Inlägg från: teztroll |Visa alla inlägg
  • teztroll

    Göteborgsbrudar 2012!

    För mig blir det bröllop i Göteborg 2012.
    Vi ska ha vigsel och fest på Skansen Kronan.

    Var ska ni andra gifta er och ha festen?

  • teztroll
    gbg2012 skrev 2011-03-01 14:36:28 följande:
    Skansen kronan ser fint ut, vi funderade på det först. Men nu blir det vigsel på Gunnebo slott och festen kommer att vara på Villa odinslund. Det är fint med äldre byggnader. =)
    Det är verkligen fint med äldre byggnader, ja. Dessutom ville vi gärna ha en symbol för Göteborg.
    gbg2012 skrev 2011-03-01 14:39:35 följande:
    Härligt att du redan har en favoritfloist. Vi har bara bokat lokaler så hitta allt det andra återstår. =)

    Egentligen står vårt bröllopsplanerande stand by, men ni märker ju hur det går! =)

    Håller på med min uppsats nu, tar examen i juni. =)
    Jag har också problem med att vara stand-by med planeringen. Vill helst göra allt nu!

    Vad tar du examen i?
  • teztroll
    gbg2012 skrev 2011-03-01 23:19:37 följande:
    Härligt, inte långt kvar nu då. Ja det är mkt som ska fixas. Vi ska gifta oss borgerligt med, så ordna musiker och skriva hela cermonin själva. En utmaning. 
    Har ni funderat mycket på hur ni ska ha vigselcermonin? Vi ska ju också gifta oss borgerligt, men vet inte riktigt hur vi ska lägga upp vigseln.
  • teztroll
    gbg2012 skrev 2011-03-02 13:58:45 följande:
    Vi har hyrt en lokal, gunnebo slott, väldigt fint. Där får det plats max 65 personer så det påverkar gästlistan. De har en flygel i lokalen så vi har tänkt anlita någon som kan spela piano och sjunga. Ska titta på det närmare till sommaren. Men några låtar som vi tycker om och någon dikt och att vigselförättren kommer dit ut. Det är mkt att tänka på och vi vet inte riktigt än hur vi ska ha allt, ordning och så. Men cermonin är tänkt att vara 20-25 min. Brudtärnan kan spela altfiol så troligtvis ska hon spela något i någon av låtarna, sedan att den andra brudtärnan läser någon dikt. =) 

     
    Åh!
    Har också funderat på diktuppläsning. Skulle vilja att en av mina närmaste vänner läser Shakespeares Sonett 116 på engelska, men hon är väldigt blyg, så jag vet inte om hon vågar.

    Sen hoppas jag att killarna i m2b:s band kan tänka sig att spela någon fin låt också. Måste bara hitta nån i bekantskapskretsen som kan sjunga. =)
  • teztroll
    Wintercandles skrev 2011-03-02 22:20:27 följande:
    Vi bokade lokal i oktober, då var det uppbokat hela sommaren & en bit in på hösten . Känns galet att behöva boka så långt innan.
    Kände hur pirrig jag blev när jag gick på visningen. Kan inte föreställa mig hur vår dag kommer bli.
    Jag var likadan när vi visades vår lokal. Känns helt sjukt att nästa år så kommer man fira sitt bröllop där. Går knappt att föreställa sig.
  • teztroll

    På tal om tårtor och liknande. Är det någon som har bra förslag på var man kan köpa bröllopstårta? Vi tänkte börja titta runt lite och få lite priser så man vet ungefär var det kan hamna.

    Vill även börja titta efter fotograf, vigselförrättare (ska gifta oss borgerligt) och behöver priser på detta också om någon har tittat på det eller vet någon som är bra.

  • teztroll
    gbg2012 skrev 2011-03-10 08:54:38 följande:
    Det beror på vad ni vill ha, men steinbrenner och nyberg har goda tårtor. Men de är inte billigast i stan. Jag är inte så förtjust i gräddtårta och då är de bra. Sedan är våran lokal kopplat till både en florist och konditori.så om vi beställer därifrån blirdet nog lite billigare. Men ca 56 kr/ bit tror jag de tar. 

    Sedan vet jag en tjej som min kompis anlitade för doptårta, hon gör tårtor privat och kan tänka mig att det blir mkt billigare. Om du vill veta kan jag maila dig! =) 
    Vi har väl tänkt en våningstårta på något sätt med sån där sugarpaste eller vad det nu hter på. Som fyllning vill jag gärna ha massa chokladmousse eller liknande och kanske även lite hallon.
    Vet du om hon gör såna tårtor typ? Har kanske tänkt mig nått liknande bilderna nedan

  • teztroll
    gbg2012 skrev 2011-03-10 12:57:38 följande:
    Fin svenska, det jag mena var att det ingår eftersom de har något avtal med lokalen. De hämtar och lämnar ställning och tårta. 
    Vad bra  =)

    Vi har planerat blått, vitt och silver som färgtema. Tänkte att man har typ en vit tårta med kanske blå blommor eller andra blå dekorationer.
  • teztroll

    Är lite nyfiken på hur gamla alla på denna tråden är.

    Har fått höra av så väldigt många i min omgivning att jag och min m2b är för unga för att gifta oss (jag kommer fylla 24 strax efter bröllopet och han 22) så nu undrar jag om vi verkligen är yngst av folk som planerar bröllop.

  • teztroll
    tweety skrev 2011-03-17 08:21:08 följande:
    Hejsan!

    tycker inte ni är för unga att gifta er om ni älskar varandra och vet att ni vill spendera resten av era liv med varandra så råcker det väl

    Min lillebror gifte sig när han var 20 och hon 21

    Vet många som gift sig unga och har varit gifta i många år nu

    Lyssna inte på vad andra säger känns det rätt för er så önskar jag er lycka 
    Tack för stödet =)
    Både han och jag är ju helt säkra på varandra, men det blir jobbigt ibland när ens vänner och jobbarkompisar börjar påpeka att man är för ung.
Svar på tråden Göteborgsbrudar 2012!