• daniiel
    Juli2013 skrev 2013-05-03 17:17:41 följande:
    Hej alla ni hjälpsamma brudar! Skulle gärna vilja ha hjälp av er kunniga med vad dessa två klänningar är gjorda av för tyg? ( fick sån bra hjälp förra gången att det var chiffong, vilket det också visade sig vara efter en veckas väntan på svar från Landy...)
    Det här är den ena www.landybridal.co/sheath-column-tank-top-sho...
    Och det här är den andra www.landybridal.co/sheath-column-halter-short...
    Jag börjar tröttna på att Landy inte anger tyg? Färgen varierar ju rätt kraftigt beroende på det.
    Tack på förhand!!
    Länkarna funkar inte.. är det bara för mig dom inte funkar?
  • daniiel
    Ariana skrev 2013-05-04 18:46:56 följande:
    Din äkta man kanske har blockat kinasidorna så att du inte kan spana på fler brudklänningar? Flört
    Hahaha det kan mkt väl tänkas vara så! Tur att även han kikar på Ebay då, så jag kan fortsätta spana på klänningar där ;P
  • daniiel
    minichristina skrev 2013-05-06 21:52:56 följande:
    Jag har för övrigt beställt ny klänning (inte från Landy, never again!), denna gång från jenjen. De har lovat leverans senast den 27 maj som var mitt krav. 
    Vad blev det för klänning den här gången då? :)
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-05-08 17:00:34 följande:
    Tärnklänningarna har kommit fr4ån Dinobridal och de är såååååå jävla fina! Jag är överraskad över hur bra det blev. Men jag kanse inte ska säga för mycket innan de är provade på mina tärnor. Jag har ått erfara att de kan vara lite små i storleken trots måttbeställning så jag håller tummarna!!!Vad tycker ni? 
    Tummen upp för dom tärnklänningarna! Jättefina! :D Och du/ni har valt en väldigt fin färg dessutom :)
  • daniiel
    Tassiemon skrev 2013-05-20 15:41:13 följande:
    Ja, det där med spets verkar kunna variera ganska mycket och bli lite för pråligt ibland, bra tips :)
    Brukar tyllkjolar bli bra? Är rädd att de kan bli för "frasiga".
    Jag har två klänningar som är mina favoriter. Båda finns på Milly och jag funderar över om det är värt att betala lite dyrare för någon av dem eller om man ska chansa på en liknande billigare variant på ebay.
    Den ena har inte spets utan vad de kallar för "appliques", fastsydda spetslikande saker fattar jag det som. Och den andra klänningen har lite speciell tyll. Har du några tips?

    På Landy har jag också hittat en fin klänning men de har varken produkt- eller materialbeskrivning och då vet man ju inte riktigt vad man får, fast de flesta verkar vara nöjda.

    www.millybridal.com/trumpet-mermaid-v-neck-wh...

    www.millybridal.com/ballgown-strapless-tulle-...
    Brudtyll, som är vad som brukar användas i kjolarna (inte underkjolar) är mjukt och följsamt och blir inte sådär frasigt som jag tror att du menar. Det är mer "finmaskigt" och mjukt som sagt.

    Spetsapplikationer är vanligt på brudklänningar, både kinaklänningar och originalklänningar, och är oftast spets på tyll eller organza som är utklippt och fastsydd (ibland limmad) på klänningen. Kan vara väldigt fint :)

    Nu vet jag inte alls hur du ser ut, kroppsform osv, men jag skulle säga att den första klänningen är mer lättburen, om man tänker rent på modellen då. Nu vill jag inte svartmåla Milly, men dom har ju tyvärr varit väldigt dåliga på sistone. Svarar inte alls på mejl, "tappar bort" klänningar i frakt osv.

    Har du länk till den på Landy?
  • daniiel
    Tassiemon skrev 2013-05-21 08:18:41 följande:
    Tack för hjälpen :)
    Hur är det med organza då, är det lite mer frasigt? 
    De flesta verkar ju vara nöjda med Landy också, jag tycker bara det känns osäkert när det inte står vilket material osv klänningen kommer sys med. Är orolig att den då kanske inte blir särskilt lik orginalet och att man inte kommer kunna hävda någonting eftersom det inte finns någon mer utförlig produktbeskrivning.
    Här är den tredje klänningen på landy som jag pratade om, väldigt lik den första på milly. Tycker de är lite mer oskyldigt söta och den andra klänning på milly lite mer kvinnlig, eller vuxen. jag tror bägge modeller skulle kunna vara en bra passform för mig. 
    Vet du vad orginalet till den andra klänningen på milly heter?

    www.landybridal.co/drop-waist-strapless-brush...
    Även organzan brukar vara mjuk tycker jag. Det är min erfarenhet. Med organzan är det dock det att den ibland kan se väldigt plastig ut, om den är blank, så där kan man tänka på att be om matt organza ifall man har möjlighet.

    Originalet till den andra hos Milly är samma som den hos Landy, Aire Barcelona :)
    airebarcelona.es/es/vestido/189-ROSAURA-184.html
    airebarcelona.es/en/vestido/141-RENATA-138.html

    Dom är ju väldiga lika varandra, men jag tror att den andra från Landy skulle bli bättre. Det är större chans att kjolen blir väldigt lik originalet på den, då den ju är betydligt enklare. Precis som det står, om du kikar på originalet, så är den klänningen i tyll och spets, med pärlor. Du skulle ju kunna skicka ett mejl till Landy och fråga om dom sytt upp den, och ifall dom kan skicka bilder på klänningen dom sytt isåfall.

    Klänningen i första länken från Milly är en Watters 8078b, den finns dock inte kvar på deras sida. Här i länkarna kan du dock se bilder på original.
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/40340/Watters-8078b-Size-2.html
    www.preownedweddingdresses.com/dresses/62163/Watters-8078B-Size-12.html
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!