• Zelmah
    Äldre 19 Jan 23:09
    34372 visningar
    19 svar
    19
    34372

    Urinvägsinfektion

    oj visste inte att man kunde ha UVI utan smärta! Jag får så ont att jag måste vara hemma om jag får det. Kan inte gå ut.. Har ont/svider/bränner hela tiden inte bara när jag kissar. Men tacka vet jag citronvatten o tranbärsjuice. Dricker många lite om dagen när jag får UVI-känningar så att jag kan kissa bort bakterierna och slippa äta massa antibiotika i onödan.. Men några gånger har den satt sig så rejält att det inte har gått att kissa bort efter några dygn har jag då fått ge upp o tagit penicillin ändå. Har också råkat ut för njurbäckeninflammation 2 ggr. Verkligen inte skojsigt...

    Men ta ett test du eftersom flera tydligen haft det utan att känna av.

    Blä för urinvägsinfektion!

  • Zelmah
    Äldre 25 Jan 00:48
    #16
    Jeliqa skrev 2011-01-20 09:16:44 följande:
    Det bästa är att bara dricka rikligt vanligt vatten för att rensa ur bakterierna, eller helt enkelt lämna ett urinprov och få antibiotikabehandling.
    Tranbär är inte alls en säker metod för att bli av med UVI och dessutom kan tranbär påverka behandling med andra mediciner som till exempel warfarin (waran).
    poängen med tranbär är ju att det ska bli en sur miljö vilket bakterierna inte trivs i, men man måste ju dricka massa vatten oxå. Många många liter... Jag kör mest vatten, kanske 3-4 liter men dricker gärna 1 liter tranbärsjuice i tillägg... det är ju ändå vätska. Sen är det ju inte så bra att knapra antibiotika varannan månad heller... tillslut blir man ju ändå resistent och man ska ju som läkarna säger inte äta penicillin för ofta eller i onödan. Kan man kissa bort en uvi ska man göra det, man bör alltid försöka med det först. Men om det inte går att kissa bort den så får man ju självklart ta en antibiotika kur. Men som sagt jag dricker så mycket jag bara kan i vatten o ibland sprutar jag i lite citronsaft i det oxå. Men min barnmorska har tipsat om tranbär och att det även finns i kapslar som man kan äta i förebyggande syfte. Samt att det är VIKTIGT att kissa direkt efter sex, men det vet väl alla om hoppas jag :)

    Och visst om man nu går på waran kanske man ska hoppa tranbär då :) Måste bara fråga om det... min svärfar går på waran, får han inte dricka tranbärsjuice då??
Svar på tråden Urinvägsinfektion