Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Herre gud! Här måste man jobba några minuter o då hinner ni 1) säga farväl till den gamla tråden 2) starta en ny och 3) skriva 26 inlägg i den nya tråden.....

    Jeeeezes!!

    Nu drar jag på afterwork, ser fram emot mycket nytt o roligt att läsa ikväll/inatt!!!

  • Darling Daisy

    Men shit, under tiden jag skrev mitt förra inlägg hinner ni skriva 8 nya......

  • Darling Daisy

    Jahaja, här har man varit ute på afterwork (min första utekväll på flera år, alltså) och så kommer jag hem till fyra-f*cking-hundrafyra inlägg i nya tråden!!!!!!!!!!

    Ni är seriöst helt galna!!
    Hur ska jag hinna läsa ifatt det här, har ni tänkt?
    Och ni har säkert avhandlat en jättemassa dunderviktiga saker som jag absolut inte kan vara utan heller... ujujuj... natten kommer bli lång!

    Så *gnuggar händerna* det är väl bara att sätta igång o läsa, antar jag!?  

  • Darling Daisy

    Och där är jag i mål, har nu läst i kapp allt! Jisses vad ni roat er ikväll.

    Sommarbrud: ha en trevlig vecka i fjällen!

    Och jag är 34 år gammal... en gammal rugghöna då??  

    Nu ska jag också gå o knyta mig. Nattinatti

  • Darling Daisy
    tigerlily skrev 2011-04-02 11:13:16 följande:
    jessica p skrev 2011-04-02 07:53:02 följande:
    ser att ni hade en trevlig fredagskväll ..;)) tog ett tag att läsa igenom allt här!!!! skönt att se att man inte är äldst för en ggr skull, fast inte långt ifrån.....nu ska jag snart bege mig till jobbet och kränga kläder. antar att när jag kommer hem igen så är det väl ännu 300 inlägg at läsa igenom.(vilket bara är kul)
    ha det tillsvidare..........
    Åh, vad skönt att se att man inte är ensam i pensionärshörnan! 
    Eller hur!?

    Lite oroande bara eftersom jag vet att gamla hönor ofta går ett.... hrm... sorgligt öde till mötes när de slutar värpa...
    Fast om man låter dem rugga så brukar de komma igen efter ett litet tag!   Jag väljer att tro att även en gammelhöna har en framtid! Då känns det mycket skönare!
  • Darling Daisy

    God morgon, vänner!
    Jag hinner inte skriva så mycket, har visst lite för mycket att göra i verkligheten... Oförskämt, eller hur? Egentligen borde ju sambon sköta hela huset samt underhålla 2,5-åringen så att jag får hänga här med er, men  det verkar inte vara allmänt känt att det ska vara så!

    Idag ska jag åka och köpa en kratta och sen ska jag ut och börja röja i trädgården. Jag är ingen höjdare på trädgårdsskötsel eller odling.., men kratta lite klarar jag av.
    Är så imponerad av er som odlar egna grönsaker. Det är min dröm att också lyckas med sånt, men det ser jag som ett mångårigt projekt!  

  • Darling Daisy

    Oh, jag kollade priser på tårtor igår.
    Det är nog en fördel att bo i en liiiiten håla ibland!
    Vårt lilla kondis tar 29 kr/bit inkl stativhyra för bröllopstårta. 
    Jag trodde det skulle vara dyrare, har läst om många här på BT som betalar 50 kr o mer per bit.
    Och det bästa är att de gör riktigt goda tårtor, vi har liksom redan kvalitetstestat dom! Funderar på schwarzwaldtårta som vi båda gillar mycket...
     

  • Darling Daisy

    Tack för tipset om mangold. Det har jag nog aldrig ätit, måste nog testa om den dessutom är lättodlad.

    Jag har ju grymma mängder naturgödsel (dvs häst och getdynga) som jag kan använda till något roligt, typ trädgårdsland. Annars är vår trädgård hopplöst tråkig, bor på gränsen till småländska höglandet (samma odlingszon som Umeå!) och har den magraste sandjord man kan tänka sig. Inte mycket som prunkar här inte!! 
    Eftersom vi ska ha bröllopsfesten hemmavid så är vi dock så illa tvungna att i år få till en sjysst trädgård. Mina ambitioner är alltså något i stil med en välklippt gräsmatta och något färgstarkt i rabatten. Inga avancerade saker som olivlundar eller dyligt.
    Tror att vi är tvungna att riva upp de gamla rabatterna och fräsa ner lite dynga om det ska hända något. Har försökt att stoppa i lite nya växter, men även om de klarar odlingszonen så trivs de inte. Misstänker att jorden är helt kass. 

    Nu ska vi se, vem mer var det som var djurnörd här? Var det du, Miceme, som hade kor och får?
    Vi har hästar och en getbesättning. Getterna är i karantän i Danmark och får förhoppningsvis komma hit i aug-sep. Det är en ras som inte finns i Sverige ännu, Boergetter. Det är en köttproducerande ras som ursprungligen kommer från Sydafrika. Vi ska ha dom för köttets skull. 
    .
     
    Jag är inte så bra på att tillaga lamm, men mottager tacksamt tips från små och stora kockar om vad man bör börja med! 

  • Darling Daisy

    Måste bara tala om hur söt dottern blev i den cerisa klänningen från Lindex. Den var superdupersöt på och kommer att bli kanoooon i sommar. Enda negativa med den är ju att den inte är beställd från Kina! Klänning - 55% Polyester,45% Polyamid 

  • Darling Daisy
    Miceme skrev 2011-04-03 15:10:02 följande:
    Japp kor får hundar katter kaniner och dammråttor är väl de djuren vi har.
    Då fåren är en nystartad produktion så är det bara sex tackor och en bagge vi har än så länge också någr alamm har det ju kommit också! Tanken är att det ska bli ett hundratal tackor minst så att bygga stort fårhus är det som är på to do listan. Det är köttet vi är ute efter också och det är samma sak med korna ett 40 tal nötdjur som sakta men säkert också utökar sig själva.

    Kul med en ny ras! hur många har ni köpt in?
    Vad kul! 
    Vi bygger ju om ladugården nu till getterna. Det blir kanonfint. Kommer att inviga bygget med bröllopsfest!

    Vi har tyvärr inte marker som håller för nötkreatur, annars skulle jag nog gärna ha några kor också. 
    Vi har köpt 17 djur, som också kommer att föröka sig i sin egen takt (boergetter får nästan alltid två, ibland tre killingar per år).
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!