• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tassiemon skrev 2013-05-21 19:40:50 följande:
    Ja, det nog just det där lite glansiga, plastiga som jag är rädd för med organza.
    Jag håller med om att den ena klänningen från Aire Barcelona nog är lättare att få till bra.
    Kan man få bilder från Landy på deras sydda grejer? Känns som att alla kinatillverkare är väldigt försiktiga med det. 
    Angående den andra klänningen, är det verkligen de där som är orginalet? Känns inte riktigt lika fina som bilden. Hmm..

    Min absoluta drömklänning är en kombination av två klänningar från Aire Barcelona. Jag har mailat Milly tre gånger under de senaste veckorna och inte fått svår så nu skiter jag i dem. Idag mailade jag Landy istället och fick svar och pris för min kombo inom två timmar, lite bättre service :)
    De vill ha 335$ för den, känns väl rimligt eller? Sedan blir det ju 100$ till för måttbeställning och frakt. Ca 3000 + eventuell tullavgift. Skickar med bilder :D

    Den första visar klänningen, fast jag vill att bysten ska se annorlunda ut.
    Den andra visar bysten jag vill ha.
    Den tredje visar detaljerna på klänningen.

     


     


    Landy har ju till stor del sk. "real sample"-klänningar på sin sida och det brukar inte vara några problem med att få bilder på klänningar dom sytt skickade via mejlen heller, om det är något specifikt man är ute efter :) Nu är det ju inte säkert att dom sytt precis den klänningen man vill ha, men ibland kan dom ju ha något snarlikt, så man får ett hum om hur slutresultatet kan tänkas bli.

    Och ja, det är dom där som är originalet. Bilden på Milly är ju också originalet, inget som Milly själva sytt upp, men där ser man ju bra hur en klänning kan skilja sig från produkbilder hos designern till hur dom ser ut i verkligheten så att säga.

    Du vill alltså ha en väldigt slank siluett, en column-modell, med V-ringning? Jag tror att det skulle bli väldigt fint :) Är du säker på att du behöver måttbeställa? Vissa ligger ju väldigt nära i måttabell, medan andra inte alls stämmer överens med en sådan.
  • daniiel
    av1 skrev 2013-05-21 19:18:40 följande:
    Hej på er! 
    Jag har precis gett mig in i klänningsdjungeln och jag behöver hjälp  
    Har hittat de här klänningarna på ebay, originalet är från Mori Lee

    www.ebay.com/itm/New-white-ivory-mermaid-wedd...

    www.ebay.com/itm/380636702492?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

    Är det någon som känner till säljarna? Eller sett en liknande klänning på något av de mer kända kinaföretagen?
    Brukar Ebay vara bra??
    Hoppas ni kan hjälpa mig Tack! 
    Jag vill bara säga att jag älskar Mori Lee och den där klänningen är fantastiskt vacker! Så enkel, men ändå spännande.

    Personligen, om jag hade fått välja helt själv, så hade jag nog velat ha överdelen i veckad matt organza (jag tycker det ser mjukt och lyxigt ut) och kjolen i tyll :) Så vitt jag vet är den i tyll, originalet alltså.

    Om du ska beställa den på Ebay eller inte.. jadu.. det är ju en chansning. Det finns dom som fått hem väldigt fina klänningar från säljare där och dom som fått hem rent skräp.

    Det här är en av mina absoluta favoriter. Kjolen är ju inte likadan, då den här har volanger, men överdelen är rätt lik. Den är i organza och från Landy (som synes).


    När det gäller underkjol till klänningen du kikat på, så tror jag på något sånt här
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--0061-3-_p155989.html
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-short-flare-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406012.html
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-medium-fullness-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406010.html
    www.lightinthebox.com/polyester-fishtail-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406007.html
    www.lightinthebox.com/nylon-a-line-gown-2-tier-floor-length-slip-style-wedding-petticoats_p557164.html
    www.lightinthebox.com/nylon-mermaid-and-trumpet-gown-3-tier-floor-length-slip-style-wedding-petticoats_p557163.html
    www.lightinthebox.com/nylon-mermaid-and-trumpet-gown-3-tier-floor-length-slip-style-wedding-petticoats_p557159.html
    Nu är ju det här ganska många och dom är snarlika (eller väldigt lika) varandra. Exakt vilken beror ju lite på vilken vidd man vill ha, prisklass osv.
  • daniiel
    Tassiemon skrev 2013-05-22 08:30:43 följande:
    Jag ska kolla med Landy om de har bilder på någon liknande klänning :)

    Jag visste inte att det kallades för columnmodell :) Tycker verkligen den är fin. Tror du överdelen också är i tyll? På Aire Barcelonas hemsida står det bara tyllklänning.
    Det jag funderar på är om benen kommer att synas igenom, vad finns under det veckade tyllet? Och om den kommer bli svår att gå i eftersom tyget finns så nära kroppen och fötterna. Vill ju inte snubbla på den.

    Jag stämmer inte riktigt in på något färdigt mått. Höftmåtten är alltid för stora. Jag är väl ungefär en 36, men tittar jag på storlek 32 så är även det höftmåttet för stort?? Tycker det är konstigt, normalt sett är 36 aldrig för stora i höften för mig. Och jag vill ju inte ha snörning i ryggen...
    Det känns synd bara att måttbeställa om man ändå kommer få fixa till den hos sömmerskan.

    Ni andra som har köpt en färdig storlek, hur mycket har era mått skiljt er från de angivna och hur blev det?
    Under tyllet lär det vara en satinkjol :) Det går ju ha en tunn underkjol under också, om det nu skulle behövas. Det är svårt att säga hur dom kommer göra överdelen. Jag skulle velat ha det veckade över bysten i matt organza (jag är väldigt förtjust i det :P) och sedan blir det nog spetsapplikationer som du får på midjepartiet. Både organzan och spetsapplikationerna kommer vara på satin då.

    Hur den kommer bli att gå i är svårt att säga. Du måste nog pröva den och känna hur det känns. Har du någon brudbutik i närheten? Isåfall skulle du ju kunna gå in där och pröva liknande modeller, bara för att känna hur det känns.

    Ja, utan snörning blir det alltid svårare det där med storlek.. Men det är lite det jag tänker, att är det verkligen vär att lägga ut extra för att få den måttbeställd, då chansen är överhängande att du måste ta den till en sömmerska sen ändå? I storlek 32, hur mycket skiljer det från dina byst, midje och höftmått till måtten i storlekstabellen? Är det typ 10cm eller 3cm?

    Jag har ju beställt standardstorlekar på mina klänningar, men haft snörning, så dom har ju passat bra direkt även om mina mått inte har varit exakt samma som storlekstabellen.
  • daniiel
    macyaway skrev 2013-05-23 07:15:42 följande:
    I fall någon har beställt från Dhgate, så undrar jag om hur deras resa gick med dem. Jag börjar få rejält med panik... olika information hela tiden och fick inte en bild heller på det verkliga varan. Skäms
    Jag säger tummen ner för DHgate, men det finns ju olika säljare och vissa är ju nöjda. Bilder på klänningen som sytts innan den skickas är ovanligt att få, från alla kinasidor. Har din klänning skickats?
  • daniiel

    Men vad är detta? Vad håller "kinaföretagen" på med nuförtiden?! Verkar som att alla mer eller mindre strular just nu...

    Om du inte får någon klänning skickad eller pengarna tillbaka, så anmäler du till din bank. Spara därför alla mejl och allting. Det hände mig med Vistaprint. Det drogs pengar, men Vistaprint påstod att dom inte alls tagit några pengar. Då anmälde jag till banken, dom stoppade för fler betalningar och jag fick tillbaka pengarna.


  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-05-24 10:49:07 följande:
    Det har ju gått så bra hittills med Dinobridal. Men det här är så jäkla jobbigt! Att tjafsa med någon som inte kan engelska från andra sidan jorden liksom haha. Och just det att jag skriver så utförligt, klipper in utdrag från mitt konto, klipper in utdrag från dera bekräftelsemejl osv osh ändå får somsvar "no dear..." en mening!
    De måste ju undersöka vad som har hänt!
    Och jag vill ju verkligen ha den där klänningen, men har ingen lust att betala för den två gånger...
    jenniferochaugust skrev 2013-05-24 10:50:15 följande:
    Men om detta inte löser sig så får jag ju kontakta min bank såklart, men det är just det där med 50% discounten som jag ville åt eftersom mina tärnas klänning var felsydd. Och den kupongen ligger på ordern som försvann
    Jag förstår helt och hållet din frustration och jag känner igen det från DHgate, när jag hade en dispyt med en säljare där. Det känns helt hopplöst, för precis som du säger, man skriver och förklarar och får knappt ens en mening tillbaka :P

    Vad säger dom om att den är pending då? Alltså, ska dom sy klänningen? Eller säger dom att du måste betala igen för den?

    Har du skrivit till dom att du kommer anmäla om det inte löser sig? Jag vet av egen erfarenhet att dom kan bli lite mer medgörliga då faktiskt. Det kan ju också ge bakslag iofs, så dom slutar svara helt.
  • daniiel
    Blanchen skrev 2013-05-24 15:29:14 följande:
    Och där blev inlägget hyfsat oläsligt. Trist att det inte funkar med ny rad på iPad. Hoppas ni ändå kan läsa inlägget.
    Jättefina klänningar du kikat på :) Jag ska ge mina tankar kring klänningarna tänkte jag :)

    Den första och sista, spetsklänningarna, där skulle du nog kunna hitta något liknande i en vanlig butik tror jag. Jag vet inte när du ska gifta dig och hur länge det är kvar då, men du skulle ju kunna hålla ögonen öppna i vanliga butiker som sagt. Om inte annat så på tex Halens och såna sidor.

    Den första från jjs, med lila band i midjan som du inte ska ha då, tycker jag är söt. Väldigt enkel modell och skulle nog bli fin med en bolero till :) Du skulle nog kunna hitta något liknande i butik dock till bra pris. Studentklänningarna på tex Lillys, som den här www.lilly.nu/Default.aspx&ProductID=PROD1947&GroupID=GROUP171&VariantID=VO57 Den har visserligen inte snörning i ryggen och det kan ju, som du säger, vara svårt med storlekar.

    Den andra från jjs, där finns det en risk att utan band i midjan, så blir det istället en kant mellan överdelen och nederdelen som inte alltid är så fin. Du kan få en sådan skarv även på den första klänningen, men definitivt på den andra skulle jag tippa. Sedan är det ju inte säkert att du bryr dig om den saken :)

    Jag tror inte vadlång klänning skulle vara något problem heller. Mina två tärnor, den ena ca 158cm och den andra ca 162cm, hade båda det på vårat bröllop och jag tycker det var fint :) Jag hade själv, är också ca 162cm, en sådan klänning på festen och jag tyckte inte alls att det var konstig längd, att jag var för kort. Men det är ju en smaksak och vill du ha knälängd, så ska du såklart ha det :)
  • daniiel
    Matilda907 skrev 2013-05-27 17:46:11 följande:
    Vilken jävla panik, fick min klänning i torsdags.

    Den är jätte fin och ser precis ut som på bilderna, välsydd osv. Men problemet är att den är för liten och då menar jag verkligen för liten...typ 4 stl. Får på mig den men det finns ingen tillstymmelse till att kunna stänga den och jag gifter mig om mindre än tre veckor......PANIK!!!!
    Är det snörning på klänningen?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!