Inlägg från: du och jag 2011 |Visa alla inlägg
  • du och jag 2011

    Råd om Bröllopsresa

    Jag har varit på Kap verde och det beror helt på till vilken ö du åker till om det ska bli bra. Om du vill ha strand, sol och bad kan jag är det boa vista som gäller (ön är i princip en enda lång strand :)). Sal tyckte jag var fruktansvärd, hade bara mellanlandning där och åkte in till stan ett par timmar men det var världens turistfälla, bara massa ihärdiga försäljare och festande turister.

    Santo antao och santiago å andra sidan var helt underbara öar. Santo antao är inte så exploaterat och mycket fin natur, med underbara gröna dalar med kaffe- och bananodlingar. Helt klart min favorit ö. På mitten av ön finns det berg där man kan få en otrolig utsikt. Vid kusten finns folktomma stränder (ligger vid klipporna och med lite grövre sand än stränderna i sverige) och underbart höga vackra klippor. Många mysiga små byar också där man verkligen får uppleva deras härliga kultur.

    Santiogo är också en härlig ö där det finns mycket att se, huvudstaden Praia är rolig att vara i någon dag men ett ställe som jag verkligen kan rekommendera är Tarrafal på norra sidan, underbar liten stad där vi nästan var de enda turisterna. Stranden där var superhärlig! Jag kan absolut rekommendera kap verde men kanske inte till de som vill ha en sjyst chartervecka på stranden. Det är min erfarenhet :). Jag tror azorerna är jättefint, en vän till mig var där och fotade och hans bilder så jättevackra ut. Hoppas det kan hjälpa.

Svar på tråden Råd om Bröllopsresa