• Lemmy

    Behålla mit eller ta makens som mellannamn?

    Fröken Lindström skrev 2011-02-28 19:21:18 följande:
    han vill rättare sagt inte byta, det blir för krångligt att byta på tre familjemedlemmar tycker vi, så antingen byter jag eller ingen!
    Bara lite nyfiken; hur blir det mer krångligt att byta namn på tre familjemedlemmar än på en? Min mamma och jag ändrade samtidigt för ett antal år sen och jag minns inte att det var så svårt...? Fast vi har kanske lite olika uppfattningar kanske. ;)
  • Lemmy
    Fröken Lindström skrev 2011-03-04 09:22:49 följande:
    Lemmy: Vi måste isåfall skaffa nya pass till både barnen och maken, och eftersom vi gjorde pass förra året känns det lite onödigt., mitt går ut nästa år så jag måste ändå göra ett nytt. Sen måste mannen få ett nytt körkort och så gör hans jobb att han är väldigt förknippad med sitt efternamn.
    Oki, då förstår jag att det kan bli lite mer meckigt.
  • Lemmy
    Sebastiána skrev 2011-03-04 09:53:47 följande:
    Det är intressant att det alltid finns många argument för att kvinnan ska ta mannens: hans namn är ovanligare, finare, han känner sig så förknippad med namnet, det är för krångligt att byta, kvinnan vill väldigt gärna att de ska heta samm (och det kan man ju även när mannen tar hennes namn)! Det borde ju i rimlighetens namn också finnas väldigt många kvinnor som har ovanliga namn eller finare namn, eller som känner sig förknippad med namnet, eller som tycker att det är krångligt att byta. Om man är sambo får väl barnen kvinnans namn automatiskt (om man inte gör något) eller?
    Instämmer helt! ;)
    Och ja, det stämmer att barnen får mammans namn om föräldrarna inte har samma. Det gäller både om föräldrarna är sambos eller gifta. 
Svar på tråden Behålla mit eller ta makens som mellannamn?