Inlägg från: misscat81 |Visa alla inlägg
  • misscat81

    Oense om efternamn

    Vi har lite av samma problem, ingen av oss vill byta efternamn. Jag kan tänka mig dubbelnamn, men inte sambon. Och jag vill inte ha dubbelnamn om inte han har det, för då heter vi ju ändå inte samma.
    Men så länge vi inte kommer på en bättre lösning så kommer vi behålla de efternamn vi har nu även efter vigseln. Jag menar, det har ju gått bra fram tills nu med olika efternamn, varför skulle det inte gå när man är gifta? Jättemånga par lever ihop hela livet utan att gifta sig och då med olika efternamn, man hör ju inte mindre ihop för det.
    Det enda problemet jag ser med det är vad framtida barn ska heta, men den diskussionen får vi ta då!

    Man kan ju alltid ändra sig senare, om man skulle vilja. (Tror jag i alla fall...?)

  • misscat81
    Smuppra skrev 2011-03-07 09:56:53 följande:
    Misscat81, tror jag har en lösning på ert problem... Om du tittar på blanketten på skatteverkets sida, som man använder vid byte av namn i vigsel. Se typ s 2 under rubrik mellannamn. Vad jag förstår får inte båda parter ta den andres efternamn som mellannamn utan bara den ena. Kanske kan man fixa det på något annat sätt, men vad jag förstår så får man inte gå den vanliga vägen isf...
    Hmm, vet inte riktigt hur du menar att det skulle vara lösning på vårt problem, men vad jag förstår så kan alltså bara en bära dubbelnamn, så då är ju alternativet att båda bär dubbelnamn uteslutet. Och det gör ju förstås saken lättare, om det var det du menade, då får vi helt enkelt behålla våra nuvarande namn.

    En del har föreslagit att vi skulle ta ett nytt namn, men grejen är att jag verkligen vill ha kvar mitt namn eftersom vi bara är 4 personer i världen som heter så... Det är absolut inget fel på min sambos efternamn, det är ett fint namn, men jag vill inte att mitt efternamn ska försvinna.
  • misscat81

    laloo: Tack för tipset, men sambon är dessvärre inte intresserad av att ha dubbelnamn ändå... Vi får helt enkelt heta det vi heter!

Svar på tråden Oense om efternamn