Inlägg från: snartfru |Visa alla inlägg
  • snartfru

    Fler som inte har en budget?

    Här har du en prinsessa, har en budget, men väldigt högt tak på den. Vad planerar du för din stora dag?

  • snartfru

    Jag är lite nyfiken på vart ni lägger lyxen och vart ni går med budgetvarianten?

    Själva har vi valt lokal och musik främst som lyxvarianten, med en handplockad stråkkvartett, slott, övernattning och ekologiska råvaror till maten.

    Budgetvarianten har vi valt för blommorna, köper en hel del dekorationer på tradera osv. Samt även klänning, främst för att drömklänningen råkade hittas i billigt läge.

    Hur har ni gjort?

  • snartfru
    Molle2011 skrev 2011-03-15 17:41:48 följande:
    Är jätteglad att det finns fler med obegränsade budgetar/budget med högt tak men jag tycker samtidigt att det är svårt att berätta om sina planer utan att det blir "skrytigt". Men hursomhelst så utgick vi från vad som kändes viktigt för oss och bestämde oss för att lägga pengarna på det. Det visade sig dock att allt kändes viktigt, allt från inbjudningar till vickningen på natten. Och lokal. Och kläder. Och skor (ääälskar skor!) Och mat och dryck. Och min ring... Skrattande Ja, ni ser ju, det springer lätt iväg...
    Det springer väldigt lätt iväg, jag kommer spräcka min budget, men sen, man gifter sig bara en enda gång. Och man får även bara möjligheten att skryta en enda gång Flört. Dessutom har man ju kämpat för att kunna få det bröllopet.

    Undrar, vad tycker ni är den största skillnaden mellan ett dyrt bröllop och ett billigt?
  • snartfru

    Jag har också varit på 2 stycken bröllop. Men för mig var det faktiskt tvärt om.

    Det billiga var i en bygdegård, de hade musik via spotify, hon hade ingen brudklänning direkt utan en vanlig klänning från HM och på festen bjöd de på pizza. Men även om det var så pass enkelt var stämningen helt fantastiskt. Alla dansade och firade.

    Det andra hade inget budgettak alls, bruden hade en klänning för gud vet hur många tusenlappar, det var välkoorinerad serveringspersonal, otroligt god 3-rätters meny och en fantastisk bröllopstårta. Men det förstördes av att musik var via spotify, det fanns inget utrymme att dansa och det var i en odekorerad bygdegård, så man blev lite klyven för det kändes på lyxigt men ändå väldigt oplanerat.

    Så, i slutändan är nog det enda som räknas hur stor del av sin själ som man lägger ner i det.

  • snartfru
    Blizz skrev 2011-03-28 11:19:41 följande:

    Det många som kommenterar att de har stor eller liten budget. Om det ska vara enkelt eller lyxigt. Det skulle vara intressant att höra vad ni tänker i kronor och ören. För vissa personer är en vigselring för 20 000kr extremt dyrt medan vissa tycker att 100 000 kr är "normalt". Vårt bröllop kommer att kosta ca 110 tusen kronor. Är det att betrakta som billigt eller dyrt? Glad


    110 000 kronor ligger defenetivt över medel för ett bröllop. Men det behöver inte innebära att det är dyrt. Beror lite på hur många gäster man har. Vilka ringar man köpt och även vad ens vardagsbudget är, dvs om det är billigt för er eller inte. Sen beror det lite på vilken lyx ni har också, pris i förhållande i kvalitet.
  • snartfru
    Perfekta skrev 2011-03-28 13:34:21 följande:
    Härligt med en sådan fin uppslutning i denna tråd!
    Som någon uttrcykt sig så kan det vara skönt att tala lite med folk i samma situation då det lätt kanske kan uppfattas provocerande när jag pratar prislappar på min ring och huruvida vi ska flyga hit våra 4 sommelierer 1 eller 2 dagar innan bröllopet.. Fantastiskt kul att det finns utrymme för detta här på sidan!

    Sähär långt har vi kommit i planeringen;

    Lokal och boende bokat och betalt, vi hyr ett privatägt slott och våra gäster kommer att övernatta på godset.
    Mat och dryck- provsmakat 3 menyer men är inte helt överens dags dato.
    Klänning sys upp av designern själv, ska inom ett par veckor besöka honom för en första provning.
    Vilket slott är det ni ska vara på? Vi har letat efter rätt slott i en evighet nu. Högst upp på listan står Tjolöholms slott, men är långt ifrån helt nöjda med dem.
  • snartfru
    Perfekta skrev 2011-03-28 14:09:04 följande:
    snartfru!

    Eftersom det är ett privatägt slott, en nära vän till familjen och vi ordnar med all personal och arbeten kring det hela så vill jag inte skriva det här.
    Men vilket län letar ni i?
    Kanske har några tips, en nära vän är nämligen i samma situation och letar lokaler för fullt just nu!

    Vi letar i hela Sverige, så länge det är rätt lokal spelar det ingen roll vart den ligger.
    Vi söker en lyxig stil, ska vara överväldigande och framför allt ljust. Men alla ställen verkar ha stora nackdelar.

  • snartfru

    Jag är väldigt kräsen, Tjolöholms slott har nackdelen att det är för mycket mörkt trä i matsalen, samt att det inte finns en flygel och vi får inte använda fyverkerier där. Fördelarna är att man får bo på (vid) slottet och att det finns övernattningsmöjligheter till alla gäster. Samt att man även får viga sig utan att behöva resa från kyrka till lokal. Och att de har häst och vagn kändes viktigt också.

    Thorskogs slott föll på att de ville framstå som så mycket mer än de kunde erbjuda, personal bar en oerhört ful klädsel och den röda mattan var fläckig och av dålig kvalitet.

    Vi har hittat en hel del trevliga slott i Skåne men inget som erbjöd övernattning. Att ha hav eller sjö precis jämte känns väldigt viktigt, men det perfekta slottet skulle kunna funka även utan vatten.

  • snartfru
    Perfekta skrev 2011-03-28 15:32:55 följande:
    Man ska vara kräsen! ;)
    man kan inte fixa till matsalen med vita tyger eller så?
    Tråkigt att det bara ska falla på det och fyrverkerier om det i övrigt är så pass bra..
    Min familj hyrde Sundbyholms slott vid ett födelsedagsfirande, och det är ljust och fint,
    kanske inte så pampigt, men har du kikat på det?
    Tog en titt på det nu. Och det var lite blygsamt men verkade ha all potential att bli pampigt om man dekorerar det rätt.
    Ska ta kontakt med dem och se vad de har att erbjuda. Tack för hjälpen!
Svar på tråden Fler som inte har en budget?