examen så hon skall köpa en som hon kan ha på bröllopet också som sker i juli.Det viktigaste är ju att alla trivs.
Svar på tråden Kuvertavgift ?