• RiNa
    Äldre 29 Mar 15:06
    11994 visningar
    47 svar
    47
    11994

    Vinterbröllop

    Hej hej!
    Vi ska gifta oss i februari 2012 och kommer har vinter, snö och is som tema på bröllopet? Skulle behöva lite tips på dekorationer, blommor och lekar inom vintertemat!

  • Svar på tråden Vinterbröllop
  • 120530
    Äldre 29 Mar 15:42
    #1

    Hejsan, vi gifter oss också i februari 2012 :)

    Restaurangen där vi ska ha vårt bröllop har visat oss jättefina dokorationer som de brukar göra till vinterbröllop. De bestod av stora glascylindrar med trollhassel och vita tulpaner. Sedan tycker jag är järnek är väldigt fint, om man vill ha lite färg i allt det vita.

    Du frågade inte om smycken så det har du kanske redan hittat, men jag måste bara tipsa om Kalevara Korus serie snöflinga. Jättefint till vinterbröllop! Är lite, lite osäker på om de kommer passa till min klänning annars funderar jag på dem.

    Hoppas på fler vintertips! Är det någon som kan tipsa om en fin bolero med kort ärm i fuskpäls vore jag jätteglas!

  • RiNa
    Äldre 29 Mar 15:55
    #2

    Vad roligt att ni oxå gifter er då.Var ska ni gifta er? Har ni kommit långt med planeringen? Känner att vi kanske borde ta tag i det på riktigt, väldigt snart. Så jag tar gärna emot alla tips jag kan få om allt från dekorationer till festprogram till kläder.
    Tyckte att jag såg en fuskpäls bolero på tradera för ett bra tag sen, vet inte om den är kvar dock.

  • 120530
    Äldre 30 Mar 08:20
    #3

    Vi gifter oss på Heagård Skafferi norr om Halmstad, vi bor i Falkenberg. Vart ska ni vara?

    Vi har bokat restaurangen och bestämt ungefär vad vi ska ha för mat. Det har vi gjort så här tidigt för att veta ungefär vad det kommer kosta. När det sedan närmar sig skall vi så klart proväta och spika meny och vin. De sköter dukning och pyntning, så just dekorationer slipper vi fundera på. Vi har varit där flera gånger i vinter och kollat och vi gillar verkligen deras stil så det känns tryggt.

    Vi har bokat bröllopsresan också. Det var faktikt det första vi gjorde så det var då vi bestämde ett datum. Den 27/2 bär det av till Thailand :)

    Jag har provat klänningar på två ställen. Hittade en som jag verkligen gillade, men nu har de sålt provexet så jag kan inte prova den igen. Problemet med att vara tidigt ute :)

    Vi har tittat på trycksaker på Calligrafen, jag har kollat skor och smycken och sambon har börjat kolla på kläder. Så mycket är påbörjat :)

  • RiNa
    Äldre 3 Apr 18:05
    #4

    Vi gifter oss i malmö. Har bokat kyrka, köpt påsar vi ska ha till riset och tittat lite på vilka inbjudningskort vi vill ha och inte så mkt mer...
    Känns som om det är så lång tid kvar... Vissa säger att man ska boka och planera allt nu och vissa tycker man ska vänta till sommaren, svårt det där.
    Du skrev att restaurangen sköter pyntet, vad för pynt ska ni ha? Behöver lite inspriation.
    Tack!

  • Debe
    Äldre 3 Apr 19:34
    #5

    Jag gifter mig i januari 2012!
    Vi kommer dekorera med murgröna, videung och ganska få blommor (eftersom det känns konstigt mitt i vintern) och ljuslyktor och dekorationsdiamanter. Och utanför lokalen så kommer vi ha facklor uppställda. Funderar på att lägga ut en röd matta också...
    Vi kommer ha lila som färgtema men också vit, silver, grönt och svart.
    Jag kan INTE vänta med planeringen, haha, jag pysslar och handlar för fullt inför den stora dagen :)
    Lycka till!

  • RiNa
    Äldre 3 Apr 21:30
    #6

    Vi har oxå funderat på dekorationsdiamanter. Har du hittat billiga någonstans?

  • Debe
    Äldre 3 Apr 21:47
    #7

    Rina, kolla ebay eller tradera. Har du inte handlat på ebay förut så kan jag tipsa dig om att handla av en "top rated seller" och skaffa ett paypal konto

  • Winter­candle­s
    Äldre 3 Apr 23:40
    #8


    Tyckte den här var så himla fin med små videungar i buketten.
  • Pinkgr­ape
    Äldre 3 Apr 23:46
    #9

    Jag tycker dessa buketter känns väldigt vintriga :)






  • Pinkgr­ape
    Äldre 3 Apr 23:58
    #10

    Lite inspiration till dukning :)














Svar på tråden Vinterbröllop