Inlägg från: shakynose |Visa alla inlägg
  • shakynose

    TEMA Bröstoperationer

    Kattpoet skrev 2011-01-26 19:38:51 följande:
    Och många glömmer  hur på frestande det är för ryggen att ha en stor byst och att man måste byta ut implantaten , de är inte för evigt.
    Fast det är väldigt stor skillnad på att ha en naturligt stor byst och att ha köpebröst. Silikonbröst sitter där de sitter och belastar inte kroppen på samma sätt som naturliga bröst gör, så om du inte tänkt skaffa en H-kupa eller större så behöver du inte oroa dig för ryggproblem.

    Implantat kan visst hålla för evigt nuförtiden! Vissa implantat har livstidsgaranti (mina är från Perthese och har det tex), så om du måste göra om operationen för att implantatet inte håller så bekostas det av tillverkaren. Men man ska ändå räkna med att behöva göra om en bröstoperation, man kan behöva åtgärda andra saker som ärrbildningar och dyl. men det är faktiskt inte säkert att det behövs alls. Vet en tjej som haft sina i 15 år utan minsta problem.

    Jag fick göra en ärrkorrigering efter drygt ett år, men jag behövde inte betala en krona för det och jag upplevde det inte heller som särskilt besvärligt.

    Man får väga uppoffringarna mot resultatet, helt enkelt, och självklart skall man vara realistisk.
  • shakynose

    Jag har som sagt gjort en operation, men mina förutsättningar var lite annorlunda:

    Hela tonåren hade jag stora, tunga bröst och tyckte att det var jättejobbigt. I tjugoårsåldern hände massor med kroppen; allt omfördelades och jag blev i princip platt förutom skinnpåsarna som blev kvar. Jättetrist att se ut som en nittioåring när man är tjutre tänkte jag och ett par år senare så gick jag äntligen till en klinik som jag blivit rekommenderad och det jag gjorde var helt enkelt att följa råden från kirurgen: Lyft + små runda implantat, och nu är min tuttisar helt perfekta! Dom är mjuka och gosiga men tillräckligt fasta för att jag ska kunna ha tubtopp utan behå ibland.
    Jag är glad varje dag för att jag gjorde min operation, och skull det behövas en till om tio år så skulle det vara värt ändå.

    En sak man ska tänka på är att vanliga kupstorlekar inte riktigt gäller i detta sammanhang. Sillisar drar större kupor än de ser ut att göra, jag har t.ex. F-kupa nu men det ser mer ut som C eller möjligtvis D. Så m man säger till kirurgen att man absolut inte vill ha större än B, så kanske man ångrar sig sen.

  • shakynose
    Snigel Bee skrev 2011-01-27 14:36:23 följande:
    Vill bara fråga en sak! Programmet som går på tv 4 (plastikkirurgerna) vilken klinik jobbar de på?
    Akademikliniken i Stockholm.
  • shakynose

    Eftersom jag verkar vara den enda här som kan svara av erfarenhet på TS frågor så tänker jag fortsätta:

    Peter Cosmo på Citadellkliniken gjorde mina, och den karln är ett geni!Solig

    Jag valde runda implantat för att de  var de mjukaste, mina bröst är dock inte halvklotsformade för det utan har en enligt mig mycket snygg, naturlig och lite "hängig" form. Anatomiska är aldrig jättemjuka eftersom de ska hålla sin form , men jag tror att många som är helt platta från början ofta blir rekommenderade att ta anatomiska. Jag hade ju lite egen vävnad som döljer implantaten.

    Även om mina tittis är mjuka idag så tog det ett par månader för dem att bli så. I början känns det verkligen att man har implantat. Brösten är spända och det känns ovant, men med tiden så vänjer man sig.

    Min kille har varit väldigt stöttande genom hela processen, och han har varit väldigt noga med att poängtera att jag dög alldeles utmärkt som jag var. Nu är han precis lika nöjd som jag!

  • shakynose

    Angående nu vad männen tycker...

    Jag måste nu vara lite provocerande och ställa en fråga till er vars män och blivande män hävdar att ni inte skulle vara samma person som de älskar om ni ändrade på brösten: Känner inte NI er reducerade till att vara två kroppsdelar, istället för en hel person? Jag är precis samma tjej som innan operationen, och det visste min kille hela tiden att jag skulle vara.

    Det har varit en del fördömande i tråden (inte från alla håll) men den här stackars mannen som nu har förlorat sitt livs kärlek på operationsbordet, kan man verkligen kalla honom för en skurk? Och kan man verkligen vara så kategorisk och mena att alla killar som stöttar sina tjejer till att operera sig är svin som egentligen inte tycker att en flicka duger som hon är utan plastbröst?

    Jag vet att detta kan tyckas lite provocerande som sagt, men det är inte min mening att förarga någon, för jag är själv inte arg. Jag vill bara ifrågasätta det självklara i att ett präktigt fördömande är att föredra från sin blivande man när det kommer till bröstoperationer.

  • shakynose
    1700tal skrev 2011-01-28 13:40:19 följande:
    Jag som (lite kaxigt) skrev att jag förväntade mig att min BM skulle protestera, inte bidra till att späda på min dåliga självkänsla osv... (och därmed är en av de som shakynose riktar sig till, antar jag)

    Kan berätta vad som hände igår kväll. Bestämde mig för att testa den sambo som jag förväntar mig ska uppmuntra min riktiga kropp (pygmébröst) och naturliga utseende.. Jag sa att jag ville gå till en plastikkirurg och få en konsultation för bröstförstoring, fettsugning samt gå och göra en tandblekning och frågade om det var ok för honom. Sa att jag hatade mina bröst, hur de såg ut, deras storlek osv. Tilläggas kan att jag har tidigare har haft väldigt dålig självkänsla men har gått efter mkt jobb med mig själv accepterat och lärt mig tycka om den jag är, som jag är. Sambon har följt hela resan, sett mig förändrats och stått på min sida och alltid hävdat att jag är bäst som jag är.

    Hans svar blev - visst, gör det om du tycker du behöver operera dig. Boka en konsultation om det känns viktigt..

    Så just nu känns det lite ansträngt, minst sagt.. Nu kommer säkert ni förespråkare av plastikgillande pojkvänner säga att jag har tur som har en så "stöttande" sambo. Men tyvärr, så känns det inte just nu. Känns som jag har fått ett slag i ansiktet. Men ni tycker säkert jag får skylla mig själv som spelade honom det tricket.. Kanske får get over myself, ge upp kampen och skaffa ett par nya bröst... Alla nöjda och glada!

    Ursäkta om sarkasmen dryper om mig nu, inte ert fel förstås. Är bara arg, ledsen och känner mig rätt skit just nu....
    Om jag vore din man så skulle jag ha svarat samma sak med tanke på hur du beskriver det! Skulle liksom ha tänkt att "om detta är vad hon har kommit fram till efter allt, så är det väl vad hon behöver och vill ha". Och, tja inte riktigt skylla dig själv kanske, men ganska orättvist var det väl att luras så där? Han sa ju faktiskt om det är viktigt, inte ja ja ja, klart du ska skaffa plastbröst! Och nu är det väl inte så att det är viktigt, så då verkar det ju helt åt skogen att du ska fundera på det ens?
  • shakynose

    Alltså vad jag menar är att jag tycker inte att du ska vara så hård mot vare sig dig själv eller din kille för att detta hände. Antagligen lättare sagt än gjort, men jag tycker inte att någon av er ska behöva må dåligt när du inte menade allvar från början.

  • shakynose
    Lillia skrev 2011-01-28 15:42:20 följande:
    Vad roligt att höra att det gått så bra för dig! Och jätteintressant att få höra dina åsikter! Jo Citadellkliniken är ju också ett alternativ jag funderat på. Peter Cosmo är ju också känd för att vara otroligt duktig på det han gör. Fördelen med Citadellkliniken är ju att han arbetar med runda implantat och snittet i armhålan. Känner du till hur han ställer sig till plattisar som jag använder han runda då oxå eller kör han droppformade? Jag vet ju att han använder sin berömda "tortyr-bh" för att ge snygg naturlig form åt runda implantat. Men på deras hemsida finns egentligen inte särskilt många bilder, utan mer exempel. Viktoria kliniken å sin sida är ju specialicerad på droppformade och personligen tycker jag att de flesta resultaten där är jättefina. Charles Randqvist har dessutom laggt ut väldigt mycket bilder, så det känns som om man får en tydligare bild av vad det är för typ av resultat han vill uppnå. Men frågan är ju hur det är att leva med droppformade - för precis som du säger, de är ju ytterligare lite fastare. 
    Cosmo brukar nog aldrig rekommendera anatomiska eftersom han har utvecklat sin egna teknik för att skapa en naturlig form med runda och mjuka implantat med hjälp av den berömda tortyrbehån! Om man skulle propsa på det så får man antagligen det man vill ha, för dom kan ju beställa in vilka implantat som helst, men han är ju specialist på sin grej och då kan man ju hellre välja nån som är bra på anatomiska. Man ska ju välja kirurg både efter rekommendationer från andra och samtidigt efter vad man själv tycker är snyggt. Kirurgerna har ju också sin egen smak och då blir det ju den grejen som de blir bäst på. Förut hade Citadell fler bilder uppe som gav en ganska tydlig bild av deras slutresultat, men om jag ska beskriva det jag har sett så är det typiskt med en ganska platt sluttning ner mot bröstvårtan och en rejäl rundning undertill. I länken ovan ser du ett par typiska citadellboobies!
  • shakynose
    Lillia skrev 2011-01-29 10:17:07 följande:
    Tack för länken!  Jag hade faktiskt inte tänkt på att leta efter bloggar i det här ämnet Väldigt intressant att läsa i alla fall! En liten fråga: själva implantatet har man ju ingen känsel i eftersom det inte är någon del av kroppen - hur upplever man det i början? Jag menar när man känner på sitt bröst hur blir upplevelsen? En kollega till mig har opererat bort ett av sina bröst på grund av cancer och har fått ett implantat isatt, men hon har ju ningen körtelvävnad kvar utan det är bara hud och implantat och hon upplever att bröstet känns "vadderat". Hur skulle du beskriva? Förändras känselupplevelsen med tiden? 

    Och tack för att du tar dig tid att svara!  
    Det var inte min länk! Hehe...

    Just känseln upplever inte jag som något särskilt. Jag har ju också haft tur och fått behålla all känsel dessutom. Annars är det ju en risk att man tappar den och det ska man också fundera över innan man bestämmer sig. Man känner ju att där är nånting om man klämmer, men inte som om det var vadderat. Man har ju körtlar och eget fett kvar över implantatet. Visst förändras upplevelsen också, i början var ju brösten svullna och ömma i några veckor, och innan muskeln "släppte ner" implantatet så var det ju rejält spänt också.

    Fråga på du bara!
  • shakynose
    my heart skrev 2011-02-24 18:23:21 följande:
    hEJ HEJ!

    jag gjorde en förstoring för 2 år sen! I falun!

    super nöjd och poff så fick jag lite former... som JAG storm trivs i!
    Vad lade du in för implantat?
  • shakynose
    my heart skrev 2011-02-25 07:27:24 följande:
    Hej!
    Han kör främst med vanlig silicon. det kostar 30 000:-
    Sen har han skele och koksalt .
    Jag har silicon!

    Hemsidan är inte lika proffsig gjord som dom flesta, men det betyder INTE att det skulle vara något lurt med det!

    Han har kvälls tid bara att ringa, och jag vill varna dig att han låter konstig i rösten Men det har han alltid gjort!

    Jag har flera vänner och bekanta som varit hos han. Det är en liten privat klinik utanför falun, du får lämna samma dag, om du inte har långt att åka!

    Ett hett tips!
    Med vanlig silikon antar jag att du menar flytande? Då är det antagligen därför det är så billigt i jämförelse, eftersom de flesta andra kirurger jobbar med geléhallon och de är dyrare. Men de är även säkrare, så jag skulle inte ta den risken för att spara några tusenlappar. Om ett implantat skulle spricka, så är det betydligt svårare att ta bort flytande silikon, medan geléhallon enkelt plockas ut.

    Att man får åka hem samma dag ser jag inte som någon fördel. Jag valde min klinik bl.a för att de inte tog något extra betalt för övernattning. Känns bra att ha utbildad personal som tittar till en efteråt.
  • shakynose
    23juli2011 skrev 2011-02-25 10:56:11 följande:
    Hej ! Min syster  gifter sig i september men  är helt besatt av att fixa sina bröst efter 4 graviditeter nu. Du sa att det tar några månader för att de blir mjuka och fina igen. Är det inte för sent att op sig nu om man vill vara fin i september? Ser de blå ut från början?  Vågar man springa i en urringing hur som helst? Åh vad många frågor det blev. Hoppas du har lust att svara:)
    Nej, det är inte för sent om allt går bra. Beroende på vilken typ av ingrepp såklart, men hon borde kunna ha "färdiga" bröst om hon opar sig nu i början av sommaren tex. Om hon går till en seriös kirurg på en konsultation så kommer hon eller han att ge ett ärligt svar om vad som är möjligt och inte. Visst stämmer det att de arbetar med vinst som syfte, men de flesta vill kunna driva sina verksamheter på lång sikt utan en massa HSAN-anmälningar och dålig publicitet. Om man är osäker på valet, så kan man vända sig till just HSAN och kolla vilka anmälningar kirurgen har. Där skall också påpekas att de flesta som utövar medicin på något sätt får någon anmälning på sig under sin karriär, så det finns knappast någon som är helt fläckfri, men om en läkare har många "prickar" i sitt register så bör man tänka efter en gång till.

    Angående din fråga: Vad menar du med "springa i urringning hur som helst"? Att man kan gå utan behå?
    Där kan det också skilja från kirurg till kirurg, då alla har egna idéer om hur man ska bete sig efteråt för att få ett så perfekt resultat som möjligt, men jag har för mig att jag kunde börja använda vanlig behå efter två-tre månader nåt sånt. Push-up har jag knappt använt alls sedan min operation, vill jag vara extra fin så går jag helt utan behå, hehe... 
  • shakynose
    23juli2011 skrev 2011-02-25 15:25:10 följande:
    Tusen tack för ditt svar. Vi har nu kontaktat Peter från Citadellklinikens. Skickade lite bilder och beskrivning på vad hon vill ha.  Nu hoppas vi att han svara fort och att det inte kommer att kosta skjortan:)
    Bra val! Jag är verkligen nöjd med mitt val av Kirurg!
  • shakynose
    Nova81 skrev 2011-02-27 15:38:17 följande:
    Hejsan!

    Jag har gjort ett bröstlyft och inlägg av gelehallon för 17 veckor sen, även stor bukplastik (sytt ihop bukmuskler) och fettsugning.
    Kirurgen var Peter Cosmo på Citadell kliniken.

    Jag har gått ner 40kg, hade väldigt olika stora bröst och dom hängde. Huden hade inte hängt med under viktminskningen.
    Ett rent helvete att köpa kläder. Byxor  och bh va värst. Satt byxorna snyggt i ben och över rumpa så kunde jag inte knäppa dom i midjan osv... jobbigt :(
    Drog mig för att gå ut en kväll eftersom inga kläder satt snyggt, visst kunde jag dölja det i vissa kläder men vill kunna ha på mig ett linne på sommaren utan att behöva känna mig obekväm och hela tiden tänka på hur man tex satt för att det skulle kunna döljas på bästa sätt.
    Kände att jag inte vill ha det så mer, vill inte behöva ha såna bekymmer. Fyller 30 detta året.
    Mådde så dåligt, speciellt pga brösten. Att inte kunna visa mig inför min kille och behöva "gömma" mig.
    Inte nån höjdare för sexlivet precis.
    Att köpa bh va en ren plåga. Hade så stor skillnad (D-kupa i ena och B-kupa i andra) och häng. Passade ena bröstet i kupan så ramlade det andra utanför och tvärtom.

    Så nej! Jag ångrar inte att jag la mig på operationsbordet.
    Gjorde detta för min egen skull, finns så mycket annat i livet än att ha dessa bekymmerna.
    En till med cosmoboobs! Hoppas att allt läker fint!
  • shakynose
    Nova81 skrev 2011-02-27 22:43:42 följande:

    Yes!   Även kallad bröstguden hehe

    Såg att jag skrivit fel. Det är 13 veckor sen min op, inte 17v.
    Tack! Det läker fint

    Har inte läst hela tråden.... Du har opats va?  längesen? är du nöjd?


     


    Ja, jag har haft mina ett par år nu. Jättenöjd, glad varje dag för att jag gjorde det.
Svar på tråden TEMA Bröstoperationer