Solstice skrev 2012-06-26 09:52:41 följande:
Detta får väl gå under kategorin gaffel
Funderar över dukningen och hur gör man med glasen? Ställer man ut avec-glasen redan från början också tillsammans med vin- och vattenglasen eller tar man det samtidigt som man dukar för kaffet?
Nu är det många som inte dricker kaffe och är det "ofint" att man själv får ta kaffe/te och ha kopparna framme vid ett bord brevid där man tar tårtan istället för utdukade på bordet?
Vi kommer som sagt vara i trädgården och ha buffé.
Det brukar vara långt ifrån alla som vill ha avec så beroende på om ni har serveringspersonla så kan ni göra lite olika. Men håller med om att det är onödigt att duka upp med det. Om ni har personal så är det oftast enklast att hälla upp avecen i glas och sedan går de runt med bricka/or med detta så får det som vill ha ta en alternativt om man går och hämtar tårta själv t ex så kan dessa stå brevid tårtan.
Så att ha kaffe och avecen bredvid tårtan låter väl perfekt!