• Oniq

    Att ta sig vatten över huvudet..? Rollspelstema.

    Jo. Hej igen.
    Känns som om jag tjatar ihjäl mig här om att vi håller på att planera ett bröllop med rollspelstema ;)

    Jag undrar om det håller gå över styr eller om man ska 'vräka' på mer?

    Senaste idén var att trycka egna vepor till dukningen. Vi ska ha vita dukar med svarta vepor med gulddetaljer på och då såg jag på en annan tråd (om filmtema tror jag att det var) att de tänkte dela in borden i olika kategorier. Det skulle vara kul att göra det samma fast i rollspelsformat tänkte undertecknad då samtidigt som jag känner hur det där berömda vattnet stiger lite ovanför öronen :)

    Vad tror ni? Kan man gå överstyr med ett tema?

  • Svar på tråden Att ta sig vatten över huvudet..? Rollspelstema.
  • Oniq

    Bordsrollspel - rpg alltså ;)

    Starwars, kult, mutant, drakar & demoner, call of cthulhu, neotech m.m. Även lite kortspel som Magic the gathering kommer att smyga sig in.
    Galet nördigt, men det är väl det vi är ;)

    Bröllopet är inte förrän i slutet av juli och jag lider av 'obotlig pilleri'

  • Oniq

    Mace: Tack :) Allt jag gör är bara extra lull, skiter det sig med extraprylarna så är det ingen som gråter ihjäl sig ;)

    Oonah: (btw, är det namnet på älvan i Legenden om Mörkrets härskare?) Det är helt rpg-tema.


    Gästerna kommer att få varsin svart t10 där våra initialer står istället för nr 10 Tabeller för all mat för den som är obeslutsam Festprogrammet kommer att vara utformat som Drakar och Demoner-regelboken (-91) Brudgummen kommer att ha t20 som manchettknappar (Ebay). Bordsplaceringen kommer att se ut som en rumsbeskrivning i en rollspelsbok Det kommer att finnas 'uppdrag/konversationsämnen på varje bord Placeringslapparna kommer att vara rollformulär (D&D inpirerade i utformingen) Man kommer att kunna få erfarenhetspoäng Man kommer att kunna få särskilda förmågor i form av magic.kort (ex halva priset i barn, gå före i kön osv) Toastmastern = SL ...sen är de nog något mer.. som jag glömt.. Jo! Borden kommer att delas in i Spellerdarbord( honörsbordet), Skräck (kult, cthulhu osv), Fantasy (d&d, 7th sea), Scfi-fi (mutant, starwars) och Historiskt (western, fallen reich mm) med handouts och grejs på..
    Vi är faktiskt klara med en hel del -och ja, det kommer att bli en hel del att förklara för oinvigda, men hälften av gästerna är rollspelare, så det ska nog gå bra - och det är INGET tvång att bry sig om lullet alls.

    ...nu när jag ser listan inser jag...   ..att vi är galna ;)
  • Oniq

    Aha, ni är ett par ;)

    På borden kommer det som sagt att vara konversationsämnen/uppgifter som t.ex.'utmana någon från ett annat bord på någon tävling och vinn','om konversationen vid bordet tar slut -vänd dig till personen till höger och fråga: ..och bilen går bra?' osv. Det kommer även att finnas små uppdrag dolda bland alla props/handouts på borden - små 'skattkartor' o.dyl. När man klarat av ett samtalsämne eller uppdrag så vänder man sig till resp bordsvärd och talar om vad man gjort och då får man erf i form av en guldstjärna (finns rutor för dom på rollformuläret/bordsplaceringslappen). När man samlat ihop t.ex. 5st så kan man 'levla' och få en särskild förmåga = magic-kort (har gjort om befintliga med nya bilder och text).

    Exp/erf får man även om man håller tal, vinner bröllopsbingot och lite mer ;)

    Inbjudningskorten är klara, ska slänga upp en bild så fort jag lyckats föreviga dom med kameran. Det blir små scrolls :)

    Mottot för hela bröllopet blir 'våra namn' Sigill Permanens Nexus (vilket även kommer att stå i våra ringar).

    ..Ja.. galna och passionerade ;)

  • Oniq

    Tanken är att man, om man inte vill, inte alls behöver bry sig i vårt tema. Dresscode: Kavaj... -ish.. Vi gör så som många varnar för och kallar det 'sommarfin' med en lång beskrivning på hemsidan att det i stort sett betyder kavaj, men att det inte innebär kavajtvång för herrarna ;)

    De äldsta på festen kommer att vara våra föräldrar, och de är ju förvarnade långt i förväg och halvt inblandade i våra planer. De andra som inte haft nöjet att prova på rollspel blir förhoppningsvis informerade av de rollspelsbitna gästerna. Men, som sagt var, vill de inte engagera dig i allt 'lull' så behöver de inte.

    1700tal: Folk blandar gärna ihop levande rollspel och rollspel. I levande rollspel, som är som improvisationsteater klär man även ut sig. Det rollspel/bordsrollspel vi håller på med har ingen klädkod alls, möjligen mjukisar och t-shirt med fåniga tryck ;) (vilket vi funderade på att ha som dresscode ;) )

  • Oniq

    Så sant, så sant ;)

    Jo, ni som verkar ha lite hum om vad det är vi är ute efter; Är det helgalet att ha första 46 sek av denna låt som ingångsmusik vid vigseln?




    Jag och pojkvännen älskar den, men när jag spelade upp den för en 'oinvigd' tjej så tyckte hon att den lät jätteläskig.

    Någon som har något annat förslag kanske?

  • Oniq

    Vi kommer inte att vara i en kyrka utan det blir bara en liten kort promenad bland gästerna i svärmors trädgård. 46sek är faktiskt alldeles perfekt längd ;)

    Jag får gåshud varje gång jag hör den.

    Hoppas bara att vigselförrättaren inte vet var den kommer ifrån, för då hade han/hon kanske inte velat stå kvar vid slutet (för dom som vet hur den fortsätter efter de 46sek vi tänkt använda :)  )

  • Oniq

    YES YES YES!
    Fick tag på en vigselförrättare som tydligen visade sig vara en gammal rollspelare som ville börja spela igen!
    Han hade fullkoll på alla termer och allt!

    Yay!

Svar på tråden Att ta sig vatten över huvudet..? Rollspelstema.