• Kattpoet

    Adoption

    Enligt en väldigt nära vän, OM man har varit fosterbarn en viss tid och modern och fader har visat sig  inte kunnat ta hand om barnet och kommer inte kunna ta hand om barnet iframtiden, kan  en adoption beviljas.

    Hon sa nej tills han var 20, hennes fosterföräldrar är guld värda och såg till att hon hade en relation tills sin mamma och döljde inte  orsakerna när mamma inte dök upp eller försvann.  Hon visste att drogerna var viktigare  för mamma och  fosterföräldrarna lät henne själv klura ut vad hon ville ha i livet.

    Jag ska adoptera, hoppas det går men jag väljer den lätta vägen, jag ska adoptera min mans dotter, vilket ska  vara lättare, ingen undersökning om vi är bra föräldrar eller så och ska kosta under 500 kr.

    Jag har inte lyxen att kunna adoptera ett litet barn från ett annat land, min man är på gränsen för gammal, jag är  kronisk sjuk  och vi är för fattiga och tillhör ingen kyrka.

    Man måste också komma ihåg att barn från barnhem är inte alltid 100% mental friska, om de är över 1 år risken större att de har upplevt mycket mer än vi tror, de blir inte gosade, gungade och älskade på barnhem och barn behöver det.

    En av mina klasskompisar kom hit som undernärd flicka  1½ år gammal,  idag är hon väldigt egotisk, humörsväningar och elak.  De har kollat varför och hennes hjärna är ärrad av undernärningen så hon saknar vissa bitar som behövs att vara trevlig och social. 

    Min väns dotter är livrädd för varmvatten, hon kom hit som 2 åring från Kina, hon har svår skräck för varmvatten och går nu i lekterapi för det  och hon gråter inte som ett barn borde, hon blir tyst och låter tårarna rinna och frågar man henne om hon gråter, torkar hon tårarna snabbt och börjar le och skratta. 

    En annan  barn jag känner , gråter inte heller  när den slår sig, det blir bara tyst och sen agerar som inget har hänt,  barnet kom hit när det var 2 från ett sydamerikansk barnhem.

    Så man måste vara beredd på det med, det inte bara ett barn att ösa kärlek över, det kan komma udda problem med det. 

  • Kattpoet

    Många nya föräldrar tror att deras fel att barnet är konstig och det inte många som vågar prata om problemen, för att de  är rädda att ses som dåliga föräldrar.

    Orsaken att Kina flickan har fått hjälp är pga hennes farfar är en barnläkare och insåg att detta låg djupare än dålig mamma och pappa.

    Det finns också folk som har adopterat äldre barn från Ryssland, Polen och några andra länder och fått barn med svåra mentala problem. 

  • Kattpoet

    Skall sägas att OM man adopterar fosterbarn så har biologiska föräldern rättighet att ge sitt medgivnade eller inte men är barnet övet 18 så informeras  bioföräldern men barnets vilja är nu viktigare eftersom barnet då är myndigt , det var därför min vän väntade tills hon var tjugo.  

    Och ja visst kan ens egna barn bli konstiga men man har lite mer kontroll av vad som har hänt i dess liv än ett barnhemsbarn  och många riktigt unga kommer därifrån utan men alls  men man måste vara beredd.
    Och det är bra att kursen tar upp sådant  och  fokuserar på det med. 

Svar på tråden Adoption