Inlägg från: schmetterling |Visa alla inlägg
  • schmetterling

    Tågluff Europa

    Jag och min sambo tågluffade och båtade till Kreta förr-förra sommaren (Berlin - Budapest- Thessaloniki- Aten- Kreta) och då la vi nog omkring 30000 kr för hela resan som varade i 4,5 veckor. Dock betalde vi inte boende sista två veckorna på Kreta eftersom min syster bodde där hela den sommaren.

    Skulle vi göra om samma resa idag, tåg från Sverige till Aten skulle jag täkna med att lägga ca 25 000 kr för oss båda och då är allt inräknat, tåg, boende och mat. Detta baserar jag på att jag och en kompis åkte till Italien i somras med tåg och då kostade ca två veckor 15000 kr men då spenderade vi rätt friskt på både hotell, mat och andra nöjen.

    Vad priset blir beror ju också på i vilka länder man vill åka och om man köper inter-railkort. Vi åkte inte på inter-rail eftersom vi båda var över 26 och då måste man åka rätt mycket om det ska löna sig i de länder vi ville till eftersom det är billigt med tåg i både Ungern, Serbien, Makedonien och Grekland. Det är mycket dyrare med tågbiljetter i t ex Frankrike och Tyskland.

  • schmetterling

    Ja 40000 kr kommer man långt med. Om man vill komma neråt syeuropa snabbt finns det en hel del bra direkttåg från Köpenhamn som går över natt till t ex München eller Basel. På bahn.de brukar det dessutom finnas rätt bra boka-tidigt rabatter för annars brukar dessa tåg bli rätt dyra.

Svar på tråden Tågluff Europa