Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tror sammanställningen är på sidan 127.

    Kan man på något lätt sätt gå till en viss sida i tråden? (typ nån sökfunktion för sidor)

  • Darling Daisy

    Har kollat, sammanställningen är på s 127.
    1700-tal: ska du lägga till info om det i trådstarten, kanske?

  • Darling Daisy

    Vad var det för ämne du skriver om, S2011? 
    Jag roar mig med att kolla vilka kurser jag skulle kunna läsa i höst. Det är ju sista anmälan nu på fredag... Har hittat en hel bunt roliga kurser på SLU hittills.

    Awarwen: Jag tror som sommarbrud, att Milanoo är billigare och kanske snabbare men att Landy kanske är bättre.

    Jag funderar ju också på en reservklänning, men velar precis som du ang firma.

    Ett alternativ är ju att gå wild and crazy och beställa från nån helt ny firma, typ dom som är listade i trådstarten med jättekort leveranstid.

  • Darling Daisy

    Awarwem: den är jättesnygg!! Har sett den hos någon här på BT innan... undrar om det var i gamla kinatråden eller i "brud 11/12 - visa din klänning"

    Nån har fått hem en liknande också tror jag. Kolla i kina-resultattråden!

  • Darling Daisy

    Nica: Millyklänningen var superduperfin! Vilken snygg blandning av material, draperingar och pärlor/broderier! Me like a lot!!
    Och jag tror modellen är ganska snäll mot figuren

  • Darling Daisy
    S2011 skrev 2011-04-13 11:46:33 följande:
    Jag skriver ett exjobb som undersöker om det finns ett samband mellan travtränares utbildning och kunskap om djurskydd och hästen som djur och vidtagna disciplinära åtgärder vid lopp (av djurskyddsskäl). Tyvärr så är det ju lite dåligt beforskat runt utbildning/kunskap, felaktigt användande av utrustning osv.

    SLU har himla många fina kurser - vilka är det du tänker dig? 
    Oh, kul och svårt ämne!!!
    Kan du hitta lite information hos travsällskapen? Tänkte på de där djurskyddsbesöken de gör hos alla tränare, när de går igenom ett protokoll och prickar av vad de ser/hör på varje ställe.
    Kan dock tänka mig att det kan vara lite svårt att komma åt information, om det anses som lite känsligt?

    Jag har kollat på vilka kurser som ges på distans, de flesta intressanta går på helfart i Uppsala... Och eftersom jag bor i Småland så är det praktiskt vääääldigt svårt att kunna följa en sån kurs. Har dock hittat några roliga: hund o kattetologi, grön entreprenör, fårproduktion bl a. (Jag har läst agronomprogrammet m husdjursinriktning förresten)
  • Darling Daisy
    Skumboll skrev 2011-04-13 13:52:15 följande:
    Här kommer några bilder! Syns kanske att jag gillar det minimalistiska.

     


    Guuuud så snygga!!!!
  • Darling Daisy
    Skumboll skrev 2011-04-13 13:59:44 följande:
    Tack!! 
    Jag funderar på om det är något att satsa på vid sidan av barnkläderna.... haha
    Oh, ja! Har du designat dem själv, alltså? De var mycket finare än de jag sett på diverse beställ-dina-inbjudningskort-här-sajter!!
  • Darling Daisy
    Skumboll skrev 2011-04-13 14:10:47 följande:
    Jepp jepp!
    Jag har kikat runt mycket på amerikanska sidor och där finns ju betydligt mer att välja på än här, och i en annan stil. Har förstått att det är en del efterfrågan på sånt...

    Nu har jag en toppenkontakt på ett tryckeri i närheten så det vore roligt att testa och se om det finns kunder. 
    Det tror jag nog.
    Nu valde vi att köpa tomma kort med bara lite struktur på framsidan och sen köra dem i skrivaren där hemma (snikvarianten!), men om det hade funnits kort i stil med dina så hade det definitivt varit ett lockande alternativ!

    Svårigheten är väl att veta om det finns tillräckligt med kunder, hur du ska komma i kontakt med dem och hur du ska lägga priserna för att få en förtjänst på din design (så att inte allt går till tryckeriet).
  • Darling Daisy
    S2011 skrev 2011-04-13 14:27:46 följande:
    @darling daisy: nja, jag har visserligen skickat ut en enkät, men övrig information blir för godtycklig för att använda. djurskyddsbesöken har jag heller inte så stor användning för; de säger egentligen ingenting som funkar för min frågeställning. dessutom så är det ju ett eget stickprov att myndighetskontrollen; så bara för att man "klarar" ST:s kontroll innebär det inte att man skulle anses ha gott djurskydd om LST kom ut på kontroll.. tyvärr. och ännu mer tyvärr är det att många regioner (travsällskap) inte ens gör sin kvot djurskyddsbesök..

    hund och kattetologin här i Skara har fått många bra omdömen, så vitt jag sett och hört (är ju gammal vice ordf. med utbildningsansvar från skaras studentkår). den tycker jag du ska söka - tio hp etologi är ju aldrig fel, även om det är på A-nivå Glad 
      
    Tråkigt att du inte hittar nån bra information att använda! Har du nån bra handledare som kan hjälpa dig framåt? Jag vet att det är lite si o så med besöken, vilket ju är lite konstigt. Det är ju att stärka sitt varumärke att kunna visa att vi i vårt travsällskap är måna om djurens välbefinnande och gör djurskyddsbesöken. (att de sen är lite tandlösa, det är en annan sak!)

    Vad kul att hund o kattetologin verkar bra. Jag har några poäng etologi sen tidigare, men det är ju ett av de roligaste ämnena, så why not liksom?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!