• JNT

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Hej på er allihop!


    Någon av er som vet om någon bra vigselförrättare i Jönköpings län som går med på att göra vigselceremonin personlig? Gärna i Gnosjö-Gislaved-Värnamo-trakten?

  • JNT
    Liviakiri skrev 2011-06-02 13:47:05 följande:
    Jag och min sambo ska gifta oss borgeligt i september.
    Vår vigselförrättare är Hans Henriksson. Om du kollar på gislaved.se så hittar du kontaktinfon till honom där.
    Han är jättetrevlig och har förättat massor med borgeliga vigslar, han är en jättebra talare och öppen för alla slags vigslar efter brudparets önskemål, och kom även med egan tips och förslag! :)

    Lycka till! 

    /Mia 
    Tack snälla!! De flesta verkar så stela... Lycka till i september!
  • JNT

    Styrka: Var bor ni nånstans? Eller rättare sagt var ska ni vigas?


     

  • JNT

    Styrka: OK, jag hade ett förslag på en präst nämligen, men jag vet att hon inte reser så långt pga lite problem med hälsan.


     


    Jag tycker idén med en borgerlig vigsel som ni utformar som ni vill och sedan att en präst välsignar ert förbund vore det bästa. Det vigselformulär som vigselförrättaren använder kan göras könsneutral om man vill, det är åtminstone vad jag har hört. :)


     


    Önskar er all lycka och hoppas ert bröllop blir fantastiskt!

  • JNT

    Vi ska gifta oss borgerligt i juli nästa år och ingen av oss har varit på ett borgerligt bröllop tidigare, vilket gör mig lite orolig. Känns lite som att "köpa grisen i säcken" när vi inte riktigt vet hur det går till. Rent teoretiskt vet vi väl, men det är skillnad mot att se det live så att säga. Jag googllade runt lite nu för att kolla hur det kan bli, hittade några filmade ceremonier och tyckte att de kändes ganska "B" om jag får uttrycka mig så. Ni som har gift er, eller varit på en borgerlig vigsel, hur upplevde ni det?


     


    Jag ska väl säga att kyrklig vigsel inte är något alternativ för oss, det känns bara helt fel och passar inte oss alls.

  • JNT

    Ett stort tack till er brudar som svarade på min lite udda fråga och delade med er av era upplevelser. Nu har jag verkligen fått snurr på fantasin!! Wow, vilka härliga vigslar ni har haft!! :)

  • JNT

    Vi har träffat vår vigselförrättare och han mer än motsvarar våra förväntningar! Han är öppen för alla idéer vi har och uppmuntrar oss att göra ceremonin så "vi" som det bara går. Berättade om andra vigslar han har förrättat, så vi fick lite inspiration därifrån. Känns så bra med borgerlig vigsel nu! :)


    Den enda som inte gillar det är svärmor. Hon är troende och tycker uppenbarligen att det är bättre att vi fortsätter leva i "synd" än att vi gifter oss utan en präst som ger oss Guds välsignelse. Väldigt motsägelsefullt i mina öron!Försöker inte hänga upp mig alltför mycket på det, men vill ju samtidigt att alla ska vara glada och nöjda med våra val!

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!