• MrsT2011

    Besviken på Allt om Bröllops läsarbröllop

    Är det bara jag eller kändes det som de svävat iväg fullständigt när man läste senaste numret? Totalt orealistiska bröllop, fick ingen inspiration alls utan blev bara sur för att jag inte är miljonär eller släkt med Carl Larsson.

    Visst, det handlar om att man ska få idéer och tänka utanför boxen, hur långt utanför är ju frågan...
    Och ja, jag är bara avundsjuk...

    - Par nr 1 gifte sig tre gånger, varav den sista på sardinien med mängder av gäster.
    - Par nr 2 hyrde nåt ställe på gröna lund och hade en budget på 1,5 MILJONER kronor.
    - Par nr 3 var på ljuvliga Carl Larsson-gården (har själv besökt den 2 ggr, älskar stället). Ingen annan än de som är släkt med Carl Larsson kan hyra stället.

    Synpunkter på detta?

  • Svar på tråden Besviken på Allt om Bröllops läsarbröllop
  • 4Juni2011
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-02-18 22:34:46 följande:
    Jag blev superbesviken då jag kom till Trollhättan på en av deras mässor och det visade sig att mässprogrammet som fanns på deras sida på internet inte alls stämde med det som de egentligen hade på mässan. Inte jättekul då man åkt flera mil... 
    Ja visst var det väl ett fullspäckat schema på nätet?
    Åkte ocksåa flera mil för mässan och blev görbesviken
  • Sebastiána

    Om man vill göra annonsörer glada är det väl bättre att visa klänningar och annat som faktiskt skulle kunna ha råd med - och då också gå ut och köpa - än dyra designerklänningar som bara kommer att finnas i fantasit (ev kopieras av Kinaföretag).

  • Molle2011

    Åååh vad trött jag blir på alla avundsjuka människor! Det är klart att var och varannan inte har råd med 1,5 miljonersbröllop eller kan bekosta boende för alla gäster i Italien men kan ni inte låna inspiration härifrån? Sno grejer/idéer som man kan göra om för att passa s i n budget? Ett bröllop är väl den mest individuella fest man kan ha, det blir inte sämre bara för att man inte har en miljonbudget. Det är k ä r l e k e n som räknas, glöm aldrig det!

  • förlovadflicka
    Molle2011 skrev 2011-02-19 00:39:48 följande:
    Åååh vad trött jag blir på alla avundsjuka människor! Det är klart att var och varannan inte har råd med 1,5 miljonersbröllop eller kan bekosta boende för alla gäster i Italien men kan ni inte låna inspiration härifrån? Sno grejer/idéer som man kan göra om för att passa s i n budget? Ett bröllop är väl den mest individuella fest man kan ha, det blir inte sämre bara för att man inte har en miljonbudget. Det är k ä r l e k e n som räknas, glöm aldrig det!
    Alltså, det handlar inte om avundsjuka, jag skulle inte vilja ha ett bröllop för 1,5 miljoner när det finns folk som svälter i världen... Men du, tala om för mig hur jag ska få någon inspiration från ett par som hade tre olika bröllop i olika länder och grejer när jag knappt har råd med ett... Nästan alltid i bröllopstidningar är läsarbröllopen belägna i andra länder med saker som är typiska för landet, iaf i alla jag köpt. Hittar aldrig någon inspiration av sånt...
  • Zelmah

    varför måste man stämplas som avundsjuk bara för att man vill att det ska presenteras lite mer varierat och inte bara supersize-budgetar när det trots allt handlar om "läsar-bröllop"? Då kan man ju tycka att fler borde representeras och inte bara á la familjen Stenbecks. Ser inte att det handlar om avundsjuka direkt mer som att folk efterlyser lite mer alternativ. Varför ska det ALLTID vara superlyx och extravagans? De flesta kan inte identifiera sig med det.  Alla som inte är rika är inte avundsjuka på de som skiter pengar. De som har pengar har bara fått för sig det, paranoia eller nåt, vet inte.Jag är i af nöjd med mitt liv som det är och skulle inte vilja byta med en miljonär. Och mitt bröllop kommer att bli fantastiskt trots en liten budget,  så tror jag det flesta känner eftersom det inte är pengarna som avgör hur mkt man älskar varandra.

    Själv köper jag inte tidningarna, tycker det är ovärt man får ju fantastisk inspiration på nätet och kan då få ett mer varierat  utbud av isnpiration. De svenska bröllopsmagasinen är urtråkiga tycker jag, men smygbläddrade i nån amerikans eller engelsk tidning på pressbyrån en gång o där såg jag lite roligare bilder... men att lägga typ 80 spänn på en tidning när det finns ruffledblog och greenweddningshoes på nätet är inget jag känner så stort behov av. Skulle nog bara bli besviken, och nu vet jag iaf en tidning jag definitivt inte ska köpa om jag trots allt trillar dit o köper en iaf...

  • Agape

    Tycker det är trevligt att hämta inspiration från alla prisklasser men tycker ofta att det är just de mer påkostade som syns i bröllopstidningarna vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Skulle gärna även se lite alternativa teman osv.

    Jag skulle också gärna vilja ha en mer detaljerad info kring hur en bröllopsdag kan se ut med tidsplaneringar osv. Andra praktiska saker som är bra att veta, sådant som kanske är svårt att veta innan man har gift sig.

  • Sarah

    Tycker att det är kul att någonstans kunna läsa om dyra lyxbröllop. Vill jag få inspiration till det många av er i tråden kallar för "Svensson-bröllop" är det bara att läsa vidare här på BT eftersom bröllop med mindre budget är det som nästan uteslutande diskuteras mest här. Jag tycker att det är bra att det finns någon typ av variation i media och den som inte gillar att läsa om en viss sak kan ju låta bli. Jag inspireras gärna av lyxiga bröllop lika gärna som jag letar och delar budgettips här på forumet!

  • Emblas Mamma

    Jag förstår inte heller varför det bara skulle vara avundsjuka brudar här inne?
    Har man ens läst alla inläggen om man påstår något sådan?

    Grejen är väl den att de flesta tycker det är tråkigt att det bara visas dyra lyxbröllop och inte ett enda mellanting eller budgetvariant!
    Det hade varit helt i sin ordning om man presenterade ett lyxbröllop för många, många hundratusen som jag tvivlar på att det finns så många svenskar som lägger och har råd med, (om man inte är korkad nog att ta ett lån för att tro att det skulle bli perfekt)
    Men samtidigt skulle man då presentera ett medelstort bröllop för ca 50-1000tkr och samtidigt kan man passa på att ha lite budgetbröllop under för ganska låga summor.
    Det skulle vara roligare läsning med lite olika, och framför allt - ALLA skulle kunna läsa om det.

    Det som också klagas på härinne är att allt ska vara så perfekt hela tiden och det ska aldrig bli fel. Och med perfekt menas ju självklart att ju mer pengar man har desto bättre bröllop får man.
    Tycker det är fel att förmedla det så! Det är väl inte så konstigt att så många ungdomar tar för mycket lån och hanmnar hos kronofogden idag!

    Sen tycker man ju att det kunde vara roligt att försöka avstyra detta perfekta som gör att så många brudpar stressar halvt ihjäl sig till bröllopsdagen - släng in lite repotage om småroliga händelse och vad som faktiskt gick helt fel på bröllopet - och hur man löste det, till kanske det bättre!
    Det skulle ju vara grymt mycket roligare att läsa än ett stelt repotage om ett "perfekt" och möjligen jättepåkostat bröllop.

    Nej, pengarna är ju inte det viktigaste, men har man nu så mycket pengar så tvivlar jag på att man ens behöver köpa en tidning - varför inte bara köpa några bröllopsfixare som gjorde allt åt dig? ;)

    Nej, men MER varierande i tidningarna tack! Både så kallade "lyxbröllop" och budgetbröllop och medelbröllop.
    Mycket roligare och mycker mer läsare!
    Och varför inte lite rockigare bröllopstema och annat annorlunda som lite småreportage ibland? :)

    Hoppas tidgningen fattar vinken! För hela 80 kr så vill man ha något läsvärt - i bredare kategori!


  • förlovadflicka

    Emblas mamma: Ja, just det, tycker de i de reportagen alltid har koordinatorer, det känns inte som någon vits liksom... 

  • loluna

    Hej!
    Fick svaret från tidningen:
    "Tack för ditt email Irina, det är alltid bra för oss att få feedback. Både positiv och negativ. Vi tar åt oss av kritiken och ska fortsätta vår strävan att göra Sveriges bästa Bröllopstidning.


     


     


    Med vänliga hälsningar /


    Best regards


      


    Jens Christiansen


    Förlagschef  / Publisher-IPG

     


Svar på tråden Besviken på Allt om Bröllops läsarbröllop