• Kit73

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Nu är det dags att en gång för alla ändra på myten att borgerliga bröllop måste vara över på två minuter i rådhuset, utan bröllopsgäster, ingen musik och utan bröllopsklänning.

    Här kan vi samlas vi som har eller ska gifta oss borgerligt. Eller som kanske funderar i dom banorna!

    Vi byter idéer och ger tips, inspiration och råd til varandra, som hjälper oss till ett riktigt fint och pampigt bröllop!

    I sommar gifter jag mig på ett slott;  utomhusvigsel med levande musik!
    Hur ser ditt bröllop ut?
    Hur har ni lagt upp er ceremoni?
    Berätta!

    Ser fram emot att spräcka en del fördomar som vissa av våra gäster, har om vad ett borgerligt bröllop innebär!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-08 13:35
    Vill bara tydliggöra att jag med pampigt inte nödvändigtvis menar dyrt!

  • Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!
  • Vire
    Kit73 skrev 2011-03-08 12:58:17 följande:
    Vire; VÄLKOMMEN! Ska ni gifta er i sommar? Har ni något alternativ om det inte blir bra väder? Kan ni vigas i tältet i så fall?
    Tack Skrattande
    Vi ska gifta oss den 14 maj så det närmar sig! Ja det får nog bli inne i tältet om det spöregnar. Vi har hyrt ett ordentligt tält så det ska nog funka ändå. Men man går ju o grubblar.
  • Kit73

    Känns som sagt viktigt att ha en plan B. Själv vill jag helst INTE göra vädret till en orosfaktor. Då är det ju 50% risk att man blir besviken redan på morgonen...

  • teztroll
    Kit73 skrev 2011-03-08 11:52:45 följande:
    Teztroll; önskar att jag hade nerver till att hålla tal...tycker det är lättare att upprepa vad VF säger...
    Jag hoppas att mina nerver håller för att hålla tal. Höll tal på min systers bröllop och var så nervös att jag trodde jag skulle dö, men det gick super.
    Och så tänker jag att på bröllopsdagen är man ju ändå så mycket i centrum att hålla tal är kanske inte så jobbigt iaf... Vi får se hur det blir =P
  • shakynose

    Kul! Vi kommer nog ha kyrklig vigsel, men jag gillar verkligen att ni vill visa det borgerliga alternativet kan vara precis lika pampigt och speciellt. Hejja hejja!

    Jag var själv på ett väldigt vackert borgerligt bröllop förra sommaren. Det var i en paviljong i en park och det spelades jättevacker musik och vigselakten innehöll överaskningar i form av både poesi och sång från brudparet. Inte ett öga torrt, kan jag säga!

  • Kit73

    TACK Shakynose!! Vad glad jag blir!! Omtänksamt av dig!

    Jag är rädd att många inte "vågar" ha ett borgeligt bröllop för de är rädda att det MÅSTE vara så himla nedtonat och inte "ett riktigt" bröllop! Naturligtvis kan/ska man välja mindre/ enklare bröllop om det är det man vill.

    Tycker att var och en verkligen ska få sin dag precis som de önskar!

  • Etheleglin

    Vi ska också gifta oss borgerligt, och så in i bängen högtidligt! Vi gifter oss utomhus på en herrgård, med en egenskriven ganska lång ceremoni och självklart sittplatser till alla. Stor klänning, proffsfotograf och så mycket pynt vi orkar med. Trerätters sittande middag, dans och stor våningstårta. Vi blir nog bara 50 pers, men det känns lagom för den stämning vi vill åstadkomma. Härligt med fler som vill utmana myten om att borgerligt = litet och diskret.

  • klanto

    Vi gifter oss också borgerligt. Allt annat som "vanligt" förutom att det är en vigselförrätare istället för en präst och på en dansbana istället för i en kyrka. Cirka 100 gäster blir det :)

  • A loves A

    Vi kommer också gifta oss borgerligt. Förhoppningsvis utomhus vid vattnet!
    Vill ha fiol till ingångsmusik och avslutning och två av mina vänner ska sjunga en duett till gitarrkomp.
    Så långt har vi kommit hittills.
     

  • MagicBride

    Vi kommer att gifta oss borgerligt utomhus i en skog (7 maj så mindre än två månader kvar!!)

     

    Maken kommer vara stilig i jackett och jag kommer bära denna underbara skapelse



    Jag kommer dessutom känna mig som en prinsessa i denna släktklenod


    Det kommer ungefär 50 gäster, känns lagom

    Jag har blivit grymt frustrerad varenda gång någon har antytt att vårt bröllop ska vara "mindre värt/mindre riktigt" bara för att det är borgerligt. Det enda som vi väljer bort är allt prat om en gud vi inte tror på. Den här tråden var en bra idé!

     


  • joli2011

    Här blir det också pampigt borgligt bröllop :). Ska gifta oss utanför festlokalen, har solister, diktläsning och egna löften. Ska träffa vigselförrättaren ikväll och förhoppningsvis spika allt med vigseln.
    Resten av bröllopsdagen blir som en "vanlig" bröllopsdag med vit klänning, fotograf, middag och tårta och Dj till sena natten :)

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!