• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    msjennie skrev 2013-04-23 09:27:50 följande:
    Hej! Fick hem min underbara klänning från jenjenhouse igår och den är perfekt! Måttsydd och det blev verkligen jättebra! Underbar kvalité och vackert tyg. MEN! Snörningen i ryggen har ingen tygbit bakom utan jag visar alltså hud mellan snörningen. Ska det vara så eller ser det fel ut?
    Hur såg klänningen ut som du beställde? Var den öppen bakom snörningen? Om inte, så är det konstigt att du fått en klänning utan platta och då skulle jag bett dom skicka en ryggplatta. Vissa klänningar är ju utan och vissa brudar tycker det är finare utan, en smaksak, det är alltså inte helt fel.

    Personligen tycker jag dock alltid att det är finare med en platta bakom snörningen och många brukar kunna tycka att det blir obekvämt utan också.
  • daniiel
    litendrake skrev 2013-04-23 06:31:58 följande:
    Hej tjejer!
    har förälskat mig i den här klänningen på ebay.

    Undrar om nån har sett den eller liknande på nån hemsida?
    Är det bra pris, så chansa på Ebay. Det finns många som fått hem väldigt fina klänningar från Ebay. Annars kan du kika på kinasidorna efter halterneck-klänningar, alternativt skicka in bilder på den där klänningen och få den uppsydd.

    Tex här kan du kika på halter-klänningar
    www.landybridal.co/wedding-dresses/a-line-wedding-dresses/l/halter
    www.millybridal.com/wedding-dresses-c-25.html&Neckline=22
  • daniiel
    msjennie skrev 2013-04-23 14:14:44 följande:
    Fick inte in bilderna från mobilen förrut men nu så :)
    Ärligt talat så vet jag inte om det skulle vara platta på, syns inte riktigt på bilden. Jag antog nog bara det.
    Jag kikade på deras hemsida, där bilden är aningen större, och jag tycker inte det ser ut om som att det är något bakstycke, alltså någon platta bakom snörningen faktiskt.

    Och som sagt, personligen tycker jag det ser för naket ut med hud bakom snörningen. Lite "trashigt" ut så att säga ;) Samt att det många gånger kan bli rätt obekvämt efter ett par timmar. Det är ju dock en smaksak och tycker du inte att ser bra ut, så kan du säkert lämna klänningen till en sömmerska som ordnar det. Alternativt köpa lite satintyg själv och sy fast.

    I övrigt tycker jag klänningen ser väldigt fin ut :)
  • daniiel
    confuzed86 skrev 2013-04-23 20:16:15 följande:
    Jag har beställt en mori lee kopia med släp. Vilken sorts underkjol ska jag då ha? Där jag beställt sa de att de även kan sy in den i klänningen, vilket blir bäst tro???
    Det beror helt och hållet på vilken modell klänningen är. Mori lee har en hel uppsjö av olika klänningar ;)
  • daniiel
    Miss M skrev 2013-04-23 20:24:49 följande:
    Fick hem min klänning från Dino idag (igår egentligen men hade inte möjlighet att ta emot den när DHL skulle leverera utan hämtade den på ett utlämningsställe) och den är jättefin. MEN, ett stort men, jag tror den är för liten. Är så ledsen.

    Det jag nu funderar över är ifall det skulle hjälpa att beställa en ny klänning med större mått eller om det faktiskt handlar om modellen på klänningen?

    www.dinobridal.com/discount-store-graceful-me...#measuring

    Problemet som det är nu är att klänningen är för tajt över nedre delen av höften eller utsidan av låren kanske man ska säga... Tror tyvärr inte att det finns någon mån att ta ut den heller... Jag kan gå i klänningen (och andas någorlunda bra, hehe) men tror inte jag kan sitta eller knäböja som den är nu. Vågade inte prova när jag provade den första gången av rädsla att den ska spricka. :(

    Vad tror ni? Om jag ska beställa en ny klänning, ska jag ta samma modell med större mått, eller borde jag välja en annan klänning som är vidare över höften/låren?

     Ignorera stöket i bakgrunden och ursäkta storleken på bilden. Verkar inte fungera att förminska den i Chrome...
    Åh, vad fin den ser ut, men nej! Vad typiskt att den känns för liten :( Du kanske ska välja någon som är mer åt "fit and flare" eller drop waist, istället för sjöjungfru?
  • daniiel
    Miss M skrev 2013-04-23 20:33:04 följande:
    Ja just nu känns allt skit såklart. Den är jättefin, ser bra ut på, och det är ju den klänningen jag vill ha, men jag kanske får tänka om... Måste ju kunna röra mig. Får inte tänka för länge bara om jag ska hinna få en ny klänning och göra ev. ändringar. Suck.
    Du kan inte beställa en likadan då, fast som är lite vidare nertill? Något sånt här alltså.


  • daniiel
    confuzed86 skrev 2013-04-23 20:48:58 följande:
    Daniiel: det är style 1860. Kan ej lägga In bild från mob
    Oh, en flufffluff :D Jag gillar den!

    Angående underkjol, så antingen en med släp eller utan släp. Såklart. Vilket beror ju på vad du känner dig bekvämast med. En utan släp är ju enklare på kvällen/under middagen och du kan knyta upp släpet då, men en med släp gör ju att även släpet på kjolen får ett fint fall.

    En insydd underkjol kan vara bra. Jag hade det på min och jag tyckte det var skönt :)

    Annars kanske någon av dessa skulle funka.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-full-gown-2-tier-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406005.html
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-medium-fullness-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406010.html
  • daniiel
    Miss M skrev 2013-04-23 22:07:42 följande:
    Jo jag kanske får göra det...Tack för tipset. Ska sova på saken, ev. prata med en sykunnig kompis (även om jag tvivlar starkt på att något går att göra med den jag har hemma) och så kanske jag lägger en ny beställning imorrn kväll...
    Ja, det är ju väldigt praktiskt och säkerligen skönt om det går att fixa till klänningen du redan har hemma :) Och den såg ju som sagt väldigt fin ut, så om den går att fixa, så blir den nog toppen! :)
  • daniiel
    confuzed86 skrev 2013-04-24 08:22:22 följande:
    jag har alt att ta en underkjol som inte är insydd i klänningen. mkt för att jag isf inte kan byta ifall jag inte blir nöjd med hur den faller... hoppas det blir bra iaf :) tack så mkt för hjälpen!!
    Isåfall tror jag nog att den andra jag länkade till, eller liknande, blir bra till din klänning :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!