• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tinzi skrev 2012-01-20 22:01:16 följande:
    Tack! Hur löste det sig för dig till slut då?
    Jag fick tillbaka mer än hälften av pengarna (var en säljare på DH) och fick behålla klänningen. Då beställde jag en ny från Mylove och den kom på drygt 3 veckor och var helt underbar, så använde den :)
  • daniiel
    längtandebrud skrev 2012-01-21 11:35:00 följande:
    ska man beställa vit eller ivory? i alla brudbutiker jag varit i sverige har ivory varit finare än vit. men man vill ju inte riskera att få hem en gulaktig klänning, vad är era erfarenheter?
    Jag har beställt alla mina fyra brudklänningar i ivory och ångar det inte en sekund. Om du klickar på "Visa endast" under mitt namn och bild, så ser du inlägg där jag visat mina klänningar och skrivit om ivory/vit.

    Om du tycker att ivory är finast, så skulle jag valt det om jag var du. Mina klänningar är från tre olika kinasäljare och ingen av dom har varit gula, utan en fin och varm nyans av vit :)
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-01-21 12:01:18 följande:
    åh va skönt! Jag hoppas verkligen de ger sig! Verkar inte så lovande just nu bara! har iaf mejlat att jag inte går med på ngt annat än retur lr pengar.
    Fördelen med DHgate och att köpa via den sidan, är att hamnar man i dispyt med säljaren (som jag gjorde), så kommer DHgate in och löser dispyten. Som en sorts domstol. Jag berättar min sida och lämnar ett förslag på lösning och säljaren gör samma sak. Sedan går DH in och bestämmer vem som har rätt helt enkelt och då måste båda parter rätta sig efter det. Först får man ju försöka lösa det själva, men om det inte går.

    Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig på något sätt för dig. Pengar vore kanske det bästa? Då har du råd att betala sömmerska och kan ha den fina klänningen :)
  • daniiel
    Italia08 - Klänningen är jätetvacker och den ser ändå ut att sitta bra, även om det säkerligen blir bättre med en bra underkjol, ordentligt snörad och med klackar och allt :) Jag håller med dig om att den är väldigt lik bilden du skickade in. Jag tycker stenarna såg fina ut, men det är ju svårt att avgöra enbart på en bild.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-21 17:26:56 följande:
    Usch, har såna kval... Kan verkligen inte ha nån av de kinaklänningar jag beställd hittills, de är för stora. Nu är jag i valet och kvalet att beställa ytterligare en (den jag visade för ett tag sen från milly) och så får den gälla. Eller köpa ett original. Var och provade idag och gillade verkligen ett par st men då är det närmre 10 000 kr. Vilket hade varit ok (vi har mer att röra oss med än förut) men i samma veva idag lämnade jag in min ring för att den ska göras om till mera min smak. Det kommer kosta en del, inte långt ifrån vad en klänning här kostar och nu börjar jag fundera på om jag borde beställa en ny kinaklänning i mina nya mått trots allt.. Men börjar bli lite ont om tid, då måste jag göra det nu. Usch, det här känns inte roligt längre...
    Haha skrev i en annan tråd tidigare också och vilka lyxproblem man kan ha ibland ;P

    Har du råd att köpa ett orginal? Känns det värt att lägga ut de pengarna? Då kanske det är lika så bra?

    Jag vet ju att de klänningar du beställt är jättefina och att du fått enligt dina mått, visst stämmer det? Men jag tycker det verkar ha varit lite sisådär på klänningsfronten på senaste, flera som är lite missnöjda. Har en bekant, som inte är medlem här vad jag vet iaf, som fick hem en klänning från Milly före jul och hennes var för kort. Jag vet ju inte om hon hade skickat in helt korrekta mått iofs, men jag tänker bara att om du skulle chansa på en klänning till.. har du då tid att göra ändringar om något skulle bli tokigt? Jag vet inte, du kanske kan sy själv, men annars ska du lägga ut pengar på att någon ska ändra den också.. hm.

    Samtidigt tycker jag ju att 10 000kr är hiskeligt mycket pengar för en enda klänning och hade aldrig någonsin spenderat den summan själv, så därför tänker jag ju också att beställa en klänning är så värt. Vilken klänning är det du spanat in dig på? Jag kommer ihåg att du visade någon med volanger nertill och någon o spets va? :)

    Svårt det där.. haha förstår att det är svårt att ta ett beslut.. jisses..
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-01-03 18:14:54 följande:

    Nää! Haha, jodå. Här är närbild på den första:



    Just ja, du visade ju bland annat denna underbara klänning! Beställ den! ;D

    Själv har jag absolut inte kroppen för någon sådan klänning och definitivt ingen användning för en, men ack så vacker denna var... jag föll pladask! :D
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-01-22 01:04:11 följande:
    Och ni som kan underkjolar, vilken typ passar bäst till min klänning?
    Det beror ju lite på hur du vill att din klänning ska se ut.

    Om du inte vill ha så mycket volym, så tror jag en sånhär, med bara tyll skulle passa bra.


    Men vill du ha lite mer volym, så skulle en underkjol med ringar kunna passa. Eftersom din kjol inte är slät, så skulle nog inte ringarna synas igenom. Väljer du dessutom en sånhär modell, som bara har ringar nertill, så får du en snygg A-linje form på kjolen.


    Du har ju släp också, så en underkjol med släp skulle faktiskt också kunna funka. Då skulle nog kjolen få ett snyggt fall runt om. En underkjol med ringar går alldeles utmärkt att sitta i och det blir väldigt luftigt och skönt under kjolen också :)


  • daniiel
    bridetobe2013 skrev 2012-01-22 16:15:56 följande:

    1:a klänningen som är enkel... www.dailymoda.com/Wedding-Shop-aline-straples...


    2:a enkel www.dailymoda.com/Wedding-Shop-column-straple..


    En enklare som egentligen är typiskt mig i modell.... (hittade nyss) www.dailymoda.com/Wedding-Shop-column-vneck-c...


     Ev "the one" www.dailymoda.com/Wedding-Shop-aline-sweethea...


    1/6 2013
    "The one" - tummen upp, väldigt vacker, satsa på den :D
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!