Inlägg från: Silverglitter |Visa alla inlägg
  • Silverglitter

    Bröllopsresa i Italien - tips?

    Mitt tips är Taormina på Sicilien. Mysig stad, nära till bad och jättegod mat.

  • Silverglitter

    Jag har för mig att det ite var någon större skillnad i pris mellan Sardinien och Sicilien.

    Vi bodde i Giardini-Naxos när vi var på Sicilien och Alghero när vi var på Sardinien, så säg till om du vill ha mer tips :)

  • Silverglitter

    Här kommer några alghero-tips. Eller egentligen sardinientips:

    Vi hyrde bil en dag och åkte till capo caccia/nettuno-grottorna. Riktigt häftigt. Det går båtturer dit också, men vi gick i trappan (drygt 600 trappsteg), bara det var en upplevelse i sig.
    Vi åkte även till stranden i Stintino på norra delen av ön. Vit sand och väldigt långgrunt. Superhärligt med turkost vatten. Men väldigt mycket folk.
    På hemvägen därfrån stannande vi till på Sella e Mosca vigård. Det ligger en liten bit utanför Alghero. Där hade de gratis guidning och sen fick man provsmaka viner, också helt gratis.

    Var i Alghero ska ni bo? Vi bodde alldeles vid Maria Pia stranden, som var jättefin. Men vi hade ganska så långt att gå till gamla stan där alla mysiga restauranger ligger. Men det gjorde iofs inte så mycket, det var kul att gå och titta på folklivet på vägen. Kommer inte ihåg nu vad restaurangerna vi var på heter, men jag kan se om det syns på våra foton så kan jag återkomma.

    En sak jag gärna hade gjort, som inte blev av är vi var där, var att åka till Porto Cervo och kollat in alla super yachts.

Svar på tråden Bröllopsresa i Italien - tips?