Inlägg från: Kit73 |Visa alla inlägg
  • Kit73

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Är det nån här nu som kan hjälpa mig? Vad heter låten de ska dansa bröllopsvals till i Eat Pray Love?

  • Kit73

    Det är Margris som varit en pärla och mailat oss förslag till vigseln. Hör med henne. Det är verkligen ett gediget material hon samlat ihop!

  • Kit73

    Oh det känns så himla bra att vi valde att ha smokingbröllop! Jag älskar att alla killar ska få gå runt o känna sig lite "Bond" och att tjejerna ska få piffa sig lite alldeles extra!

  • Kit73
    lunagarden skrev 2011-06-01 22:41:53 följande:
    6 veckor kvar till vårt bröllop

    Vill gärna ha tips på vigselmusik och lite annat kring själva vigseln. Vi gifter oss utomhus i en slottspark
    Hur går det med din musik? Har du hittat nåt?
  • Kit73
    MagicBride skrev 2011-05-11 08:35:20 följande:


    (en av alla bilder från vår fantastiska dag)
    Så vackra ni är! Ni ser helt underbart lyckliga ut!!!!!
  • Kit73
    BlomAnna skrev 2011-06-17 20:48:18 följande:
    Jag ansluter mig till skaran som ska ha borgerligt men ändå pampigt

    Jaaa, varmt välkommen!


    Var? När? Hur? Berätta! Fråga! Föreslå!

  • Kit73
    BlomAnna skrev 2011-06-17 22:20:06 följande:
    Tack så mycket!

    Var är vi inte riktigt säkra på än...just nu lutar det mot en folkpark(låter tacky men det är vackert som tusan) i Bergslagen(där jag kommer från) men funderar även på Göteborg(där vi bor) och Karlskrona(där vi har lantställe).
    När är bestämt till 29/9 2012, på dagen 6 år sen vi träffades. Ett tag kvar alltså.
    Hur finular vi fortfarnde på men vet att vi vill vigas ute bland höstlöven och att vår lilla dotter skall bära våra ringar. Vi(läs jag) har bestämt att vi ska skriva våra egna löften.

    Ja det är väl så långt vi kommit...det är ju som sagt ett tag kvar
    Låter inte alls tacky! Låter underbart!
  • Kit73

     


    Vad heter den låten som handlar om att hitta lyckan där man står? Vargen och ... ?? eller nåt?

  • Kit73

    JA fy bubblan nu är dedt fjärilar i magen, två veckor kvar...


    O jag tycker det är så roligt att tråden fortfarande lever =)


     

  • Kit73
    Styrka skrev 2011-08-10 20:51:16 följande:
    Hej, hoppas ni kan ge mig råd.
    Jag har hela tiden sagt att jag vill vigas av en präst. Det är viktigt för mig eftersom jag ändå har en gudstro, även om jag tycker att stora delar av Bibeln är ett skämt och ren bullshit. Tror på Gud, absolut, men att Jesus gick på vatten och gjorde vin av vatten, yeah right. Att jag är gay och bibeln till vissa delar är väldigt homofientlig och heteronormativ är väl oxå nåt jag inte ser så gott på. Men det hade ändå kännt fint att vigas av en vettig präst, och få känna att det finns en god Gudomlighet därute som ser med glädje på vår kärlek, och vigas med välsignelser, det hade kännts fint för mig. Däremot vill jag vigas utomhus, inte i en kyrka, något som församlingen redan gått med på. De är även välvilligt inställda till att viga homopar, vilket känns skönt.
    Min sambo är inte troende, men tycker ändå att gifter man sig så "ska det vara på riktigt" vilket tydligen innebär med präst.

    Så till krukset. När jag läst härinne har jag fått små uppenbarelser om hur fin vårt bröllop hade blivit med en borgerlig vigsel istället. Vi får utforma den precis som vi själva vill, själva skriva hela vigselakten om vi så vill. (bortsett från de obligatoriska juridiska delarna.) Vi slipper bibeltexter om "därför ska en man lämna sin mor för att bilda familj med sin kvinna" och psalmer om att "jag lever mitt liv genom dig, o herre" (jag lever mitt eget liv, tack.) Dessutom är min sambo transperson och kommer inom några år att byta kön. Väljer vi en kyrklig vigsel kommer prästen säkerligen vilja tilltala Bernie som "kvinna" och "hon" medans Bernie själv skulle bli mycket lyckligare av att bli kallad 'han'.

    Några råd, några input? Är lite villrådig här. Inga beslut måste ju fattas än på ett bra tag (gifter oss juli nästa år) men det hade varit skönt att få andras perspektiv. Några fördelar/nackdelar jag inte tänkt på än?

    Jag har heller inge direkta svar o ge mer än att inte ge upp tanken på hur ni egentligen vill ha det. Men tipset om en bra prästkontakt via en hbt-organisation tyckte jag var strålande. Eller efterlys en borglig troende vigselförrättare nånstans i sverige. De kan ansöka tillfälligt tillstånd att viga i annan kommun.
    Men det viktigaste av allt, ge inte upp utan sök vidare. Det måste ju finnas nån vettig prälle som kan hjälpa er!


    Vi finns här som stöd och inspiration!


     

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!