Inlägg från: prinsessanogrodan |Visa alla inlägg
  • prinsessanogrodan

    Gifta tärnor? Hur gör ni?

    Jag fattar inte heller problemet? Kan vuxna respektive inte klara sig själva ta sig till kyrkan själva? Om tärnornas respektive inte har körkort så kan de väl åka med någon annan till kyrkan? Det kanske finns någon sed eller tradition att tärnorna ska vara ogifta kvinnor men spelar det någon roll egentligen? Hur ska man i så fall göra om man är den sista som gifter sig av ens vänner och syskon? Ska man då välja tärna utifrån vem som är ogift, inte utifrån den man egentligen vill ha som tärna? Ursäkta, men herrejösses så gammaldags löjligt i så fall!!
    Min tärna är sambo sedan länge och har en son med sin sambo, ska hon inte "kunna" vara tärna för att hon har en seriös relation sedan många år eller "går det bra" för att dom inte är gifta eller vad???

  • prinsessanogrodan
    Mace skrev 2011-01-22 15:38:48 följande:
    Jag tycker det är synd att säga att det är löjligt. De flesta seder är ju löjliga (ta in och dansa runt ett träd på jul t.ex.? Lova trohet inför Gud om man ändå inte är religiös? Ha vit klänning? Gå uppför altargången?) men de är ändå traditioner och enligt svensk sed är en tärna ogift.

    Så är det och det kan man inte ändra på. Man kan däremot strunta i traditionen, precis som man kan strunta i alla traditioner, etikettsbegrepp och annat och göra som man tycker passar. 

    Personligen hade jag blivit rätt förvånad om jag var gift och blev tillfrågad att bli tärna, men uppenbarligen är det många här som tycker tvärtom så vi får väl se hur jag gör...  
    Jag håller fast vid att jag tycker att det är en löjlig tradition eller sed. Varför skulle man inte kunna ändra på seder och traditioner? Seder hit, traditioner dit....även traditioner och seder KAN ändras och så ska det vara om du frågar mig! Varför hänga kvar i en sed som inte passar i ett modernt samhälle? Jag ska ha slöja och vet du vad? Jag ger blanka tusan i att det symboliserar oskuld eller renhet  eller vad det nu är...jag har inte varit oskuld sedan jag var 16...spelar det någon roll? Jag har slöja för jag tycker det är fint och för att jag känner mig som en brud när jag har slöja...jag tror inte att en enda av våra gäster inbillar sig att jag är oskuld bara för att jag har slöja....jag tror heller inte att dom tror att min blivande man är oskuld...Jag håller fast vid att seder och traditioner både kan ändras och ska ändras om de inte längre passar in i samhället.
  • prinsessanogrodan
    MrsT2011 skrev 2011-04-11 17:15:12 följande:
    Tycker absolut att man kan kalla en tradition för löjlig och detta med att tärnan skulle vara ogift tycker jag är rena tramset. Hellre en nära, gift vän som tärna än en mindre nära, ogift vän!
Svar på tråden Gifta tärnor? Hur gör ni?