• Sessan67

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2011-04-03 16:29:04 följande:
    Uhuh, sitter o kollar efter nån klänning att ha i bakfickan ifall jag vill byta om när kvällen kommer...

    Och hittade en spetsdröm:
     

    *Mutter, mutter* den var ju alldeles för fin!   
    Förstår precis, den jag ska beställa idag är min klänning nummer 2 ;) Fast den första var billig, och köpt i en vanlig butik.  Sen hittade jag en här på BT som jag bara "måste" ha!
  • Sessan67
    MrsBrud skrev 2011-04-03 19:33:32 följande:
    Dom rosa var söta, är dom från Skopunkten?
    Vi har små detaljer av just en sån rosa i vårt färgtema så funderar på ett par sådanna skor...
    Japp, de är från Skopunkten. Helt klart värda att köpa Glad
  • Sessan67
    lovvydovvy skrev 2011-04-04 10:59:28 följande:
    En fundering jag hade, vad har ni andra för mått på höften? När jag kikar på standardstorlekarna så är mitt höftmått pyttelitet (33") så nu är jag supernervös att jag mätt fel! Kan tillägga att jag absolut inte är pyttig.
    Är 100 cm över höften. Vet inte vad det motsvarar i inch. Har klädstorlek 38/40
  • Sessan67

    Beställde min klänning från MyLove_Bridal igår  Glad   Hoppas på att gå ned några kilo innan augusti, så drog av 5 cm från mitt midjemått. Har ju beställt med snörning och i värsta fall får jag väl skaffa en midjeformare så att jag kommer i klänningen på bröllopet Flört

    Skulle ringa idag och boka rådhuset i Sigtuna och vigselförrättare, men var visst bara telefontid tisd-fred, så får väl vänta tills imorgon Rynkar på näsan Längtar efter att få ett spikat datum att börja räkna ned till!

  • Sessan67
    Skumboll skrev 2011-04-04 13:10:18 följande:
    Sant sant, jag vet ju vilken lättnad det var att få reda på att det var autism han hade, att det inte bara var jag som misslyckats totalt....
    Vi har turen att ha en sån engagerad och förstående neurolog, han gör verkligen allt för att hjälpa oss på bästa vis. 
    Förstår den känslan precis! Efter en fruktansvärt jobbig skolgång fick vi, när hon var 15 år, reda på att dottern har aspergers syndrom. Vilken lättnad att få en förklaring till varför ingenting vi försökt med fungerat! Problemen kvarstår ju, men det är så mycket lättare att hantera när man bvet vad som ligger bakom!
  • Sessan67
    Skumboll skrev 2011-04-04 13:45:55 följande:
    Oj, 15 år... då var det inte en dag försent! Hade ni påvisat problemen eller var det skolan?
    Precis så är det, problemen finns ju alltid där men man lär sig att hantera det på ett annat vis. Och så många andra dörrar som öppnas när man får diagnos, hjälp och stöd framförallt!
    Skolans inställning var ungefär att hon var lat. "Hon kan men hon vill inte" var deras slutsats. Vi sökte själva hjälp hos Bup, först när hon var 10 år och sedan igen när hon gick i sjuan. Efter flera år så kom det en ny läkare som efter första mötet föreslog en neuropsykiatrisk utredning. Hon missade stora delar av 8:an och 9:an, eftersom hon mådde så dåligt
  • Sessan67
    Skumboll skrev 2011-04-04 16:01:44 följande:
    Jag blir så ledsen när jag läser sånthär! Det är så synd att skolan (förskolan med för den delen!) väldigt oftast blundar för problemet och lägger skulden på barnet och föräldrarna. Och så är det ju katastrof att bup inte tar sitt ansvar utan låter det gå så långt. 
    Hur funkar det för dottern nu? 
    Inte så strålande direkt. Hon är inne på sitt tredje försök på gymnasiet - denna gång på en skola som har en specialenhet för aspergerelever. Men det stora problemet är att hon har väldigt svårt att ens komma iväg till skolan och att hon inte alls kan hantera stress. Det blir ju inte bättre av att hon blir mer stressad ju mer hon missar i skolan! Hon har egentligen ganska lätt för att lära sig, men VÄLDIGT svårt för att ta tag i och komma igång med uppgifter. Ska ha ett nytt möte med skolan på torsdag.
  • Sessan67
    Skumboll skrev 2011-04-04 17:28:41 följande:
    Önskar det fanns ett enkelt sätt! Kan hon få skolskjuts kanske? Och stressnivån borde ju skolan ordna för henne, är man kravkänslig så är man!
    Skolskjuts har varit vi pratat om, ev. så kan hon få det. Jag är faktiskt lite förvånad över att de som jobbar på aspergerenheten inte har bättre kunskaper om hur de ska hantera hennes stress. Hoppas på att vi kommer fram till nåt nytt att prova på mötet på torsdag!
  • Sessan67

    Nu är vigseln bokad Den 6:e augusti blir det av! Oj vad pirrigt det kändes att faktiskt boka. Nu börjar nedräkningen - 123 dagar kvar Hjärta 

    Klänning beställd i söndags, vigselförrättare och lokal bokad idag.

    Någon som vet något om vigselförrättare Kerstin Lindström i Sigtuna? Är lite nervös över vigselförrättarens inställning till samkönade vigslar! Vet att de borgerliga vigselförrättarna har skydighet att viga även par av samma kön, men man vill ju helst ha en som verkligen är ok med det!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!