Inlägg från: Smuppra |Visa alla inlägg
  • Smuppra

    TEMA Bröstoperationer

    Har en kompis som träffade några andra gemensamma kompisar i somras. De kom då in på just bröstoperationer och denna kompis sa typ "fattar inte att man gör det?!". Strax därefter tar en annan kompis henne åt sidan och berättar att en tredje kompis som var närvarande (hoppas ni fattar?) hade nyligen gjort just en bröstoperation. Men det syns verkligen inte! Hon hade tydligen väldigt små bröst och skaffade typ B eller så och det ser jättenaturligt ut och jag glömmer helt bort det hela tiden. Dock har denna kompis inte berättat det för mig, så jag kan nog inte fråga var hon gjort operationen... Men från väldigt små till normala behöver inte alls se konstigt ut!

  • Smuppra

    Har själv ganska små bröst, troligen minst bland de närmsta vännerna, men efter att ha genomgått ett antal operationer, bland annat rekonstruktiv plastikkirurgi, har jag bestämt mig för att aldrig mer lägga mig på ett operationsbord om jag inte är tvungen (tex kejsarsnitt eller sjukdom). Aldrig mer frivilligt. Minsta lilla ingrepp är en jobbig upplevelse och ansträngsande. Men vill man verkligen och är insatt i alla risker och tycker det är värt det, så klandrar jag dem inte.

    Men en av mina operationer var uttryckligen "riskfri, standardoperation som genomförts många gånger och kan bara bli bättre" (sa min kirurg) men den gick snett ändå och jag fick opereras på nytt ett halvår senare. När det gäller kosmetisk kirurgi tycker jag verkligen att man måste vara säker på att man vill riskera det då, just för att man ofta har något att förlora på det om det går fel. I mitt fall gick det från dåligt till sämre men sedan jättebra efter en lyckad operation, så det var värt risken.

  • Smuppra
    Lillia skrev 2011-01-26 16:07:09 följande:
    Jag håller med dig, det är verkligen mycket man måste sätta sig in i om man verkligen tar tag i saken och genomför en operation och självklart får sådant aldrig vara ett impulsinfall utan man måste själv ha klart för sig varför man väljer att göra det.

    Just det du skriver - att kirurgen säger att allt är riskfritt, men sedan så kanske det finns livserfarenheter som berättar annat - det är sådant man vill läsa om för att kunna göra en så balanserad bedömning som möjligt!

    Jag tror det kan vara svårt för tjejer att sätta sig in i hur det är att inte ha bröst (i mitt fall nästa obefintliga) och faktiskt vilja ha det. Jag ser ut som 13 år i min kropp och visst det har haft en viss söt charm under en tid av mitt liv ,men ja, jag erkänner ärligt att jag skulle vilja se mer kvinnlig ut nu, men på ett naturligt sätt som passar mina proportioner. Det är därför jag tycker VK verkar intressant för kirurgen på den kliniken verkar ha ett öga just för sånt och säger ifrån till tjejer som vill ha bröst som är förstora till deras kropp.

    Att läsa ren fakta är ju ett sätt och för det är ju www.qvinna.info  en jättebra websajt. Men som sagt, det är bra att prata med personer som verkligen genomfört en operation och få deras bild av saken också
    Jo jag förstår dig. Som yngre funderade jag på om jag kanske skulle göra en i framtiden (särskilt som jag är enda tjejen i släkten/vänskapskretsen med små bröst- jätteroligt!) men jag har förlikat mig med dem, MB tycker om dem och jag vill inte opereras igen, så det kommer inte bli någon. Men, jag har trots allt bröst även om de inte är stora och jag kan tänka mig att jag kanske inte kunnat släppa det "lika lätt" om nu de inte hade vuxit lite till...

    Bilderna från VK, är det enbart från hemsidan osv eller har du sett tex någon blogg eller liknande där någon visar bilder/berättar om från förstoring hos VK? Självklart lägger ju VK upp bilder på lyckade operationer. Annat vore ju kass marknadsföring Men låter som att du har funderat ett tag och kikat runt lite
  • Smuppra

    Så hon var en BT brud? :-/ Verkligen tragiskt och han ångrar sig nog enormt som gav den presenten!
    Men vad jag förstår så ville hon väl ha bröst innan hon gifte sig, och väntetiden var för lång i sverige och därför åkte hon till polen? Jag klandrar inte alls honom att han gav den presenten eftersom hon tydligen ville ha den. Det är lite som att man inte ska ge en våg till en tjej sägs det, men om jag uttryckligen ber min BM köpa en våg kan jag ju knappast ta illa upp om han ger mig en?!
    Senast jag hörde var hon fortfarande i koma. Hoppas hon vaknar upp!

  • Smuppra
    1700tal skrev 2011-01-26 17:26:13 följande:
    Han mår säkert fruktansvärt nu. Förmodligen skulle han göra vad som helst för att få henne tillbaka i vilket utseende som helst, bara hon överlever.

    Men njaaa, inte helt jämförbart med en våg. Det använder ju hela familjen och är viktig för att hålla koll på hälsan och vikten, vilket inte alltid ögat hänger med på... Ber jag min BM köpa en våg så gör han det. Ber jag honom köpa ett par silikonbröst åt min förväntar jag mig att han inte gör det.

    Däremot är jag inte emot skönhetsoperationer. Men jag önskar att de inte behövdes för att få tjejer och kvinnor (vilket det ju oftast handlar om) att gilla sina kroppar... Men det är som det är och jag har full förståelse för att man vill ändra på kroppen.. Är själv inte nöjd med en hel drös saker men min BM håller självklart inte med mig. Turligt nog.. Och han skulle aldrig bekosta några operationer, det skulle vara att bekräfta min dåliga självkänsla.

    Jag har pygmébröst jag oxå och tanken har slagit mig måååånga ggr. Men jag fyller ut och puttar upp med bra bh:ar istället. Och plattar till och trycker ihop det lilla jag har med sport-bh när jag tränar och rör mig mkt, då är jag glad att jag inte har en massa extra vikt. Perfekt kombination för min del!

    Men detta var ju väldigt OT. TS, jag tycker du ska be att få referenser till tidigare patienter från de kliniker du överväger. Kolla även forum (som du gör nu) och få så mkt info du kan.
    Utgår ifrån att han skulle vilja ha henne tillbaka oavsett skick.

    Visst, inte riktigt att jämföra med en våg. Kanske var dåligt exempel. Tror ändå du förstår hur jag menar, även om du inte håller med. Om jag skulle be min BM att hjälpa mig med några silikonbröst för att jag verkligen mår dåligt över hur jag är skapt och tror att det är där det sitter (och inte i hjärnan) så kanske jag skulle lyckas övertala honom. Han vill det säkert inte men samtidigt vill han ju att jag ska må bra och vara nöjd med mig själv. Skulle det inte gå att ordna på något annat sätt kanske han skulle gå med på det. Men jag skulle inte ta det som att han håller med mig i att brösten är "dåliga" som de är eller att det är en optimal lösning. (Är ju självklart inte säkert att jag skulle kunna lyckas övertala honom dock, men om jag skulle lidit och pratat om det i flera år så kanske). Det kan ju varit så i detta fall.

    Och ja, jag är glad att jag iaf inte behöver bekymra mig om ryggont pga brösten
  • Smuppra
    passionsblomman skrev 2011-01-26 18:35:15 följande:
    Det var mer så att hon verkligen i åratal pratat om, och velat göra den här operationen och den skulle ju dessutom ske innan hon ville stå brud. Det han gjorde var ju att inte hindra henne, utan låta henne göra den prioriteringen i deras ekonomi. Det är klart han ångrar att de åkte, men det är ju på inget sätt hans ansvar att hon vägrade vara nöjd som hon var-en tjej som dessutom verkligen inte var platt eller så innan.

    Jag kan inte säga att jag är emot operationer i allmänhet, men jag kan inte låta bli att känna att det är synd att så många verkligen ändrar på saker och ting fast de redan är bra så att säga. Och jag tycker det inte nog kan understrykas att ALLA operationer ALLTID innebär en risk. Det är lätt att blunda för uppenbarligen.
    Håller med om allt
  • Smuppra
    Fast det är ju inte där, i de små brösten, det sitter. Mår man psykiskt dåligt - då sitter det i hjärnan. Jag nedvärderar dock verkligen inte den känslan, det är hemskt är inte vara nöjd med sin kropp. Men det sitter i huvudet och samhällets kroppsvärderingar, inte i brösten. Ty de fungerar även om de är pyttesmå...

    Till skillnad från de kvinnor som tvingas göra en bröstförminskning pga fyskiska skador av vikten. Där sitter problemet i brösten!

    Hursom, jag har sagt vad jag ville, tror inte jag kan tillföra något mer till TS. Men var rädd om dig och tänk efter 10 ggr innan du gör ett ingrepp. Och om du gör ett - förringa inte den du var och hur du såg ut innan!
    Jo oftast sitter det ju i huvudet. Men om det på något sätt (jag vet ju inte eftersom jag är hyfsat nöjd iaf) skulle vara i brösten det sitter så... Kanske finns något som vi inte tänker på.

    Men visst är det trist när man inte är nöjd med sig själv. Fast tror nog att de flesta någon gång tyckt att man kunde varit finare med en rakare näsa, mindre lår eller högre kindben. Vad det nu kan vara. För det flesta behövs ingen operation men för några så skulle det kännas bättre att göra den där operationen.

    Men tror inte heller jag kan tillföra något mer.
Svar på tråden TEMA Bröstoperationer