Inlägg från: prinsessanogrodan |Visa alla inlägg
  • prinsessanogrodan

    Vad hade ni gjort annorlunda?

    Jag är inte heller bröllopsvis än men jag har själv fått tipset att tänka igenom hela dagen, steg för steg och tänka igenom vad som ska göras och se till att det finns en eller två personer som har ansvaret för att det som ska göras blir gjort när det ska göras, om du fattar? Gör upp ett schema över hela dagen, med hålltider och vad som ska hända så får ni överblick. Gör ett schema för hela dagen i stort och separata scheman för dig och din blicvande.
    Här ett exempel:
    08:00 XX ska till frisören: Vem skjutsar? Vad ska tas med? Vem har ansvar för att allt kommer med? Vem ser till att det är bensin i bilen? Vem hämtar hos frissan? Ska klänningen med dit? När och var ska bruden klä sig? Behöver bruden hjälp med påklädning?
    10:00 Hämta blommor: Vem hämtar blommor? Hittar den personen till floristen?
    11:00 Hämta tårta och mat. Vem hämtar tårtanoch maten? Behövs det fler än en person för att bära tårtan och maten? Har den/de personerna en bra bil att förvara tårtan och maten i? Vem dekorerar tårtan? Vem lägge rupp maten på fina fat? Vem ordnar bestick och glas?
    12:00 Lättare lunch. Vad ska ätas? Drickas? Vem ordnar mat? Var ska ni äta lunchen?
    13:00 Fotografering. Var? Hur kommer brudparet dit? Vad ska tas med?Vad händer om det regnar?
    15:00 Vigsel. Vem kör dit? Vad ska tas med?

    Ett annat tips är att inte ha presentöppning under själva bröllopet utan att ha presentbord eller öppna presenterna dagen efter i lugn och ro. Alternativt att någon sitter och öppnar presenterna och tejpar rätt kort på rätt sak.  Jag har aldrig fattat grejen med att gå till presentbordet och titta vad brudparet fått i present, fattar inte varför jag skulle vara intresserad av det? Är man nyfiken så får man väl ringa och fråga brudparet vad de fick?
    Presentöppning under middagen eller efter middagen kan göra hela festen seg och tråkig....hur kul är det att sitta en timme och höra: " En glasskål från farmor. Tack snälla farmor!" "Presentkort på IKEA, 1000 kr från Karin o Kalle. Tack snälla ni!"  Nope, det är en festdödare att ha presentöppning. Vi var på ett bröllop med presentöppning efter maten för ett par år sedan....brudparet hade tänkt att det skulle vara middag, presentöppning, tårta och sen dans.....behöver jag säga att det inte blev någon dans, trots att de hade spenderat många timmar på att välja rätt musik? Alla var trötta och sega och uttråkade (!!!) efter en timmes presentöppning, man ville bara ta sin tårta och dricka sitt kaffe och sen få åka hem.....Och det här var ett par som vi är väldigt nära vänner med! Vi var jätteglada för deras skull och jag grät floder i kyrkan för det var så fint alltsammans och maten var jättegod och tårtan var jättegod meeeen festhumöret byttes mot trötthet under den där timmen.....då kände jag hur trött jag var och att det var läge att åka hem så snart som möjligt....

  • prinsessanogrodan
    förlovadflicka skrev 2011-03-16 08:48:17 följande:
    Mm, jag skulle inte vilja ha presentöppning, tycker nästan det är oförskämt för det blir så tydligt vilka som lagt pengar på presenten och vilka som inte gjort det. Kan säkert kännas genant för vissa gäster och man vill ju att de ska ha det toppen också... :) 
    WORD!
  • prinsessanogrodan

    Mina tips:
    -försök att inte ha för mycket kvar att göra sista veckan/sista dagarna innan bröllopet
    -försök få möjlighet att sova ordenltig dagarna innan (om det mesta är klart så kan man sova gott)
    -glöm inte att äta och dricka som vanligt dagarna innan och under bröllopsdagen (om det mesta är klart så minskar risken för stress och dålig aptit)
    -om man har mycket att göra sista veckan så blir man trött,stressad, kanske äter dåligt,sover dåligt och så är man helt slut på bröllopsdagen och är man trött och stressad så blir man lättare nervös och så kan man inte njuta av dagen på samam sätt som man skulle gjort annars

    Om man har möjlighet så kan det vara en bra idé att vara ledig från jobb/skola några dagar innan (och kanske att ha barnvakt några timmar någon dag om man har barn) och att man har det mesta klart och ordnat så man kan försöka sova lite extar och vila och slappna av och hinna ta in att "nu ska vi gifta oss på...."

    Vi  hade ledigt 3 dagar innan vårt bröllop och allt var klart så vi kunde sova ordentligt, vila, ligga i hängmattan och läsa och slappna av
    Vi var glada och pigga på bröllopsdagen och stress och nervositet var som bortblåst!
    En enda gång på hela dagen var jag nervös och det var när vi skulle gå i i kyrkan men sen när vi började gå längs altargången så försvann det när jag såg våra allra närmsta sitta i kyrkbänkarna med stora leenden och näsdukarna i högsta hugg....

Svar på tråden Vad hade ni gjort annorlunda?