Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    TEMA Bröstoperationer

    Alla får naturligtvis göra som de vill, men jag tycker man ska vara väldigt medveten om att det är en operation, man blir sövd, och det finns ALLTID risker med att göra det. Det är lätt att säga att man får skylla sig själv om man åker till t.ex. Polen för att göra det billigare, då får man räkna med att de är ena riktiga klåpare, men faktum är att det kan gå snett var man än gör det.

    Något kan hända under narkosen, man kan få infektioner, det kan bli stora fula ärr, man kan tappa känseln, det kan bli svårt att amma, och det kan även bli svårt att upptäcka eventuell framtida bröstcancer.

    Är man verkligen platt och lider av det, och det inte hjälper att boosta sin självkänsla så att man accepterar sig själv som man är, så kanske man kommer fram till att det är värt alla risker. Men om man har hyfsat normala tuttar och bara tycker det vore coolt med större och studsigare, och ser på det ungefär som att gå och färga håret, så tycker jag man ska tänka igenom det ordentligt och ta reda på vad det faktiskt innebär först. Plastikkirurgen kommer att ge den information som de är tvungna att ge, men de kommer att tona ner riskerna och visa bilder på sina mest lyckade resultat. Det är ingen välgörenhet de håller på med, glöm inte det.

    Jag har gjort en bystförminsning för många år sedan, och jag har fått grova ärr och tappat känseln i stora delar av brösten. Jag ångrar det ändå inte eftersom jag hade ont i axlarna, dålig hållning eftersom jag gått och försökt "gömma" brösten sen tidiga tonåren, och diverse problem av dem. Nu händer det att jag tittar i spegeln och tänker att det skulle kunna bli snyggare om man lyfte upp dem litegrann, men jag är inte 20 längre, det finns bh, och jag tror inte narkos är så nyttigt.

  • Aniara4
    my heart skrev 2011-02-28 21:23:24 följande:
    men så är det väl  alltid, eller?? att det finns flera hundra som är missnöja eller har svåra promlem efter operation?!
    Det gäller ju ALLAoperationer, ingen UTAN risk så att säga!
    Ja precis, och just därför tycker i alla fall jag att man ska tänka sig för både en och två gånger innan man tar den risken om det inte är verkligt nödvändigt. För någon som Nova81 som hade lite större problem kan det vara värt risken, och jag överväger själv en bukplastik när jag gått ner mina 30-40 kilo eftersom jag redan efter 20 kilos viktminskning fått en rejäl hängbuk som inte verkar vilja dra ihop sig av sig själv. Det är inte bara en estetisk fråga utan den ger mig även t.ex. problem med att hitta kläder (inklusive brudklänningen).

    Har man normala bröst och bara tycker det vore coolt med lite rejälare doningar tycker jag VERKLIGEN att man ska betänka hur många som blir missnöjda, får smärtproblem, riskerar att missa cancer osv.
Svar på tråden TEMA Bröstoperationer